Hvilket gear til Porsche 911 GT3 (991,2): manuelt / manuel gearkasse eller PDK?

Hvad går bedre med stor sportslig GT3? PDK og skiftende med skovle ligesom i Formel 1? Eller skal den sidste 911 at passere naturlig indsugning sin 500 hk til en konventionel manuel transmission? Duel af argumenterne.

2017/04/05 Gerd Stegmaier 7 kommentarer

Den nye Porsche 911 GT3 (991,2) enthusiasmiert fanskare: 500-hk sugemotor, op til 9.000 / min: Det kommer tilbage med en manuel transmission. Den PDK, forgængeren kun betyder for overførsel, selvfølgelig, forbliver i programmet. Ved første øjekast, et klart tilfælde: Lens er al mulig grund til dobbelt kobling, manuel gearkasse er kun til retro fans, som har givet Porsche ryddeligt feedback, når den første 991 GT3 kun var at have med PDK.

Porsche 911 GT3 991 (2)Støvsugeren med PDK ved lanceringen 39 sek.

Men virkelig taler kun subjektivt, hvad den gode gamle manuel gearkasse? Vi har stået over for alle de fordele og ulemper ved hinanden objektivt. Lo og beskue: Der er flere argumenter for den anakronisme, som mange mennesker tror. Men først, fordelene ved den mere moderne version:

Hvorfor vælge PDK i 911 GT3:

 • Punkt 1 er banalt, men er klar til den dobbelte kobling version. Som har flere overgange, nemlig 7 i stedet for 6. Denne tidligere er blevet talt i racercykler: Flere programmer, mere prestige. Hvor: Oversættelsen af ​​PDK er generelt lidt længere. Men det bare ofte klar til endnu mere passende gear. I en motor uden opladning med de tilsvarende mindre velnæret drejningsmoment helt et argument.
 • Punkt 2 har mere at gøre med chaufføren: kan bruges takket være de elektrisk drevne gearskifte skifter til - rattet pagajer til at bruge, mener GT3-piloten ikke nødt til at tage kontrol over hænderne. På banen, en klar fordel. Der de mindre erfarne sport drivere kan alle op til dobbelt kobling transmission skiftende arbejde selv: I sport-mode, det vil skifte til ydelsesbaserede ordninger, som du bør miste ingen tid.
 • Punkt 3: Specielt i forhold til mindre ekspert hænder gjort manuelt gear ændrer skiftetider er kortere, især mangler afbrydelse af trækkraft, som også bærer lidt rastløs i bilen, især når efter bare én hånd på rattet.
 • Punkt 4: Samlet set er det lettere at køre hurtigt med PDK på racerbanen. Hvem kører ikke i manuel tilstand, heller ikke i fare for at blive til begrænseren.
 • Punkt 5: Med PDK og lanceringen kontrol, PDK bilen accelererer 0,5 sekunder hurtigere fra nul til 100 km / t. Et prestige måske, men en vigtig en.
 • Punkt 6: Porsche anvender elektro-hydraulik PDK også at regulere bageste differentiale elektronisk. Det er godt for udførelsen, fordi det forbedrer trækkraft og gør mindre indgreb fra PSM nødvendig. Faktisk de PSM lysene skinnede under vores test drev på guidede omgange rundt på banen i PDK bil på før. I håndsættet, men dette var tilfældet tre gange.
 • Punkt 7: Porsche vil tilbyde den samme pris som PDK, manuel transmission i GT3. Faktisk var det ikke billige for GT3 igen for at udvikle en manuel gearkasse og overhead af dele til PDK klæber i forhold til inden for grænserne. De facto køber fremtiden GT3 kunde med PDK mere teknologi, for de samme penge - ud over PDK os bare den elektroniske begrænset slip differentiale om bord.
 • Punkt 8: PDK bringer fordele ikke kun på banen: Endelig har chaufføren ikke vende i vejen, såsom i byen eller i en trafikprop. I automatisk tilstand, softwaren tager over. Dette bringer mere komfort i hverdagen og kan GT3 bilister til at bruge deres bil tilsyneladende ofte. Mindst det samlede årlige GT3 kunder er blevet væsentligt større med kun PDK Porsche højt siden 991 (1). Mens tidligere modeller blev flyttet et gennemsnit på kun omkring 8000 km om året, er antallet nu mod 16.000.
Porsche 911 GT3 991 (2)Så Walter Röhrl kører manuel kontakt på racerbanen 05:03 Min.

Hvorfor vælge manuel gearkasse

 • Punkt 1: For en racing retning sportsvogne altid et problem: Den manuelle gearkasse er 14 kg lettere.
 • Punkt 2: Med en tør i stedet for to våde koblinger det har mindre effekttab. Teoretisk er det derfor også mere økonomisk. Kurset afhænger meget af de skiftende strategier for chaufføren - der er den automatiske normalt overlegen. Ifølge BT projektleder Andreas Preuniger den nye GT3 vil dog omkring 10 procent mere økonomisk end forgængeren. Men ved fastsættelsen af ​​forbruget cyklus nu Super E10 skal næres, der har mindre energiindhold, mens forgængeren stadig fik lov til E5 til måling forbrug.
 • Punkt 3: Mindre effekttab betyder også: endnu mere direkte forbindelse mellem motor og hjul. Det er ganske mærkbar og nem montering for sådan en fin irriterende og high-revving sugemotor.
 • Punkt 4: bedre effektivitet af den manuelle kontakt selv afspejlet i dens 2 km / t højere tophastighed. Bare en prestige værdi, men en fordel. Især da accelerationen af ​​PDK er virkelig hurtig lige fra staten. For mellemliggende acceleration selv fra lave hastigheder normalt bundet der, siger Andreas Preuninger der har prøvet det med kolleger flere gange.
 • Punkt 5: Det faktum, at håndsættet ikke elektronisk har styret lås, er ikke kun skadelig. Den mekaniske lås tilbyder mere direkte køreoplevelse og opfordrer som transmissionen selv mere af føreren. I det omfang, der passer i det mindste sammen.
 • Punkt 6: En anden bistand Porsche har doneret mindst tændt på håndsættet: Den udkobling funktion i sport-mode. Det fungerer fint, som selv indrømmer Walter Röhrl - som da han ikke har brug for, kan de lukke op. Men på banen er det en betydelig lettelse for dem, der ikke ønsker at give, når der bremses med tå-udkobling.
Walter Röhrl 70 års fødselsdagHvilket gear til Porsche 911 GT3 (991,2): manuelt / manuel gearkasse eller PDK? Hvilket gear til Porsche 911 GT3 (991,2): manuelt / manuel gearkasse eller PDK? Hvilket gear til Porsche 911 GT3 (991,2): manuelt / manuel gearkasse eller PDK? Hvilket gear til Porsche 911 GT3 (991,2): manuelt / manuel gearkasse eller PDK?Held og lykke, Walter
 • Punkt 7: En anden funktion, som vi kender faktisk kun køretøjer med automatgear, vil Porsche også behandle håndsættet: På side 74 i manualen en kolonne omhandler brugen af ​​Launch Kontrol med manuel gearkasse. Proceduren er enkel: Vejen skal være plan og driftstemperatur for motoren, alt styresystem skal normalt aktiveres og så siger: Kast dig først, skal du holde koblingen, vente, indtil omdrejningstæller ved 5.000 / min, vises meddelelsen "Launch Kontrol aktiv 'vises i det centrale display og slip koblingen. I testen bil, desværre, det virkede kun delvist: Den omdrejningstæller nål blev naglet til 5000 / min, men displaymeddelelsen ikke syntes. Koblingen frigivelse efterfølgende ført til en temmelig uskøn tramper bagakslen og ikke virkelig begyndt nemt. Men den manuelle gearkasse er faktisk ikke engang bestilt og softwaren er bare ikke i produktion status. Hvis det sker så vi ønsker at prøve det absolut.
 • Punkt 8: Ikke at vi ville have hvad man ved om fejl i PDK - men hvem er GT3 lang tid og ønsker at gå langt, bør vælge den manuelle gearkasse, den hårdere version. Teknikken er kendt, gennemprøvet og overskueligt, og der er simpelthen færre dele til det, der kan gå galt: En kobling mindre, ingen elektrohydrauliske og ingen styreelektronik.

Konklusion

8: 8 duellen mellem PDK og manuel gearkasse går ud. Forfatteren ville slutte Walter Röhrl og løfte røret. Hvis funktionen Launch Control manuel gearkasse giver de sjove funktioner i den nye teknologi samt PDK.

Porsche anslår, at PDK-aktien vil være langt større. Endelig vil PDK-aktien være selv med 911 Carrera på mere end 90 procent. Men for det samlede salg af GT3, den nye (gamle) transmissionsmodel vil bestemt ikke være en ulempe - det balsam for sjælen hos den manuelle kontakt fans.

I sidste ende er valget af transmissionen for den nye GT3 er en smagssag. Enhver, der har vænnet sig til at forgængeren til PDK, vil ikke ønsker at gå glip af fordelene. Hvem har den 991 (1) det er derfor ikke ville, kunne strejke trygt nu - hvis han kan: Startprisen er for begge versioner på 152,416 euro.

Mere om Porsche 911