Mitsubishi Outlander diesel til plug-in hybrid i testen: Meget taler for diesel

Plug-in hybrider køre med en elektrisk motor, herunder effektelektronik og højspænding batteri for at spare. Men det virkelig værd, eller du kan tage bedre overordnet med en moderne, effektiv diesel eller benzin? Vi har gennemgået den Mitsubishi Outlander i forhold til diesel og hybrid.

2017/07/14 Heinrich Lingner 2 Kommentarer

Djærv diesel med rig moment fra kælderen er de perfekte drev til større SUV, men erfaring. Og Mitsubishi Outlander 2,2 DI-D 4WD med sin 150-hk diesel, sekstrins momentomformer automatisk og firehjulstræk ved Haldex kobling det bekræftede.

Således SUV er tilgængelig fra 35,990 euro i listen, mens som en plug-in hybrid koster mindst 4.000 euro mere. Men han bringer to af 60 kW elmotorer og et system produktion på 203 hk ud over den to-liters benzinmotor. Som en af ​​dem sidder på bagakslen, det phev har også firehjulstræk, men ikke så snu som diesel. Mellemtiden 4LOCK tilstand virker som en mekanisk differentialespærre og opdeler aksen med bedre vedhæftning til mere drejningsmoment.

Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid Detaljer Foto: Hans-Dieter SeufertDas standard og trinløs CVT-transmission i plug-in hybrid er ikke overbevisende. Motoren ofte viser uforholdsmæssig høj, uden at give tilsvarende fremdrift.

Så det burde for kunder, der er ofte på vej glatte overflader, være et bedre valg. Også på grund af de 500 kg højere bugsering kapacitet han er den mere kompetent partner. I hybrid, er der tre køreprogrammer: et fuldt opladet batteri, de to elektriske motorer, som driver alle fire hjul. I seriel tilstand, forbrændingsanlægget oplader batteriet og de elektriske motorer overtage drevet arbejde. Men hvis fuld effekt, der kræves, gør hovedsageligt forbrændingsmotoren til fremdrift, de elektriske motorer skubbe med.

Diesel forbruger mindre

Lyder kompliceret, men det er det ikke. Chaufføren kan forlade tænkning og kontrollerende elektronik. Problematisk er den kontinuerligt variable transmission, som revs benzinmotorer ved høj belastning, uden fremdrift ville stige tilsvarende. det kan spare en masse ikke så alligevel, i hybrid-mode forbruger Plug-in 7.1 liter premium benzin. Den diesel er tilfreds med 6,6 liter / 100 km, tilbyder den samme ydelse og har de 100 kg større nyttelast. Ikke desto mindre er Outlander plug-in en succes, omkring en tredjedel af købere vælger i Tyskland for den elektriske udgave.

Kia Optima: sammenligne diesel til hybrid

BMW 3-serie: Sammenligning diesel til hybrid

Audi A3 Sportback: Sammenligning benzin til hybrid

Konklusion

forstyrre den meget lave elektriske rækkevidde, den blotte benzin og tilvænning CVT på plug-in. Den all-wheel-diesel er de mange forskellige brugbare og også mere brændstoføkonomisk bil.

Mere om Mitsubishi Outlander