Alle racerbiler fra TCR et overblik: Ligner græsrodsniveau fremtid VLN?

Seat Leon Cup mod VW Golf GTI mod Opel Astra, 330 hk og en masse maling udveksling - dette er fremtiden for græsrods VLN? TCR koncept boomer internationalt, fordi det tiltrækker med lave omkostninger racing.

2016/12/15 Bianca Leppert Drevet af

Den VLN har længe været på jagt efter deres identitet. Hvis du ønsker at bevise en professionel serie til producenter og GT3 klasse eller forblive tro mod rødderne af populære sportsgrene? Eller har du styre måske endda begge dele? Kort før den kontemplative gang disse spørgsmål vedrører Nordschleife filosof igen.

Hvad de fleste er enige om: TCR kategori for at gøre touring car racing igen mere overkommelig, og GT4 klasse er fremtiden på Nordschleife sandsynligvis have en varig effekt.

TCR tilbyder god sport for overkommelige priser

Men hvad publikum til TCR Renner, for hvilke (netto) har til shell omkring 100.000 euro, forlade? Den første tanke: De, der finder deres hjem på et budget mere i koppen klasser af BMW og Toyota, der gør med større aktiemarkedet er snarere blot en Porsche - alene på grund af prestige.

Men der synes alt for kortsigtet. "TCR er mellem" Stefan Kissling hævder, at drev sammen med Opel Motorsport udvikling af Astra på Nordschleife. "Og det er præcis, hvad har manglet -. TCR giver god racing til en overkommelig pris"

Michael Paatz der udvikler sig med sit team Mathilda Racing TCR modeller af Seat på Nordschleife, ser potentiale i den nyoprettede kategori. "I DTM-fans kan med de biler, men ikke identificere," siger han. "Her følelserne er genoplivet, når en VW Golf GTI kører på en Opel Astra."

TCR: fremtid med mange mærker?

Ideen er enkel virkelig: Til fremdrift turbo motor udvikler 330 hestekræfter og driver forakslen giver. De forskellige køretøjstyper er balanceret præstation som i GT3 sport ved Balance of. Producenterne giver bilerne for kunden sport idé fat men ellers komme ud. Ud over VW, Opel, Seat og Honda på nationalt plan i ADAC TCR Tyskland internationale andre producenter har sprunget på toget: Alfa Romeo, Subaru, Ford og Peugeot. Kia er også i startblokken.

Hvor strømmen er temaet i Eifel, den Aufgalopp Audi på sæsonen finale viste: Den Ingolstadt kom med to kopier af RS 3 LMS, der deler platform med Seat og VW via Phoenix Racing i VLN på. "TCR er vores base på verdensplan," forklarer chef for Audi Sport kunde leder Chris Reinke, der specifikt var indlogeret på Nürburgring.

"Vi forventer internationalt med omkring 90 biler. Renter er høj. Og jo før vi positionere os her, jo bedre. "Audi kunde Team Car Collection har allerede bebudet, at det vil give den yngste touring car udvikling af Ingolstadt i næste VLN sæson.

TCR biler i 8:50 minutter på Nordschleife

Udgifterne til væddeløb, er dog ikke helt håndterbare. Mens netto basispriser varierer (Opel: 110.000 € sekventiel gearkasse, Audi: 129.000 EUR med sekventiel gearkasse, 109.000 euro med DSG, Sæde: 110.000 EUR med sekventiel gearkasse, 85.000 euro med DSG), udstyret anderledes, da sædet eller de sikkerhedsfunktioner.

Hos Opel kan opgraderes, er ABS tillæg i Seat Mathilda Racing planlægger en komplet langdistance-pakke, der inkluderer ABS, chassis og andre funktioner. Bag revision intervaller og reservedele priserne stadig spørgsmålstegn mærker, estimaterne for omkostningerne spænder fra 4.500 op til 6.500 euro pr chauffør og køre.

VLN - 8. løb - Nordschleife - 24 September, 2016 Foto: Stefan Baldauf / Guido ten Brink

"Men du får en fuldblods racerbil," siger Paatz der ønsker at bruge med Mathilda Racing i den kommende sæson fire biler. Stefan Kissling blæser fra samme salme, "En bil, som du kører denne omgangstider for de samme penge svære at finde."

I SP3T klassen, men tillader nogle tekniske friheder, stoppe de TCR biler i øjeblikket 8:50 til 8:55 minutter. "Jeg var oprindeligt en smule kritisk på grund af den forhjulstræk, men lad mig befri. Jeg havde aldrig troet, at bilen er så sjovt, "siger Mathilda pilot og Nürburgring Driving Academy Chefinstruktør Andreas Gülden," det er helt jordnær, enkel gode forbindelser. "

Af de kvaliteter af TCR biler Axel og Max Friedhoff er overbevist. Far og søn danner en klassisk privat skruetrækker hold. Hendes eksempel er det klart, at TCR filosofien i VLN vel kan operere på en mindre flamme. Føreren af ​​Clio Cup klassen af ​​2014 har en Seat Leon Cup racer steget fra det foregående år, dvs. fra den første sæson af den internationale touring car serien. "For os, både BMW M235i Cup og TCR biler var interessant," siger Axel Friedhoff. "I TCR Men har vi set mere fremtid."

Enkelt dæk eller konkurrence?

Som en far-søn hold selvfølgelig gøre uden forsikring, direkte skader det meste selv og kommer her til en overkommelig pris pr løb, kan sammenlignes med brugen af ​​Renault Clio, ifølge Friedhoff. "Selv med dækkene, vi spare en masse. I Clio Cup, du var nødt til at konkurrere med Michelin at udfordre til fronten. Med TCR bil, vi er nu på Yokohama dæk på vejen. "

Af særlig interesse: Der er rygter om, at Seat Leon Cup racer skulle have set hans sidste sæson i Eurocup. Dette resulterer i en ny brugt bil på markedet. Men det må ikke glemmes: Selvet skruetrækker model bør overlades til dem, der professionelt således bekendt.

Klart, at VLN chef Karl Mauer ser potentiale i antallet af startere i TCR idé. "I den ene-make mesterskaber, har en kortere halveringstid, fordi modellerne er begrænset til dato. Og så er det svært at "integrere i andre klasser, siger han. "I modsætning hertil kunne TCR bringe bedre stabilitet over flere år." En vigtig forudsætning er udbuddet en særskilt klasse i Endurance Championship. For i SP3T, i touring car racer i øjeblikket konkurrerer mangler gennemsigtighed på den ene side, den anden er konkurrencen ikke er lige.

Sammen med indehaveren af ​​tyske rettigheder Franz Engstler og ADAC nu har indvilget i at få lov til at annoncere i det kommende år en særskilt TCR klasse i VLN. Dette formodes at være modelleret i sine grundlæggende funktioner til TCR regler, dog ABS-systemet, og den 100-liters beholder skal godkendes.

Mens nogle røster ville hilse fritagelsen af ​​dækkene, når holdene til at skabe så nye refinansiering muligheder, den søger snarere at kontrollere dæk i VLN. Ikke så mærkeligt: ​​Allerede flere dækproducenter har allerede udtrykt interesse.

VLN - Runde 9 - Nordschleife - 08 oktober 2016 Foto: Stefan Baldauf / Guido ten Brink

Ændringer for 2017

  • Den VLN kalender krymper i den kommende sæson til blot ni aftaler. Den glæder sig VLN også fordi arrangørerne samfund nu består af kun ni partnere (arrangører).
  • Som reaktion på ulykken brand under tankning af Lexus RC-F Farnbacher Racing, er seerne lov til at bo alene bag den røde linje i kassen. Dette nye krav vil blive strengt kontrolleret 2017:e
  • Til dette er VLN overvejer afskaffelse af tanken dåser, der har sandsynligvis bidraget til komplikationer i ulykken tanken. Ved den mindste levetid i pit stop Nachtankzeit reguleres alligevel. Kun fra den 19. runde af 4-timers løb og i de sidste halvanden time ved 24-timers løbet, er det mindste levetid falder væk. ADAC Nordrhein bør afskaffe den idé, at tanken dåser, men stadig ikke overbevist.