VW Passat Købers guide: Modeller på et blik

Den nye VW Passat dominerer næsten ethvert job - uanset om ædel limousine eller klassiske familie stationcar. Kun hvad de skal tage? Køb guider vil hjælpe dig med at beslutte.

09.05.2011 Michael von Maydell

Købere af VW Passat kan vælge fra en stor portefølje. Der er otte motorer - de effektområder fra 105 til 300 hk. En ideel drev anbefales, at når den 2.0 TDI. Den 140 hk og 320 Nm stærk common-rail diesel sæt allerede lav hastighed til hjulet, driver Passat forude også gerne rask og holder tilbage på tankstationen. En forbrug under fem liter / 100 km er muligt, seks til syv liter, bør det være i hverdagen.

VW Passat på forespørgsel med bivalent naturgas drev

Enhver, leger med de 1.550 euro dyrere 170-hestekræfter dieselmotor i VW Passat, bør investere sin opsparing snarere i hurtigt og næsten velfungerende seks-trins DSG. 30 flere hestekræfter er ubetydelige i hverdagen. I alt TDI om bord: en start-stop-system og et system til bremse energiudnyttelse, i pakken nævnt BlueMotion Technology. Blandt de benzinmotorer, det dyrkede nuværende 1,8-liters med direkte indsprøjtning fortjener en anbefaling.

En særstilling er besat af VW Passat 1.4 TSI Ecofuel. Dens bivalente motor koncept gør det muligt både at operere med naturgas (CNG) og benzin. drevet af CNG 150 hk firecylindret er næsten lige så lav som den mindste diesel ved høj ydeevne i vedligeholdelse og alligevel er ikke påholdende med stærk drev.

Tip: 140-hk VW Passat 2.0 TDI er tilstrækkeligt stærk og økonomisk. Op til 2175 euro dyrere, men stærkt anbefalet: den adræt skiftende seks-trins manuel Dopppelkupplungsgetriebe.

VW Passat Købers guide: Modeller på et blikVW Passat på Paris Motor Show 01:26 min.

Tre transmission i programmet

Bortset fra V6 VW Passat udstyret i alle motorer som standard med seks-trins gearkasser fra. Mod betaling af et maksimum på 2.175 euro mindre TSI blank (122, 150, 160 hk) er udstyret med en syv-trins DSG. I 210-hk VW Passat TSI og den store diesel VW byggede gennemprøvede seks-trins DSG til den samme afgift på.

VW Passat Variant med stor kuffert

Variant eller sedan? I denne 1000-euro-charge-spørgsmål, 85 procent af kunderne vælger VW Passat til velformet kombination. Maksimum 1.731 liter opbevaringsplads kan let lastet takket være sin lave læssekant og en stor bagklap. Alternativt kan ladningen blive yderligere fastgjort ved hjælp af forskellige bagagerummet systemer. men en simpel last netto for 88 euro mangler. Under alle omstændigheder krogen sat i Comfortline værd VW Passat - fordi det indeholder nyttige ekstramateriale som de parkeringssensorer sensorer og en elektrisk
Ryglæn justering for førersædet.

Det rydder også vejen for andre motorer, bakkamera og mere. For eksempel, for det stærkt anbefales pakke driver bistand til VW Passat. det hjælper at supplere på 2.305 euro med bi-xenon forlygter, LED kørelys, dynamisk fjernlys kontrol og dynamisk kurvelys meget længere.

Førerassistentsystemer i VW Passat

Også inkluderet: lane departure warning Lane Assist, som ligger an blidt korrigere styringen handling. Også til gavn for den aktive sikkerhed. Automatisk distance kontrol ACC og Front Assist i kombination med DSG og 30 km / t, systemet bremser Passat selv i tilfælde af overhængende nedbrud til et stop (for Comfortline 1.195 euro).

Med 1.385 euro dyrere, men næste sommer hit: den klimakomfort pakke af VW Passat med en panoramisk tag, ventilerede forsæder, markiser og en front vindue med termoruder.

Tip: VW Passat ser smart og giver betydeligt mere plads. Til dette, Comfortline udstyr og meningsfulde sikkerhedspakker - gjort. Den 17-tommer model reducerer komforten.

Rich multimedie udbud

På side 22 i den prisliste af VW Passat er det nødvendigt at gøre en alvorlig beslutning. 830 euro for en farve touchscreen navigationssystem med dobbelt tuner og CD-afspiller, eller måske 2580 euro for den omfattende RNS 510 - også med touchscreen, også, men med 30 GB harddisk, DVD-afspiller, stemmestyring og en yderligere indikation i displayet på multifunktionsdisplayet udstyret. Derudover kan den RNS 510 være i VW Passat med en digital tv-modtagere kombinere (1.015 euro). Den billedskærm vender derefter
(I staten) til TV.

Under alle omstændigheder kan begge systemer let betjenes. Dem, der søger til Google Earth, W-LAN eller lignende funktioner, men får intet. Til dette mobiltelefon forbindelsen svigter gunstig. Enten ved mobiltelefonforberedelsen Plus (425 euro) - med laderen på instrumentbrættet, Bluetooth og stemmestyring. Eller den 150 euro dyrere premium-version med en anden transmission enhed, en integreret i midterarmlæn vugge og ekstra Bluetooth-interface. Laptop venner på bagsædet af VW Passat også tilbøjelige til at have en 230-volt stikkontakt (115 euro) er glade for i den bageste midterkonsol.

Tip: Selv om det koster 2.410 euro, det er værd at investere i RNS 510. Fordi der i tillæg til touch screen og 30 GB harddisk, den bageste kamera går til VW Passat med en.

Mere om VW Passat