Brukte Super Test helter i Kjøpers guide: Hvor godt Audi RS 4 (B7) med V8 sugemotor?

Audi RS 4 B7 Audi våget seg inn i segmentet med høy hastighet motorer, 420 hk, V8-sucker i sedan, vogn og konvertible. Problem: Med økende alder, mange lider RS ​​4 til ineffektivitet. Vi sier hva du må vurdere når du kjøper brukt.

11/05/2017 Roman Domes 4 kommentarer Powered by

Åtte stedet for seks! På midten av 2000-tallet, premium produsentene oppgradert sine sport sedan og kupé. BMW bygget en 4,0-liters V8 i 3-serie, Mercedes støttet seg på en 6.2 L Torque Hammer i C-Klasse.

Audi RS4 B7 kjøpe guider Brukte sportsbiler, superhelter Test Foto: AudiDen ga Audi RS4, B7 serien&# 39; s fortsatt en cabriolet, sedan og Avant. I mellomtiden, de konvertible handler som RS 5, ble sedan avviklet.

Audi også konstruert en ny motor med 4,2 liters slagvolum for den A4 - selvfølgelig med åtte sylindre, anordnet i en V-form, som er utformet puste fritt og lange slag, uten turbo eller kompressor, 420 hestekrefter. Koblet til en sekstrinns manuell girkasse. Automatisk? ikke gi den. En fest for purister.

Som med Mercedes-AMG og BMW motsetning til RS ble 4 (B7) også tilgjengelig som en stasjonsvogn. Drømmen om hver praktisk talt vurderes folk som reiser i en sporty ut. I tillegg har denne retten var fortsatt tilgjengelig som en sedan og cabriolet i Audi katalog. Alle etterfølgende RS 4 ga det bare som en Avant. Fra B7 ca 14 350 biler ble bygget mellom 2005 av 2009. Antallet varierer med kilden pluss / minus 100 stykker. Den opprinnelige prisen var ca 71 000 euro ved lansering.

Bruktbil markedet: prisklasse fra 25.000 til 50.000 euro

I mellomtiden kan en brukt RS 4 (B7) råd som gjennomsnittlig inntekt. Men bruktbiler som er minst åtte og et halvt år gammel, er det noen mindre hakking 4 B7 og et par store problemer i Audi RS.

La oss først se på markedssituasjonen. På de aktuelle bruktbil portaler som mobile.de eller her ca 90 eksemplarer funnet med kjørelengde opp til 200.000 kilometer eller mer. La oss fokusere på de med 125.000 km eller mindre fortsatt bare 30 Audi RS4 B7 venstre. Prisene varierer fra 25 000 til 50 000 euro, avhengig av alder, kropps stil (sedan, stasjonsvogn eller kabriolet), tilstand og kjørelengde.

Det finnes også kopier med mer enn 200.000 kilometer for mindre enn 20.000 euro. Men det er mye for dette, ganske stabil V8-motor. Og, som alltid, når tradere det kjøper dyrere, men tryggere prinsipp - på grunn av lovbestemt ansvar.

Audi RS 4 (B7): Sterkt resultat i Super Test

Super test av RS 4 overbevist: "4,7 sekunder til 100 km / t er en 1728 kg tung sedan til skam, som akselerasjonsverdi til 200 km / t 16,9 sekunder," står. Problem: Tilbake da, vi har ennå ikke målt ytelsestestbiler på prøve. Sammenlignet med en BMW E92 M3, Audi RS 4 var nøyaktig 1,2 sekunder langsommere til 200 km / t.

På nord løkken på RS 4 oppnådd en rundetid på 8:09 minutter. "Bortsett fra en litt uregjerlig atferd i kraftig oppbremsing fra ekstremt høye tempoet i RS4 også beskrevet i grenseområdet på Nordschleife ingen forstyrrende egenskaper," skrev vår Supertester. Andre bilde på Hockenheim: "spontan og smidig snu i det følgende under konstant belastning i utgangspunktet klar understyring - i hvert fall i de langsomme hjørnene."

Imidlertid er den beste disiplin av RS 4 ble deretter testet vått underlag "Fordelene med firehjulsdrift er spesielt ved lave u-verdier, slik at når det er vått og likevel administrere glatte forhold på hånden" RS 4 på det tidspunkt nådde den absolutt beste tid på den vannes håndtering kurset.

Direkte injeksjon resulterer i karbonavsetninger i motorrommet

"I utgangspunktet er en veldig fin bil med en flott lyd Audi RS 4", sier Thomas Damm, RS 4 ekspert på dam-kjøretøyteknologi, et selskap fra Langenselbold i Hessen, som spesifikt omhandler Audi RS-modellene. "Dessverre er motoren problembarnet", legger han til. Først motorene forbruker tidvis olje (mer enn 1 liter / 1000 km). Dette er konsistent med mange rapporter fra RS 4 fora som her.

Og så er det den ytelsesproblemet: Selv når levert RS 4 har sjelden oppnådd lovet 420 hk. "De fleste av makt var på 380-400 hk", sier Dam. men en hvilken som helst annen feil kan påvises selv uten ettersyn: karbon- avsetninger på inntaksventiler. "Dermed kan strømmen bli ytterligere redusert med opptil 40 hk", sier Thomas Damm. Årsaken til dette ligger i koks så lite nytt direkteinnsprøytning.

På grunn av at brennstoffet ikke lenger strømmer (rensningseffekt) gjennom sugerøret, men sprøytes direkte inn i forbrenningskammeret, danner foran innløpsventilen en slags skorpe av uforbrent drivstoff og olje.

Audi RS4 B7, motor, Koks, effekttap Bilde: RS-Klinik.deWie ny: mekanisk rensing forkoksing blir løst - som ser ut først, bedre og gir spesielt mer kraft og dreiemoment.

"Resultatet er at trykkforskjellen og dermed tapene i inntaks stige og motoren ikke er tilstrekkelig fylt. Konsekvens: mindre strøm og mindre dreiemoment RS Clinic "fra Hannover," skriver "på dette problemet. Løsningen: en mekanisk rensing av inntakskanalen. "Kjemisk rensing bringer noe med liten belastning," leser en del av RS Clinic. Koste?

"Vi krever for vår rengjøring ca 950 euro," sier Thomas Damm. Denne rense bringer med før tung skitt tilbake mye av den tapte makten. I etterfølgende målinger er i gjennomsnitt 30 hp, tilbake etter rengjøring. Er det mulig å forhindre koks også? Vanskelig, sier RS-klinikken. Muligens kan det være nyttig å ty til en tykk olje mer væske (f.eks 15W50) for å redusere mengden av olje i inntaket.

Hvis motoren rangler og første lanseringen dag klackert (to til tre sekunder), må timingen kjeden og kjedestrammer skiftes ut. "For motoren ut av bilen behov for å komme seg ut og overføring er koblet fra." Koste punkt for denne tjenesten: 2000 til 3000 euro, ifølge Damm-kjøretøyteknologi.

Dynamisk demping suspensjon med lekkende støtdempere

Et annet svakt punkt på Audi RS 4 (B7) er chassiset, som er, i henhold til RS-klinikken "meget sårbar". Dette gjelder spesielt for støtdemperne i den adaptive dynamiske kjørekontroll suspensjon som lekker over tid.

Audi RS4 B7 kjøpe guider Brukte sportsbiler, superhelter Test Foto: Audi sårbarhet DRC Chassis: Over tid blir støtdempere lekker, er utveksling dyrt og kan kun utføres på Audi.

Per se bare et lite problem, ville DRC ikke være en lukket hydraulisk operativsystem som helhet, vanligvis råder i oljetrykk på "ca 15 til 16 bar." En demper nå lekker, avtar trykket i hele systemet - resultat: flere dempere skades eller slites ut raskere.

"Utvekslingen og fylling av en støtdemper er bare mulig for Audi", forklarer dam. Dermed er det svært kostbart fort: En støtdemper vil koste rundt 450 euro. Den sakkyndige foreslår heller som installasjon av en komplett understell, for eksempel fra KW eller Bilstein. Det var både pris og teknisk attraktive enn de eldre DRC for kunden.

Keramisk brems med revet bolt

Hvis bilen med de valgfrie keramiske bremser (svært sjelden!) Var utstyrt, kan det være problemer her, men disse er ikke synlige ved første øyekast. "Her bør man vurdere veldig nøye," sier Dam. boltene på de fremre bremseskiver kan bli revet - kople den potten av bremsen med friksjonsringen.

Som et resultat, er ofte miteingerissen skiver. En utveksling er dyrt - og ikke lenger tilgjengelig i Audi selv, siden ingen reservedeler er produsert mer for dette bremsesystemet. Reserve er på de fleste spesialister. Damm: "Inkludert belegg vil koste oss en bremse rotoren 2700 euro."

Konklusjon

Utvalget av brukte Audi RS4 i akseptabel tilstand i markedet er svært lav - og det vil ikke vokse. Spesielt populært RS 4 er fortsatt en Avant, disse modellene oppnår de høyeste prisene. Kombinasjonen av denne praktiske kropp stil, V8 sugemotor, trekkraft sterk firehjulstrekk og manuell girkasse vi finne ny dag neppe. Grunn nok for fans som nå ser en RS 4 - ideelt med renset motor og å utveksle, registerkjede.

Les mer om Audi A4