Fahrbericht Mercedes S-Class (2017): S kjører super-luksuriøst

Hvis Mercedes introduserer en ny S-Klasse, som er alltid noe spesielt, selv om det skulle være bare en omfattende ansiktsløftning. Noen 6500 deler er å være ny på luksus Mercedes sier utvikling sjef Ola Källenius ved lanseringen. vi har sett på i mer detalj noen av endringene: 10 ting som vi la merke til i den nye S-Klasse.

19.07.2017 Heinrich Lingner 5 kommentarer

1. En ansiktsløftning egentlig ikke trenger S-Klasse. Siden introduksjonen i 2013, har mer enn 300.000 eksemplarer blitt solgt over hele verden slik at "S" er uten tvil den mest solgte luksus sedan i verden. Siden introduksjonen av S-klasse over 45 år siden, det var måten over fire millioner biler, også en rekord, vil konkurransen sannsynligvis ikke nærme i fremtiden. Og noen flere tall: Over halvparten av alle S-klasser dra til Kina, og det er 15 prosent av førstegangskjøpere, er den store Mercedes S sin første bil i det hele tatt.

2. Den nye S-Klasse, Mercedes som verdens første bil som bruker kun LED som lyskilde for belysning. Rundt 500 skal det være utstyrs, 84 av disse kan tilskrives de to frontlykter når den valgfrie multi-stråle lys fra brettet er 70 til de to bakre lyset og resten lyser opp innvendig.

3. Energizing Comfort er en ny funksjon kalt. Det knytter ulike komfortfunksjoner i bilen og omgir beboere med en matchende til tid på dagen og stemningen Ness oppsett. Seks grunnleggende funksjoner er tilgjengelige i hver av Mercedes blander riktige fargene fra LED-gruppen, en matchende musikk fra harddisken, riktig temperatur og temperaturen på de oppvarmede overflater og riktig massasje. For bare 238 euro Energizing Komfort er i prislisten - lav kostnad forutsetter imidlertid at litt dyrere statister som ambient belysning (440 euro) er (476 euro) eller Air Balance pakke også inkludert. Og egentlig fluffy, er det bare med multikonturseter med massasjefunksjon, foran og bak (2,023 og 1,856 euro).

4. Nytt er også motorserie. Nysgjerrig mer enn noe annet, den nye rett seks. Motor designere Oliver Vollrath prøver å få ikke så begeistret når han forklarer den nye motoren i det utstedte Modell: 48-volts elektrisk system, rotasjons festet til veivakselen montert elektrisk motor, elektriske hjelpe enheter uten belter, elektrisk hjelpe kompressor og så videre.

5. Oliver Vollrath har lovet for mye: Demp den store Mercedes glir på, umerkelig den sekssylindrede hopper den til; myk, smidig og myk. For dette han er tett på gass, elektrisk motor og hjelpekompressor på jern Turbo bulker i dreiemomentkurven Dette kan også være en luksus.

Mercedes S-Class FaceliftFahrbericht Mercedes S-Class (2017): S kjører super-luksuriøst Fahrbericht Mercedes S-Class (2017): S kjører super-luksuriøst Fahrbericht Mercedes S-Class (2017): S kjører super-luksuriøst Fahrbericht Mercedes S-Class (2017): S kjører super-luksuriøstNye plug-in hybrid i 560 e

6. Luxury er også gode seter, noe bedre enn de luftkondisjonerte multi-contour seter med massasje funksjon er tilgjengelig i fire hjul verden sannsynligvis ikke. Skjemme deg bort med godt herdet seter, meget godt grep og fluffy komfort som er rett og slett strålende.

7. Ved en slik velutstyrt bil, er det mye å bruke. Kanskje trommel holde berøringsknappene på rattet nå også beveger seg inn i S-klasse. Det er to bredskjermer, hver med 12,3-tommers skjerm, S-klasse i Cinemascope, så å si. Hvorvidt alt dette vil ingen forenkler driften eller du kan krangle om. Denne Mercedes, men vi liker å ta tilbake på rett sted og drive infotainment med fjernkontrollen.

8. komfort alle en del av luksus. Igjen har den S-klasse etterfylt. Luftfjæringen AIRMATIC er vanlig om bord. Det sikrer jevn rullende og forsiktig glatt ved hjelp av fjærer. Den fremdeles deltar i facelift S-klasse er litt bedre enn før. Det er også valgfritt magi kroppsbeherskelse og veidekke scan. Systemer som proaktivt å oppdage ujevnt underlag og bruke krenge rettet til høyere komfort. Også, ingen andre kan i denne klassen.

Mercedes S-klasse Facelift 2017 Shanghai sete passendeDette er de nye funksjonene 3:35 min.

Videre funksjonaliteten til Distronic var 9 Advanced (cruise control med avstandsradar Hun bruker nå Navidaten å justere som hastigheten før kurvene. Dette fungerte perfekt i første prøvetur på smale sorte skogsveier, selv om du noen ganger liker å kjøre litt fortere rundt kurven. ville være en svært forsiktig distronic - fortsatt en fascinerende teknologi, spesielt i kombinasjon med active lane assist.

10. Utvalget av assistansesystemer er modulbasert. Standard omfatter. a. alltid Comand Online, den aktive bremseassistent, crosswind assistent og trafikkskilt assistent. På forespørsel MIT Distronic pakken Steering Assist, Lane Assistant eller de nevnte avstandsbasert hastighetsjustering kan bli pålagt å gjøre det. Således, S-Klasse til høyre autonomt kjøreegenskapene luksus sedan.

Konklusjon

Mercedes S-Klasse er benchmark i luksusklassen i flere tiår, som vil være noe annerledes med facelift versjon av W222 i de kommende årene, "S" er bare en stor, godt tenkt, moderne og svært luksuriøs bil.

Mer om Mercedes S-Klasse