BMW M3 (E92) og Porsche 911 Carrera S (997): Kære V8 eller seks-cylindret bokser?

Hvem kan betale ny pris på lige over 70.000 til næsten 100.000 euro? Som brugte sportsvogn BMW M3 og Porsche 911 Carrera S lokkemiddel for væsentligt færre penge.

2016/07/02 Frank Mühling 1 Kommentar Drevet af

Otte-cylindret motor med 420 hk bagslag seks-cylindret bokser med 385 hk, 25.000 euro eller 40.000 euro - fordi man ikke skal tænke to gange, ikke? Tja, hvis du ønsker at gøre det nemt for dig selv, som kan være korrekt.

Brugte M3 eller måske Carrera S?

Men sandheden er velkendt, ofte i det skjulte. Eller er det bare et spørgsmål om smag: brugt BMW eller Porsche? M3 E92 eller 911 Carrera S 997? Her den sporty topmodel i 3-serie, hvor den klasseløse sportsvogn standard meter. Næsten et spørgsmål om tro og mere end nok materiale til endeløse Stammtisch opkald.

Men langt fra enhver subjektivitet: at gå foretrækker at objektiv og lade kendsgerningerne tale. Begge var baren for konkurrenter af alle slags Hvorvidt Audi modeller RS5 og R8, diverse AMG biler, havde Aston Martin V8 Vantage eller C6 Corvette. Alle valgte BMW M3 og Porsche 911 som et mål. Dog: Rammer Sort, ikke alle.

BMW M3 E92 med 420 hk

År siden, næsten tolv en Carrera S Type 997 kom til 85,176 euro. Med 355 hk, det var omkring 15 hk svagere end i dag basis 911, pt 96.605 opkald euro for Porsche. 2008 skubbede Weissach være S-modellen derefter til 385 hk og prisen til 93,980 euro. Den 3,8-liters bokser blev skiftet til direkte, og til fordel for den nye PDK gearkasse, den momentomformer automatisk fløj på jernskrot. Modstanderne af BMW, var der på discount priser, i det mindste i den direkte sammenligning, M3 med sin 420-hestekræfter V8 motor omkostninger i debut i 2007 som en coupe E92 præcis 66.650 euro. Næsten dobbelt så dyrt (136,850 EUR) af begrænset M3 GTS kom med 4,4 liters slagvolumen og 450 hk.

Men dette er ikke en pris skala, så vi holder os til den populære variant. Et kig på de berømte bilmarkeder viser, at den bedste M3 coupe vil koste endnu kun 22000 til at 23000 Euro, er for det i Letland, Bulgarien og Polen.

Hvem ønsker at strejke som en BMW fan på hjemmebane skal hoste op et par mere tusinde. 997-Porsche starter ved 30.000 euro, park meste i Tyskland, men tolv år og har kun 325 hk på bagsiden. Mere brand, Porsche 911 Carrera S 997 med 355 hk, som blev bygget i 2008 og er kun lidt dyrere end basen straf. Pæn model 997 Carrera S som Zuffenhausen fabrikken venstre fra sommeren 2008 og kan tilbydes til 40.000 euro - men der er kun et par biler i den lavere pris segmentet. Omkring 50.000 euro udvalg derfor er meget større.

Efterspørgslen efter 997 ubrudt

Marc Stowasser, ejer af sportsvogne handling Stowasser & Schmalzlried i Weinstadt nær Stuttgart har specialiseret sig i brugt Porsche i over 25 år, "Efterspørgslen efter de 997 modellerne er ubrudt. For os, der ønsker at opfylde en barndomsdrøm mange kunder kommer for eksempel selskab bilister med god indkomst. Bedst at gå S modeller som en coupe, i og uden sort. Sådanne biler ofte ikke selv for en uge på gården. "

Fra sit store udvalg hente os netop en sådan model ud: År i begyndelsen af ​​2010, kun 3500 mil ned og klap udstødning, klassisk designede 19-tommer hjul, PASM affjedring, navigation, Bose og soltag velsmagende pyntet. Den gode nyhed: For en ændring, her er ingen tid PDK om bord, men den gode gamle manuelle kontakt. Den dårlige nyhed: Den seks-årige Elfer stadig koster 64.000 euro. Og han har stort set allerede solgt, da vi lærer på tasterne. Na servus - der går galt intet ved en fotooptagelse, ellers viser kunden solvente en lang ansigt. Ti minutter senere, da straffen bugter sig gennem et schwabiske vinområde, disse tanker er for længst glemt. Dybt integreret i cockpittet og perfekt klæbende til bilen, det er rettet mod de to forlygter torpedoer til den ideelle linje. Styringen skaber med perfekt tilbagemeldinger hurtigt tillid i bilen og kørt hastighed.

Med uforlignelige oplevede 3,8-liters bokser fræset forbi trommehinden direkte ind i lillehjernen. Især hvis han giver op nogen modvilje mod at 6.500 ture og herausbrüllt sin glæde over den inhalerede ilt og dosis Super Plus. Jiffy ene nås ved 7500 / min og er tilfreds med sensuel omskiftning: get off gas, det næste gear, engagere, fuld gas.

Lige så imponerende: Den trækkraft af nummer 997. De seks-cylindret på bagakslen undertrykker pænt på bred størrelsesfordeling 295-Pirelli, som låse nådesløst med asfalten på Schwäbische amtsvej. Slip? Kun med magt.

Porsche 911 Carrera S, set bagfra Foto: Rossen GargolovImmer igen inspirerende som den bageste motor Porsche ses i sammenhæng med asfalten.

BMW M3 virker omkring en hel køretøj klasse større

Motor slukket, døren åben, skifte til BMW M3. OHA, coupe påvirker en hel gruppe af køretøj større. Du sidder højere, alt ser limousine-lignende end i Porsche 911 Carrera S 997. Den skæbne af massen? Sorter af. At trykke på START-knappen klude, der troede til side - den otte-cylindret sugemotor nynner i vores brugte M3 E92 foregår. S65B40 er 3999 cm3 kraftcenter fra München.

Det kan varmes op i udstrakt grad før, selvfølgelig, at inspirere såvel som hans modpart fra Stuttgart. I kælderen af ​​hastighed snarere gnaven, men velsignet med en fyldig sugende støj, sucker udløst op og ud en metallisk brøl, kan sandsynligvis den kolde kun passionerede sporvogn brugere. Hvem giver det dobbelt kobling transmission i den hurtigste etape, klemme ud V8 til 8.500 omdrejninger og manuelt svip styre- finner, ved, hvad glæde er kørsel.

En skam, at S65 ikke længere karriere blev ydet. Ambitiøs i kurven virvar på farten, kan du føle tidligere end i Porsche, da de bagerste 265er Michelin ruller hoppende væk. Enhver, der tidligere har deaktiveret ESP, er tilfreds med velkontrollerede afdrift. Om M3 styretøj der er ikke noget negativt at sige, selv om de selv jævnere retsakter i sport-mode end Porsche Carrera 911 S 997. På mødet i spidsen af ​​den magtfulde M-pukkel hjælper på aluminium hætte.

Slutningen af ​​2007 en rød M3 i Super Test bragt fuldt næring 1.608 kg på vægten. Kun et år senere Carrera S med 1.450 kg havde signifikant mindre fedt på ribbenene. Hvorvidt længde, bredde, højde eller vægt: i alle discipliner af Bayer havde føringen, men ikke på de bestemte tidspunkter.

911 var hurtigere

For en lap på Nordschleife af M3 nødvendig med 8:05 minutter 15 sekunder mere end 911. I Hockenheim tog Porsche (1.13,4 min) BMW præcis ni tiendedele af. Begge kandidater var i Super Test i øvrigt med valgfri Michelin Pilot Cup i starten - selvfølgelig i en anden specifikation. den 997 var altid foran selv med standard ydeevne. Nul til 100 km / t: 4.4 kontraproduktive 4,8 sekunder. Nul til 200 km / t: 14,9 i stedet for 15,7 sekunder. Vmax: Porsche kalder 300 km / t, BMW gav kunden valget mellem M3 boder elektronisk med en hastighed 250 eller 280. Endnu et billede i bremsesystemet måling: fra 100 km i timen Porsche kom hurtigt i stå fra 200 km / t for BMW. Endelig testen forbrug: den tungere og mere kraftfuld Bayer tog i gennemsnit 16,6 liter Super Plus noget mere til sig selv end Schwabe (16,0 liter).

Tilbage i Waiblingen BMW forhandler Zeisler hvor man henter de røde tal fra mineralet hvid M3. Siden slutningen af ​​2015 er E92 venter på en ny ejer. Saleswoman Silke Mücke smiler: "For brugte M-modeller generelt får vi mange test drev anmodninger. Men vi kan se, om en person har en seriøs interesse eller kun tiden vil slå en hurtig omgang allerede. "

Den 2012-bygget coupe med gode 45.000 kilometer på kilometertæller vil koste 48,880 euro. Prisen er en 12 måneders garanti er inkluderet samt en undersøgelse af køretøjet historie og en workshop for afsluttet check, som omfatter 72 punkter. Men vores testmodel er på liften med en lille utæthed på bundkar, at Zeisler tekniker ranmüssen godt igen. Ellers er det V8 motor betragtes som ganske nemt.

Kun et par modeller virkelig råd 420 hk

Eksperter anbefaler at køre støvsugeren altid grundigt varm. Hvem forvandler ham allerede i kold tilstand til grænsen, risikerer for tidlig slitage på forbindelsesstangen lejer. vi finder dette punkt i talrige brugt bil reklamer ( "Udskiftning af plejlstanglejer på 83.000 kilometer ..."). I modsætning til mange M-motorer foran S65 ser ud til at have nogen problemer med VANOS.

Altid et problem og dokumenteres af testprotokoller: fra de lovede 420 heste er faktisk alle samles kun få biler, der generelt er mindre end 400 hk. Den kontrollerer også for utætheder i huset for dobbelt kobling transmission bør se M3 udsigter.

BMW M3, forfra Foto: Rossen GargolovNur par M3 E92 virkelig bidraget 420 hk.

Men selv en Porsche 911 har svagheder. Slående de 997 motorer er før du skifter til DFI teknologien. "Overophedning han ikke kan lide," siger Steven Pöschel af Techspeed, en workshop, der har specialiseret sig i seks-cylindret bokser. "Så kan det Lokasilbeschichtung løse aluminium stempel, er resultatet et stempel Tipper, og motoren er forbi."

Knaster er vandpumpe og termostat. Pöschel: "Vi har udviklet en ny, åbner den tidligere." Robin Espenlaub, service manager hos Stowasser & Schmalzlried, tilføjer: "De vandkølere i front må ikke være tilstoppet med snavs, ellers motoren er for varm. Alle kan kontrollere dig selv. "For motorer før 2006 gør også ligesom lejer den mellemliggende aksel slatne, hvilket også trækker en fuldstændig revision med forstærkede lejer at være. Når robust i sig selv udtømmer klappen kontrol kan hænge.

Desværre TÜV relevant er rust på stivere: Kun biler med PASM suspension påvirkes, især når de bevæges i vinteren. også dette vil behørigt hensyn penge - som kun bekræftet, at Porsche kørsel kan være ekstremt dyrt. Men også er sjovt.

stemme tillid

Både vække ren følelse, begge tilbyder noget, som ikke kan give den sammenlignelige efterfølger parkeret i udstillingslokalet i dag. Ikke så mærkeligt - det er igen på kontakten til turbomotorer. Uanset om seks-cylindret bokser eller indsugning V8: lyd, magt udvikling, lydhørhed og revving navnene på de vilkår, hvor de ældre kan klare de nye punkter kraftigt. Det skal naturligvis også nævnes, at de turbos højt cyklus forbruge mindre brændstof - og dermed legitimere ændringen i teknologi. CO2-udledningen skal komme ned, der kan ignorere en bilproducent. En forbrug på 16 liter eller mere i går, de nuværende M4 Coupe test kandidater (F82) og 911 Carrera S (991) kommer med tre til fem liter mindre at få enderne mødes.

Mere om BMW 3-serie, Porsche 911