Mercedes GLE 450 AMG 4MATIC Coupe i anmeldelse: Ny SUV-coupe jage X6 og Cayenne

Som en kupé, Mercedes GLE 450 for å bringe kjøreglede og komfort på lange reiser under ett tak. Hvorvidt dette lykkes, fjerner test av 367-hp AMG variant.

19.08.2015 Dirk Gulde Powered by

Vi bare hoppe over den vanlige begynnelsen, ikke filosofere om betydningen av SUV coupes, men se hvordan den nye Mercedes GLE 450 AMG 4MATIC coupe går som dette. Til slutt bør det flate taket GLE være mer fleksibelt enn sin koselige base og logre X6 og Cayenne til innsatsen.

Mercedes GLE 450 AMG 4MATIC coupe roterer på

Men blader ingen tale kan være her i motorveien rushtiden. eneste gangene satt så kjøredynamikk slå i testen for komfort og svømme. Allerede litt over 80 km / t setter automatisk milde, knapt merkbar, den niende scenen en. De tre-liters twin-turbo Mercedes GLE 450 AMG coupé hvisker 1200 / min til seg selv for å likevel lett og smidig å ta imot gass. Ruck fri er også signalet for luftsuspensjonen, Adaptivdämpfer svare til tross for omhyggelig gigantiske 21 tomme ruller til de korte tverrskjøter. Veldig spektakulært, hele greia.

Men hva vil endres med to klikk på Dynamic-velger kontrollhjulet: Kort tid etter avkjøringen vi pusser systemene på Sport +, som automatisk takket samtidig med en vittig girskift. Bra, fra middels turtall, er V6 faktisk lever opp til sitt AMG logo.

I AMG-versjonen 34 hk mer

Takket være en høyere ladetrykk, Mercedes GLE 450 AMG 4MATIC Coupe mobilisert 34 hk mer enn dens masse kollega i GLE 400 og studerer 40 ekstra-newtonmeter til veivakselen. I henhold til den seks-sylinder roterer lett høy, balansert 2,3-ton i 5,9 sekunder til 100 - ledsaget av vakker eksos fanfare og trinnvis pen lastendring knuser.

Den kjørekomforten er på "sport" Men ikke mye igjen, sumo Coupe buldrer nå plumpe over humper for at det bøyer seitenneigungsarm og lett å rush gjennom håndterlig. Med direkte oversatt i forhold til den normale styrings GLE (17,5: 1 i stedet for 19: 1) representerer Mercedes 450 GLE AMG coupé videre intensiv kontakt med veien, uten å ofre den typiske Mercedes Cool.

SUV coupe med stor støvel, men høy terskel

Ellers forskjellene fra den base som skal begrenses: Til tross for flatere silhuetten høyden er tilstrekkelig på komfortabel og neigungsjustierbaren baksete for store passasjer fra også mye på støvelen volum på opp til 1720 liter. Som et konsept handicap dårlig sikt på grunn av den lille bakvinduet, høy lastekant og kupé Pristillegg opphold avhengig av motor på rundt 6000 euro. Men betydningen av SUV coupes vi ikke filosoferer ja.

Fordeler og ulemper

  • Høy fjæring og støy komfort,
  • smidig håndtering,
  • tilpasset styring,
  • Tilstrekkelig plass,
  • omfattende bistand tilbud
  • Høy pris,
  • dårlig sikt bakover,
  • høy terskel,
  • delvis instant replay-knappen
Mer om Mercedes GLE, Mercedes GLE