BMW M135i Super Test: Hårdt i hælene på den store M

Kompakt, bidsk, hurtig, praktisk og økonomisk - som en fire-dørs model med en konventionel manuel gearkasse, BMW M135i tændes magtfulde: Han nåede næsten målet for den sene BMW 1-serie M Coupé i Super Test.

2013/04/15 Horst von Saurma Drevet af

Den samlet til BMW 1-serien M Coupe fanskare er at sætte i at prøve den nye BMW M135i nærheden af ​​hende i nogen tid udsolgt og derfor allerede avancerede til kult favorit atleter hyle højlydt. Tenor: ikke en reel M. Kun én med M-logo, blå kontraststikninger på rattet og førerens fodstøtte aufgehübschter dem, hvis M-typiske frontskørt i bedste "intensiv vej orientering" (BMW pressemeddelelse) signaler - men ikke troværdigt Überholabsichten.

Og uanset om de genererer betydelig downforce, der engang var et åbent spørgsmål. Debunking så deres tro, er først og fremmest den "billige"Komponenter i drevet toget af BMW M135i: motoren med kun én i stedet - ligesom 1-serie M Coupé - to turboladere. Klar over glorificeret med benævnelsen "TwinPower Turbo", Og er åh Graus, en mekanisk begrænset slip differentiale også mangler - og med baghjulstræk og 320 hestekræfter. Trækkraft tabene ville lamineret med selektive bremsesystemer interventioner, som let bringer Varmeudmattelse at gøre tingene værre bremsedelene på bagakslen.

BMW M135i - ikke en sand M?

Nå, hvad kan jeg sige? Så galt kritikerne lyver ikke. Klassisk M teknologi med afsenderen "BMW M GmbH, 80809 München-Garching, Preußenstraße 45" er anderledes: Derfor både i form og funktion. Således de "rigtige" M produkter undvige mest suveræne mistænkt for at give kun et sporty udseende. Risikoen for at blive afvist som Blender i sports rytter scene er faktisk kun forbudt for BMW M135i, hvis han kan vise, hvad han har.

I det øjeblik, hvor den forreste længderetningen monterede seks-cylindret antændes ved startknap og kan vise sig i løbet af den første test kilometer sin ekspertise selv og især i samarbejde med den konventionelle manuel gearkasse, hver onde insinuationer er hurtig af bordet. Ikke nok med det: Cockpittet i BMW M135i er opfyldt af en veritabel Sympathiewoge.

Betydeligt, trådte i logbogen efter Super Test åbneren på Hockenheim: "En BMW, som han er i bogen: motor, transmission, håndtering fortræffelig. Lyd: glat, provokerende, underholdende. Super bremse: konstant trykpunkt, god respons, ingen fading. Perfekt siddestilling og stor ergonomi."
I sidste ende, kun en negativ overskrift: "Inde i kurven drivhjul roterer i kurver under belastning ved!"

Tæt på det på M Coupe

BMW M135i egne sports talent har således lidt følelsesmæssigt kun lidt: Med en omgangstid på 1.15,7 minutter, den fire-dørs manuelle kontakt undergraver tidspunktet for de to bøger, der tidligere ved møllerne i den enkelte test tidligere, to-dørs version med otte-trins automatgearkasse (BMW M135i test) endnu selv en tiendedel af et sekund.

Han nærmer så specifikationen af "real" BMW M coupe med en identifikator op til 1,5 sekunder. Den ekstrapolation er tilladt: Med omtrent samme startvægt (1520 til 1513 kg) ville være og givet en tilsvarende udtalt præstation vil på den del af motoren, med velsignelser en mekanisk differentialespærre tankevækkende BMW M135i sikker lidt langsommere på vejen end klassikerne fra fabrikken lokaler M GmbH. Hvem havde rettet henvendelse samme sted med imponerende 1.14,2 minutter. Men med låsen og et stykke af sit ansvar ville have mistet ham i grænseområdet, hvis det er muligt.

Uden mekanisk låsning differentieret, men bestemt i grænseområdet

Vi husker: Med den forsynet med mekanisk differentialespærre BMW 1-serie M Coupé på grænsen blev ikke altid virvaret. Med den bageste trængte fuldt auszukeilen som coupe - er ligesom at narre en drivende tilstand, BMW M135i kvasi forbyder sig selv - omend velkontrolleret. Han mener ikke trænge igennem forhjulene, og det er fortsat selv når belastningen ændrer sig med bagsiden, hvor det som regel også tilhører: lydig i sporene af forhjulene.

undertiden sideværts lidt forskudt, i ekstreme tilfælde, men aldrig så langt, at der ikke er nogen vej tilbage på den imaginære grænse. Det er sjovt, fordi grænseområdet udforskning foregår så vidt muligt uden kritiske øjeblikke.

Perfekt køredynamik i BMW M135i

at drive denne kompakte, velsignet alligevel med smuk akselafstand baghjulstræk til dynamisk kørsel grænse og at perfektionere sofistikeret dobbelt spil med styring og speeder, sikrer føreren af ​​BMW M135i til kontinuerlig permanent grin. Og med en vis tidsforskydning og i co-driver. Det totale fravær af ulydighed eller endda ondskab i staten høje forskydningskræfter er et sjældent tilfælde af dynamisk kørsel perfektion.

Ganske vist Med hensyn til trækkraft svaberprøver skal tolereres. Hvor meget konti, der kan læses i omkring på det tidligere angivne tidsforskel. Lidt for meget gas brug i skarpe sving, såsom i Sachs-kurven ikke bringe kurveninnnere kørsel at spinde, men så stærk, at rejsen til den grænse, som allerede observeret i lignende sager, med brændt dæk gummi og overophedet bremsesystem tager en tidlig ende.

Sporting agility med M suspension

De selektive bremsning interventioner på bagakslen er derfor så moderat, stemte at risikoen for slitage forbliver håndterbar. For en dag tur til banen i BMW M135i bør derfor forventes at have nogen indvendinger. De tre tidsindstillet omgange på den lille bane overlevede synlige velkonditioneret bremse i hvert fald uden det mindste tegn på svaghed.

Uden negativt resultat også af den efterfølgende bremsning testen, BMW M135i s² dygtigt med maksimal deceleration på op til 11 m / godbidder. bør hurtigst muligt tages Den 760 euro afgift bevist adaptiv M suspension i betragtning på grund af sin udbredte tilbuddet om kørsel eller komfort tilstande. Det beviser: glat kørekomfort i hverdagen og stram, sporty og adræt kørselsadfærd ikke længere lukke. De relevante tekniske løftestænger - dvs. adaptive støddæmpere - er almindelige i dag teknologi beholdning.

Spændende lateral acceleration med Michelindaek

spiller en stor rolle i denne sammenhæng, den nye Michelin Pilot "supercar" dæk, som lover andet end deres navn, kommer ikke fra den semi-slick lejr og har en tilsvarende bredere vifte af tjenester.

Selv når det er vådt til dannelse af større indrømmelser klar, det bringer ny med Michelin specifikation BMW M135i frosted på laterale acceleration værdier på op til 1,25 g - 0,05 g under det niveau, som BMW 1M Coupe med de konventionelle pilot sport fra samme fabrikant nået - må du med en lidt mindre størrelse (225/40 ZR 18 foran og 245/35 ZR 18 på bagsiden) og en mindre diameter rand (18 i stedet for 19 inches). men de dyrkede endnu sportslige træk er på ingen måde begrænset til chassiset område.

På trods af kun en turbolader fuld kraft i BMW M135i

Motoren, en typisk lyd og i form af raffinement line seks-cylindret, viser også en overbevisende kraft, som trækker fra mange aspekter. Tilhængerne og repræsentanter for den fortsatte parallelt velplejede BMW ægte Twin Turbo koncept, se Z4 sDrive 3.5is, det vil tage med sammenbidte tænder til at bemærke, at ligesom i deres øjne kun næstbedste seks-cylindrede fra BMW sortiment i manuel-shift BMW M135i i sæt scene er mistanke om, at mono-turbo er kun en billig variant, ikke længere holdbar.

Da det viser, interagerer med bister stemme og straks overbeviser med inspirerende motivation, hjerter flyve på ham bare sådan. At indse, at han er særdeles godt fodret, ville det ikke engang et dynamometer nødvendig.

Kraftfuld seks-cylindret uden svagheder

At BMW M135i om rollen endelig bare bekræftet, hvad han bringer til at være følelsesmæssigt - "Hvilket er faktisk rigtig god i foder" - er også et bevis på, hvor tæt forholdet kan udvikle menneske / maskine, når det er den helt rigtige udgangspunkter. Hans savning, særprægede seks-cylindret lyd er aldrig påtrængende. Hans klangfulde stemme fascinerer både lave og høje hastigheder på grund af ekstremt høje underholdningsværdi.

Det væsentlige i turboladede motorer af kvalitet - de funktionsegenskaber - han fokuserer på en meget overbevisende måde: nej forsinket reaktion, som ville kræve tålmodighed og overbærenhed, men en forsinkelse tilbudt motivation. Den klassiske foran på langs monteret, desværre, klædt i en beskidte sort låg motor i BMW M135i ikke tilladt selv den mindste tømmermænd, følsom over for selv de mindste kommando gas og leverer på sin bearish typen en trækkraft, der gør tro det med dobbelt så nødt til at gøre stor forskydning.

Ultimate sportslighed med manuel gearkasse

De redskaber med sjette klasse skal sikre langsigtet med den største slid, fordi som de seks-cylindrede kommer fra lave hastigheder for at arbejde, synes det meningsløst at søge lavere gear end den sjette i den turbulente hverdag trafik.

For alle de berettigede begejstring for de mange forskellige automatiserede alternativer - se også den alternative tilbydes til BMW M135i otte-trins automatgear - manuel betjening af en konventionel mekanisk transmission holder stadig en meget stor potentiel sjov. Forudsat at gribearmen hits som italesættes af skift porte og den til- og frakobling er så glat og slebet vonstatten som eksemplarisk i denne kompakte atlet er tilfældet.

Forskellene i resultater mellem manuel gearkasse BMW M135i og den lidt tungere udgave med otte-trins automatisk (1.533 kg) udledes faktisk tendens til at være fra marginalt forskellig vægt og motorydelse fra end af Gearbox. Men nu, at tiderne tungere bygge end en manuel gearkasse, ser det ud i virkeligheden ikke at være den ultimative udpegede sportslige natur.

Skift og gem - 10 liter et ord

Nemlig, mens skift versionen stadig får i spurten til 100 km / t sammenlignet med den automatiserede udgave lige bag - 4,9 til 4,7 sekunder - hun kører op til 200 km / t Delta til deres fordel af ikke mindre end 1,2 sekunder ud (18.1 19,3 sekunder). Det faktum, at konventionelle skiftet transmission er også mere effektiv på grund af design lettere og på grund af deres generelt lavere indre friktion er atter bekræftet af brændstofforbruget.

Mens et gennemsnitligt forbrug på 13,6 liter blev beregnet for den antretenden med automatisk BMW M135i i testen, den manuelt skiftede Super Test kandidat tilfreds med et kilometertal på 4.187 kilometer i gennemsnit med uovertrufne lave 10 liter Super Plus. Selv hvis forskellen kan begrundes i et vist omfang også med forskellige driver temperamenter kan være bundlinjen, men holde utvetydigt: En hånd-switched BMW M135i er ikke kun uovertruffen effektiv, kan det også være svært at stole.

Nürburgring Nordschleife 8.18,00 min10maximal 20 point

Den bevares selv når ESP, selektive bremsesystemer interventioner for (passiv) fremme af trækkraft er for det meste ikke er mærkbar. Den imponerende præstation af de seks-cylindret turbo er hidtil nemt genbruges, når landingsstellet næsten følge hvert dumhed. Den drivende adfærd forbliver neutral under alle omstændigheder. Ifølge den suveræne motor specifikation og den dobbelt-loaded bremsesystem viser ingen ydeevne straf.

BMW M135i, spa0113, Nurburgring NordschleifeHockenheim-Ring Lille pris 1.15,7 min10maximal 20 point

Den daglige ved at rulle og affjedringskomfort overbevisende adaptiv M suspension kan brænde selv på den lille bane i Hockenheim, når det kommer til agility, lav krop roll og stærke bremsesystemer forsinkelser, intet. Styringen er præcis med netop dette feedback, der er nødvendig for præcis udforskning af grænserne. De gode udvekslingsforhold passer godt som de sprøde gearskift. Takket være den sikkert greb imaging siddestilling bag M rat og forståelig borderline adfærd "tilgroet" Driver og køretøj formelt sammen.

BMW M135i, spa0113, Lille pris HockenheimAcceleration / bremsning 23.2 sek6maximal 10 point

Med manuel gearkasse, BMW M135i tabte spurten til 100 km / t over den tidligere testede automatiske udgave to tiendedele. Han bringer derefter på stærke og fjernt automatiseret udgave glat med 1,2 sekunder. Den manuelle gearkasse er kilden til ren køreglæde: godt sorteres og drej sprød. Bremsen besidder alle de fjendtlighed var. Stop effekt på op til 11,0 m / s² er værdig til en sportsvogn.

Acceleration 0-200 km / t:18,1 sOpbremsning 200-0 km / t:5.1 sWindkanal8maximal 10 point

De øger til for- og bagaksel er minimale trods den fuldstændige mangel store aerodynamiske hjælpemidler. Forakslen er ved 200 km / t, ved fire, bagakslen lettet ved 13 kg. Takket være dette krav og det faktum, at de stærke dem en frodige hans standarder akselafstand - 2690 mm - har, han går lige ud ufortrødent og bestemt på Vmax 250

Front ved 200 km / t4 kg opdriftBagaksel ved 200 km / t13 kg liftTværacceleration 1.25 g7maximal 10 point

Den nye Michelin Pilot Super Sport handler ikke om sport dæk i henhold til semi slicks, men - i lighed med den Pilot Sport - en specifikation med bred kravprofil. Grebet niveau er godt i gennemsnit.

36-meter slalom 134 km / h12maximal 15 point

Hans storebror, BMW 1-serien M Coupe, den M135i i hurtige Slalom ikke helt følge. men i forhold til konkurrenterne, fører han listen. Stadig over 18 meter slalom opfattes som produktiv undertrykkende Heck får i hurtig slalom lidt af sporet. Her skal de fire-dørs holdes strengt under toget. Efter direkte turn-i den komfortable suspension opstod og bag, en bred. Under belastningsændringer, den bageste fjedre for hurtigt og mister grebet. Takket være den præcise styring holde sig ude forskrækkelser. Alt er let kontrollerbar.

Skift test 145 km / h10maximal 15 point

Som i slalom, er entry-M slået 1-serie M Coupé i undvigende køreprøve dog mærket udenlandsk konkurrence kan, men bagved. Til denne disciplin forår-dæmper tuning kan være en smule skarpere. Hvis du bor på gas, kan være også dirigerer hårdere. Den hurtige Compact trækker derefter med mærkbar krop roll tog. Niveauet for greb af Michelin dæk er proportional med det samlede system.

Konklusion

63maximal 100 point

BMW M135i er det første gang, kan spores så rigtigt efter min mening hvad BMW AG med sit brugt i lang tid slogan "Effektiv dynamisk" præcis betyder. Retten til at kombinere køredynamik og effektivitet, uden at den ene af de to kriterier falder ned bankede tilbage her er blevet gennemført på en bemærkelsesværdig måde.
Den spændende seks-cylindret motor er så stærk som den er økonomisk. Chassiset kombinerer komfort og sportslighed på en overbevisende måde.
Dette kantet kompakte sport transporteret tilbage noget af det, vi - i overkommelig rækkevidde - har været savnet længe: ånd BMW, som vi kender ham fra tidligere årtier. En BMW da, som han er i bogen: kompakt, praktisk, alsidig og økonomisk - og enormt sjov-orienteret.

Konklusion

BMW M135i er det første gang, kan spores så rigtigt efter min mening hvad BMW AG med sit brugt i lang tid slogan "Effektiv dynamisk" præcis betyder. Retten til at kombinere køredynamik og effektivitet, uden at den ene af de to kriterier falder ned bankede tilbage her er blevet gennemført på en bemærkelsesværdig måde.
Den spændende seks-cylindret motor er så stærk som den er økonomisk. Chassiset kombinerer komfort og sportslighed på en overbevisende måde.
Dette kantet kompakte sport transporteret tilbage noget af det, vi - i overkommelig rækkevidde - har været savnet længe: ånd BMW, som vi kender ham fra tidligere årtier. En BMW da, som han er i bogen: kompakt, praktisk, alsidig og økonomisk - og enormt sjov-orienteret.

Mere om BMW 1-serie, BMW 1-serie