Fahrbericht Mercedes S-Class (2017): S kører super-luksuriøse

Hvis Mercedes introducerer en ny S-Class, som er altid noget særligt, selv om det skal være kun en omfattende ansigtsløftning. Nogle 6.500 dele er at være ny på luksus Mercedes siger udvikling chef Ola Källenius ved lanceringen. vi har kigget på i flere detaljer nogle af ændringerne: 10 ting, vi har bemærket i den nye S-klasse.

2017/07/19 Heinrich Lingner 5 kommentarer

1. En ansigtsløftning egentlig ikke har brug for den S-Class. Siden introduktionen i 2013, har mere end 300.000 eksemplarer solgt på verdensplan, så "S" er langt den bedst sælgende luksus sedan i verden. Siden indførelsen af ​​S-klassen over 45 år siden, det var den måde over fire millioner biler, også en rekord, vil konkurrencen sandsynligvis ikke nærme i fremtiden. Og et par mere numre: Over halvdelen af ​​alle S-klasser gå til Kina, og der er 15 procent af første gang købere, den store Mercedes S er deres første bil overhovedet.

2. Den nye S-Klasse, Mercedes som verdens første bil, der kun bruger LED som lyskilde til belysning. Omkring 500 det bør være, hvis udstyret, 84 hvoraf tilskrives de to forlygter, når den ekstra multi-stråle lys fra bord er 70 til de to baglygter og resten belyser indre.

3. Energizing Komfort er en ny funktion kaldet. Den forbinder forskellige komfortfunktioner i køretøjet og omgiver beboerne med en matchende til tidspunktet på dagen og humør Wellness opsætning. Seks grundlæggende funktioner er tilgængelige i hver af Mercedes blander den rigtige farveskema fra LED-array, en matchende musik fra harddisken, den rigtige temperatur og temperaturen af ​​de opvarmede flader og den passende massage. For kun 238 euro Energizing Komfort er i prislisten - den lave afgift forudsætter dog, at lidt dyrere ekstraudstyr såsom omgivende belysning (440 euro) er (476 euro) eller Air Balance pakke også inkluderet. Og virkelig fluffy, det er kun med de multikontursæder sæder med massage funktion, og bag (2.023 og 1.856 euro).

4. En anden nyhed er motoren rækkevidde. Nysgerrig mere end noget andet, det nye straight-seks. Engine designere Oliver Vollrath forsøger at få ikke alt for begejstret, når han forklarer den nye motor i den udstedte Model: 48-volt elektrisk system, drejeligt fastgjort til krumtapakslen monteret elektrisk motor, elektrisk, ekstra enheder uden bælter, elektrisk, ekstra kompressor og så videre.

5. Oliver Vollrath har lovet for meget: Mute den store Mercedes glider på, umærkeligt den seks-cylindret springer det til; blød, smidig og blød. Til dette er han tæt på gas, el-motor og ekstra kompressor på jern Turbo buler i drejningsmoment kurve: Også dette kan være en luksus.

Mercedes S-Class FaceliftFahrbericht Mercedes S-Class (2017): S kører super-luksuriøse Fahrbericht Mercedes S-Class (2017): S kører super-luksuriøse Fahrbericht Mercedes S-Class (2017): S kører super-luksuriøse Fahrbericht Mercedes S-Class (2017): S kører super-luksuriøseNy plug-in hybrid i 560 e

6. Luksus er også gode pladser, noget bedre end de airconditionerede multi-kontur sæder med massage funktion findes i de fire-hjulede verden sandsynligvis ikke vil. Forkæl dig med godt humør sæder, meget godt greb og bløde komfort, der er simpelthen genial.

7. Ved en sådan veludstyret bil, der er meget at bruge. Måske tromle holde touch knapper på rattet nu også bevæger sig ind i S-Class. Der er to widescreens, hver med 12,3-tommer skærm, S-Class i Cinemascope, så at sige. Uanset om alt dette ikke vil forenkler drift eller kan du diskutere. Denne Mercedes men vi gerne tage tilbage det rette sted og betjene infotainment med fjernbetjeningen.

8. komfort alle en del af den luksus. Igen har S-Class genopfyldes. Den Airmatic luftaffjedring er standard om bord. Det sikrer jævn rulning og forsigtigt glat af fjedre. Den stadig deltager i den facelifted S-Class er en smule bedre end før. Der er også valgfri Magic kropskontrol og vejbelægning scanning. Systemer, der proaktivt registrerer ujævnt terræn og bruge krop roll i sving målrettet til komfort gevinst. Også, ingen andre kan i denne klasse.

Mercedes S-Class Facelift 2017 Shanghai sæde fittingDet er de nye funktioner 3:35 min.

Desuden funktionaliteten af ​​Distronic var 9 Advanced (fartpilot med afstand radar Hun bruger nu Navidaten at justere som hastigheden før kurverne. Det fungerede perfekt i den første prøvetur på smalle sorte skovveje, selvom du nogle gange lyst til at køre lidt hurtigere rundt kurven. ville være en meget forsigtig Distronic - stadig en fascinerende teknologi, især i kombination med den aktive lane assist.

10. Rækken af ​​hjælpesystemer er modulopbygget. Standard omfatter. a. altid COMAND Online, den aktive bremseassistent, den sidevind assistent og vejskiltassistent-. På anmodning, MIT Distronic pakke Steering Assist, vognbaneassistent eller den førnævnte afstand-baserede justering hastighed kan pålægges at gøre det. Således S-Class til højre autonomt køreegenskaber luksus sedan.

Konklusion

Mercedes S-Klasse er benchmark i luksus-klassen i årtier, der vil ikke være anderledes med den facelifted udgave af W222 i de kommende år, "S" er blot en stor, velgennemtænkt, moderne og meget luksuriøse bil.

Mere om Mercedes S-Class