Pirelli ønsker 2018 seks blander: Mer frihet i dekkvalg?

Pirelli ønsker en sjette dekk sammensatt for 2018. Alt tyder på at en Ultra-Ultra Soft er. Også har et fritt valg av dekk er diskutert. Angivelig men gjør tverr Pirelli selv og Mercedes.

04/11/2017 Andreas Haupt

Dekk tester for 2018 nærmer seg fullførelse. Sauber testet to dager for å Pirelli etter GP Mexico. Force India en dag. Etter løpet i Brasil McLaren er der fortsatt. Etter sesongavslutningen i Abu Dhabi alle lagene så å reise sammen i to dager med en bil. I Abu Dhabi, vil Pirelli også gi alle dekk forbindelser for 2018er sesongen for første gang. Byggingen hadde italienerne allerede 1. september, deponert hos FIA. Blandingene få datoen 1. desember.

Flere låter, flere dekk

Det er ingen hemmelighet at Pirelli ønsker å bake en sjette dekk sammensatt for 2018 for å dekke de 21 rutene bedre. Det bør være et sett, som er enda mykere enn de ultra-myke dekk. Med de andre blandinger av den leverandør dekket vil også gå et skritt mykere. "De nye dekkene og de mykere blander er sårt tiltrengt," står det i et team. En stemme fra et annet lag er: "Et skritt myk nok allerede."

Gjennom et annet dekk forbindelsen og generelt mykere gummi håpet Pirelli å bringe tilbake mer variasjon i strategien. Formålet er å etablere en variabilitet mellom en og opp til tre trinn.

Kimi Räikkönen - GP Mexico 2017 Foto: Sutton-images.comIn Mexico fleste piloter som så ofte kom i år med bare ett stopp med.

Hvis du kjører med hardere blandinger bør komme unna med å endre et dekk. De som ikke gjør det for konservative, men beveger seg ikke for aggressivt bør komme med to stopp etter. Hvem tar allerweichsten blandinger bør ha for å slå tre ganger i boksen. Pirelli klar over alvorlighetsgraden av oppgaven. Særlig ettersom flere dekkskifte er alltid forbundet med risiko for å bli sittende fast i trafikken. Eller at selv satt seg fast en skrue i utvekslingen.

Gratis dekkvalg i diskusjonen

Enda en sjette dekk forbindelse ikke er forankret i de sportslige reguleringer for 2018th The Strategy Group sies å allerede har gitt sin OK i et tidligere møte. Det er fortsatt sitter ved siden av lagene Ferrari, Mercedes, Red Bull, McLaren, Williams og Force India, rettighetshaver og FIA. En teknisk arbeidsgruppe viet seg deretter fordeler og ulemper. Som du kan høre, uten å være i stand til å bli enige.

Pirelli og FIA kan presse gjennom, men alene de nye dekkene til 31. desember. Tidligere måtte det brukes så sent i sesongen og heller ikke samtykke fra alle lag. En regelendring fra året gjør det mulig. "Vi har skrevet 2017 ti blandinger. Fem, er vi nå kjører og sikkerhet av fem back-up dekk ", forklarer Mario Isola.

er også omtalt nye ordre regler. Så langt, kan lagene pr driver 10 av de 13 postene bestemme. Tre dekksett fastsetter Pirelli. Italienerne gi deg åpen. "Vi må bo minst på de to duty dekk for løpet hvis et lag spekulert," sier Pirelli racing manager. Til nachzuschieben. "For fritt valg av dekk, ville feltet dele enda mer. De beste lagene ville bestille hardere forbindelser og fortsatt være i Q3. I løpet ville de ha klare fordeler da. "Høres ut som om Pirelli faktisk mot det. Ikke alle paddock enig. "Force India, Renault og McLaren kunne bolle med Q3 med mykere blandinger ett av lagene."

Det sies at Pirelli ville motsette seg ideen. Av frykt for å skade sitt rykte, bør et lag spille poker i kvalifiseringen og slå i løpet etter to eller tre runder til pit stop. I tillegg er sikkerhetsaspekt dominerende. I prinsippet alle dekkene har til å takle alle typer krets. Så, for eksempel, den ultra soft på Silverstone må ikke være en sikkerhetsrisiko.

De 2018er biler, men fortsatt bli drevet sterkere med høy sannsynlighet. Sprengning dekk kunne bringe i trøbbel Pirelli. Mercedes har angivelig en alliert. Ferrari, er imidlertid å argumentere valgfrihet. Sannsynligvis fordi italienerne har bygget de siste årene mer modne vennlige biler. Ble hørt i Mexico på rase søndag, er temaet fortsatt på bordet. Strategien gruppen bør minst en gang bli snakket om lettelser dekkvalg.