Volvo 164 – Restaurering: The Great Sjælden fra nord

Med en masse omhyggelighed restaureret Heinz Vollmerhausen fra Herscheid Lüdenscheid i en Volvo 164, som øverste række model fra Sverige, som sjældent blev set selv i sin konstruktion i Tyskland.

23.07.2012 Bernd Woytal Drevet af

Som Heinz Vollmerhausen komme op med Volvo? Meget simpelt. I 80'erne, han søgte en dagligdags køretøj med et individuelt præg, og der kom en Volvo 745 til familie på fem børn lige højre.

Tidligere økonomiske vanskeligheder, i dag hobby - det Schrauberei har ændret

Men der er en anden lidenskab - det pusle og lappeløsninger. Og med et blik på hans to Volvo oldies i garagen, siger han: "Det plejede at være skruet for at spare penge. I dag du gør det som en hobby." For få år siden havde det været kløe Sauerland igen i fingrene, så han investerede nogle af pengene til sin livsforsikring i en pukkel-Volvo, som han fuldstændig restaureret med hjælp fra en bil mekaniker.

Med hensyn til de hamre, skruer og svejsning Vollmerhausen er autodidakt, "og efter Humpback Volvo følte jeg så fit, at jeg var bekymret for 164 alene." Han beskriver Volvo 164 som hans hemmelige kærlighed. Beliggende Rummage han har bilen over internettet, placering Slesvig-Holsten. Dygtigt bor der hans datter, og da han besøgte hende, han kiggede over med Volvo fra forhandleren.

Fordi han er en meget omhyggelige skruetrækkere og ønsker at have en perfekt bil som muligt, han beregnet et samlet indvendigt restaurering fra starten. Alligevel blev han imponeret over den tilstand af kroppen. "Stort set original maling, afhængig en bule i de rigtige døre, ingen synlig rust." Og så bilen blev også malet i hans yndlingsfarve - grå. Kun de krævede 4.000 euro han håbede på en tidlig rabat. Hans ønske gik i opfyldelse. Forhandleren kunne ikke ryste bilen for disse penge, og på grund af den lille eftertragtede farve, og som Vollmerhausen tilbød ham en dag 2.000 euro, han aftalt modvilligt og irriteret.

En gunstig køb

"Men kun hvis han bliver samlet op inden for to dage"Blev tilstanden. Det blev gjort. Hans kone, der ledsagede ham med fornøjelse at ride på en Humpback Volvo, Vollmerhausen introducerede sin nyerhvervelse som "Tidsfordriv for pensionering" før. Men den daværende 54-årige pludselig løb tør for tålmodighed, så han begyndte at demontere Volvo 164.

Med den minutiøse dissektion af Volvo 164 det startede

At han gjorde eksemplarisk. Til de respektive forsamlinger tilhørende skruer han sorteret i poser af forskellige dele eller ledninger det elektriske system, gjorde han detaljerede billeder, der kunne være nyttige i at samle det senere. Den seks-cylindret motor og transmission, byggede han og bragte de dele for at revidere virksomheden Buttkereit til Duisburg.

Han tog sig af kroppen. Faktisk opdagede han efter adskillelse af den forreste fender er kun en lille rust hul i A-søjle, ellers de laterale overskydende hjulkasser erstattes i den bageste kun havde. Han fik som en reproduktion, men i et moderat pasform. Ved hjælp af en Kippwagenhebers han stoppede bilen på siden, så at han mageligt kunne arbejde på undervognen. Med spatel og varmepistol fjernet han undervognen beskyttelse, desuden trak en kop børste, og til sidst var der en rengøring med mineralsk terpentin.

Efter ingen yderligere rust mere kunne findes, til Vollmerhausen besluttet at kendt i scenen korrosionsbeskyttelsesmalingen POR 15. påføres i flere lag, hvis det er muligt vådt i vådt, fordi efter tørring det næste lag kun sværere at holde er. "Det er derfor jeg var nødt til at stå op om natten tid", Volvo skruetrækker minder.

Pre-jul arbejde: maleri i garagen

han gav aksel eller hvert hjul suspension dele efter demontering af sandblæser der gik for ivrige efter at arbejde. Wishbones han fjernede vedlagte Fjern tape, og beskyttelse af optagelser af kugleled. Således kontrol arm var ubrugelig efter sprængning - Vollmerhausen måtte få nye. Den Auslackieren motorrummet skal ske den måde i garagen.

Ironisk nok var det netop december, men Vollmerhausen ønskede at lade arbejdet være tilbageholdende med at hvile, indtil det varme forår. "Fordi så snart du er et par dage ud, har du skal indarbejdes møjsommeligt igen", Er hans erfaring. Så han stak i første omgang alt var tæt på Volvo med folie for at beskytte den mod spray støv. Så opvarmet han op garagen med en gasvarmer før, så metalplader af bilen ikke var alt for cool, og en maler derefter sprøjtede fra motorrummet.

Efter de forældede akser i mellemtiden ændret motor og gearkasse enhed kunne nu monteres. Efterfølgende blev Volvo bragt til maleren 164, med dele såsom hætter og døre modtages separat deres grå maling. Efter malingen endelig havde fuldført sin mission, Vollmerhausen opslugt nogle problemer.

Problemer med Paint

Ved samling af døren indså han for sent, at det ville have været nødvendigt at skubbe disken ind af døren, før fastgørelse af rammen. "Sådan en ting er ikke naturligt i værkstedshåndbogen"Han klagede. På det andet forsøg det fungerede bedre, men det bør alle være forgæves igen. Efter kampene i timevis til optimal Türpassungen bemærkede han, da fastgørelse af trim, der i de rigtige døre stadig var buler. Malingen havde glemt at spænde dem. Common, buler var så ensartet, at Vollmerhausen kun så svigt af refinisher ved udarbejdelsen af ​​trim. Men det var ikke nytte, dørene måtte ud igen.

Ellers, alt gik som smurt. Færdiggørelsen af ​​bilen vendt takket være god dokumentation under demontering uden problemer. Nye dele er nødvendige var vanskeligt at opnå, hvis de var særlige 164er komponenter. Så tålmodighed var påkrævet. Så Volvo fan kørte gennem Internettet og diverse forhandler kontakter i Belgien, en trim til forskærmene, og i Sverige han fandt et styretøj for sin 164, som stadig ikke har servostyring.

Arbejdet har båret frugt

En udtalelse vidner om de biler, den eksterne betingelse 1. En perle så. Et nyt projekt er i øjeblikket ikke i sigte. Selv om en Volvo PV 831, han løb som en taxa i Sverige i halvtredserne kunne behage ham. Hvis man ser på ejendommen, men undere, hvor han ønsker at stå op til. "Lige nu er jeg gør udbuddet om en ny garage"Han griner.

Mere om Volvo 164