Haryanto kun reserve driveren: Ocon nye Wehrlein holdkammerat

Manor har officielt meddelt, at Rio Haryanto vil miste sin plads som en almindelig chauffør efter sommerferien. En efterfølger er fundet. Esteban Ocon er ny holdkammerat Pascal Wehrlein.

2016/10/08 Tobias Grüner

Rio Haryanto formel skal være afsluttet 1 karriere efter 12 sejladser. Den første indonesiske Grand Prix chauffør var onsdag (2016/08/10) officielt sat ud af spillet af sin arbejdsgiver. I en pressemeddelelse bekræftet Manor, at kontrakten blev opsagt med rookie tidligt.

Ifølge racing team Banbury Haryanto kunne ikke opfylde sine kontraktlige forpligtelser. I enkle vendinger, som er oversat til løn føreren var sprænge ud. For at holde omdømme skade for føreren inden for visse grænser, han fik fra Manor trods alt, at tilbuddet forblive i de resterende ni løb i sæsonen som en erstatning pilot ombord. Indoneserne tog modstræbende.

Haryanto terminering af hensyn til holdet

"Rio er en højt værdsat medlem af vores team da kontrakten blev underskrevet i januar. For nogen tid siden, dens ledelse har dog tilkendegivet, at de forventer problemer, de kontraktlige forpligtelser Grand Prix i Ungarn også "for at opfylde, forklarer team manager Dave Ryan situationen.

"Rios team har arbejdet utrætteligt for at løse situationen med hjælp fra sin indonesiske transportbånd. Og vi også har støttet indsatsen så meget som muligt. Dette omfattede lanceringen tilladelse til GP Tyskland. Desværre har vi nu nået frem til et punkt, hvor den bedste løsning er til gavn for holdet er at udforske nye muligheder for resten af ​​sæsonen. "

Ocon er ny Wehrlein holdkammerat

Hvordan Manor har også officielt bekræftet Esteban Ocon vil sidde på den belgiske Grand Prix i den anden cockpittet ved siden Pascal Wehrlein. Franskmanden havde held omstridte test for Mercedes på Silverstone i juli og skal nu samle hele resten af ​​sæsonen racing oplevelse.

I vognen Ocons både Renault som Mercedes havde også en hånd i. Den 19-årige hører til Wehrlein Mercedes-junior trup. Men han blev udlånt til denne sæson som reserve føreren af ​​Renault arbejder holdet til det franske. Mercedes teamchef Toto Wolff var tilfreds, at fremtiden er en anden stjerne chauffør i Formel 1 gang.

Mere modstand til Wehrlein

"Vi er meget glade for muligheden for Esteban, som har åbnet, og at Manor udtalte engang en lovende ung mands tillid. Det gode samarbejde mellem Mercedes og Renault har sikret, at har i slutningen alt var fint, "sagde Wolff.

"Vi har allerede set i år, at Manor er helt kandidat under de rette omstændigheder. Manor tilbyder unge bilister det rette miljø for at få deres første oplevelse. Det er en professionel lille team, der viser en klar opadgående tendens, hvor en chauffør stadig kan gøre en reel forskel. Esteban gjorde et stort stykke arbejde på Silverstone test for Mercedes. Vi ser frem til at se det, som han gør de første skridt i F1 løb sæde. "

Mens Renault ønsker at finde ud af, om Ocon kommer som en regelmæssig driver til fabrikken holdet næste sæson pågældende Mercedes håber med støtte Ocons nye resultater om hastigheden af ​​Pascal Wehrlein. Haryanto var tyskerne, og at irritere, men blev aldrig en rigtig bar. Med tidligere GP3 mester Ocon til Wehrlein kan tilpasse sig til mere modstand.

Ocon klar til F1 debut

"Jeg er begejstret over, at jeg ender i måneden min Grand Prix debut allerede fejrer med Manor. Og så også i Spa, sporet efter mit hjem race, den næstbedste løsning er, "Ocon kommentar til hans forfremmelse. "Takket Jeg har indsamlet i år som en reserve føreren af ​​erfaring, jeg er klar til at klatre. Jeg vil gerne takke Renault og Mercedes, som de har gjort dette muligt. "

"Jeg har allerede besøgt Manor Factory, sæde adjustment've mødtes bag mig og nogle af holdet. Så vi er villige til at give efter sommerferien rigtige gas. Teamet har gjort et stort stykke arbejde i år, og jeg er glad for, at jeg blev passet med den opgave at fortsætte denne proces. Jeg kan vente med at komme i gang næppe. "

Rosenqvist tager DTM cockpit

Selvom de resterende fire DTM racer ikke overlapper med Formel 1 datoer, Ocon giver sin plads på det tyske Touring Car-serien. Som Mercedes allerede officielt har meddelt den unge Felix Rosenqvist vil tage C63 DTM cockpit og fejre sit løb debut i Moskva den 20. august.

Den regerende Formel 3 europamester i år var ved siden af ​​hans engagement som en test og reservekører i DTM, blandt andet i en Mercedes-AMG GT3 i aktion. Slutningen af ​​juli fortsatte svenskeren ved 24 timers løbet på Spa-Francorchamps på andenpladsen.

"Det er en kæmpe mulighed for mig at få lov til at køre i DTM løb," siger Rosenqvist var glad. "Jeg er en del af Mercedes-AMG familie i mange år, og dette var altid mit store mål. Det er en stor udfordring for mig, mens indtaste sæsonen i en utrolig stærk mesterskabet. "

"Jeg er klar over, at jeg er nødt til at lære en masse på kort tid. Jeg hidtil i denne sæson som test og reserve driver've været på holdet, skulle hjælpe mig. Jeg er meget taknemmelig for Mercedes for at give mig denne mulighed. Jeg kan vente med at gå til Moskva til sporet næppe! "