Pirelli ønsker 2018 seks blandinger: Mere frihed i dækket valg?

Pirelli ønsker en sjette dæk forbindelse til 2018. Alt tyder på, at en Ultra-Ultra Soft er. Også har et frit valg af dæk diskuteres. Angiveligt men gøre tværgående Pirelli selv og Mercedes.

2017/04/11 Andreas Haupt

De dæk test for 2018 er ved at være afsluttet. Sauber testede to dage for at Pirelli efter GP Mexico. Force India én dag. Efter løbet i Brasilien McLaren er der stadig. Efter sæsonen finale i Abu Dhabi alle holdene derefter rejse sammen i to dage med en bil. I Abu Dhabi, vil Pirelli også give alle dæk forbindelser til den 2018er sæson for første gang. Konstruktionen havde italienerne allerede den 1. september, deponeres hos FIA. Blandingerne har datoen den 1. December.

Flere spor, flere dæk

Det er ingen hemmelighed, at Pirelli gerne vil bage en sjette dæk forbindelse til 2018 for at dække de 21 ruter bedre. Der bør være et sæt, som er endnu blødere end de ultra-bløde dæk. Med de andre blandinger af dækkets leverandør vil også gå et skridt blødere. "De nye dæk og de blødere blandinger er hårdt brug for," står der på et hold. En stemme fra et andet team er: "Et skridt blødt nok allerede."

Gennem en anden dæk forbindelse og generelt blødere gummi håbede Pirelli at bringe tilbage mere variation i strategien. Målet er at etablere en variation mellem én og op til tre stop.

Kimi Räikkönen - GP Mexico 2017 Foto: Sutton-images.comIn Mexico fleste piloter som så ofte kom i år med kun et stop ved.

Hvis du kører med hårdere blandinger bør slippe af sted med at ændre et dæk. Hvem er ikke alt for konservativ, men ikke alt for aggressive forsøg på at komme op med to stop med. Hvem tager allerweichsten blandinger skal have til at vende tre gange i kassen. Pirelli er klar over alvoren af ​​opgaven. Især fordi flere dæk ændringer altid er forbundet med risiko for at blive hængende i trafikken. Eller at selv sidder fast en skrue i udvekslingen.

Fri dæk valg i diskussionen

Selv en sjette dæk forbindelse ikke er forankret i de sportslige regler for 2018:e Strategien Group siges allerede at have givet deres OK på et tidligere møde. Der er stadig sidder ved siden af ​​holdene Ferrari, Mercedes, Red Bull, McLaren, Williams og Force India, holder den rettigheder og FIA. En teknisk arbejdsgruppe helligede sig derefter fordele og ulemper. Som du kan høre, uden at kunne blive enige.

Pirelli og FIA kan presse igennem, men alene de nye dæk til den 31. december. Tidligere ville det være nødvendigt at så vant sent på sæsonen eller samtykke fra alle hold. En regelændring fra det foregående år gør det muligt. "Vi har indgået 2017 ti blandinger. Fem, er vi nu kører og sikkerheden af ​​fem back-up dæk, "forklarer Mario Isola.

diskuteres også nye orden regler. Indtil videre kan de hold pr chauffør 10 af de 13 poster beslutte. Tre dæk sæt fastsætter Pirelli. Italienerne give dig selv åben. "Vi er nødt til at forblive i det mindste på de to duty dæk til løbet, hvis et hold spekuleret," siger Pirellis racing manager. Til nachzuschieben. "For frit valg af dæk, ville feltet deler endnu mere. De bedste hold ville bestille hårdere forbindelser og stadig være i 3. kvartal. I kapløbet ville de have klare fordele da. "Lyder som om Pirelli faktisk imod det. Ikke alle på folden er enige. "Force India, Renault og McLaren kunne skål med Q3 med blødere blandinger et af holdene."

Det siges, at Pirelli ville modsætte sig ideen. Af frygt for at skade sit omdømme, bør et hold spille poker i kvalifikationen og slå i løbet efter to eller tre omgange til pit stop. Desuden sikkerhedsaspektet er den fremherskende. I princippet kan alle dækkene nødt til at klare alle typer af kredsløb. Så for eksempel, den ultra blød på Silverstone må ikke være en sikkerhedsrisiko.

De 2018er biler, men stadig blive drevet mere kraftigt med stor sandsynlighed. Bursting dæk kunne bringe ind i problemer Pirelli. Mercedes har efter sigende en allieret. Ferrari, er imidlertid at slå til lyd valgfrihed. Sandsynligvis fordi italienerne har bygget i de seneste år mere modne venlige biler. Blev hørt i Mexico på race søndag, emnet er stadig på bordet. Strategien gruppe skal mindst en gang blive talt om at lette udvælgelsen dæk.