Peugeot 3008 DKR Dakar 2017: Ny racer til titel forsvar

Med 3008 DKR har Peugeot udviklet en ny model for deres titel forsvar i Dakar Rally 2017:e Vi leverer Desert racer Stephane Peterhansel, Sebastien Loeb, Carlos Sainz og Cyril Despres og vise det i den endelige udformning.

22/11/2016 Tobias Grüner Drevet af

Efter den første Dakar sejr i 2016, Peugeot har appetit på mere. Med den nye 3008 kr, de franske ønsker at have konkurrence af Mini og Toyota i deres sted igen. Arbejdet teamet har arbejdet hårdt på kunsten og vil konkurrere med en helt nydesignet Desert Renner på sæsonen klimaks i januar 2017:e

Peugeot 3008 kr med obligationer fra produktionen model

Allerede visuelt, har 3008 DKR ikke har meget til fælles med sin succesfulde forgænger, 2008 kr. Den forreste ende er flad og har et nyt design bred. I den bageste af de store luftindtag falder væk i kulissen. I stedet er nu plads til at rumme reservehjul bag panelet i flanken. Design elementer som gitteret og lys enheder og bag tilbagekaldelse serien 3008:e

Ikke kun de aerodynamik er blevet revideret. Også under kølerhjelmen er der sket meget. 3008 kr er blevet overset med modificerede dæmperelementer en helt ny suspension geometri. Til dette har den nye bil ordentligt slanket vægt - over 100 kg er spekuleret - og dermed fokus var naturligt sænket. Også på detaljer som aircondition blev hånd anvendt igen. Hvis kølingen af ​​interiøret ikke er pålidelig, kan det være hurtigt gange 60 ° C i cockpittet. Denne man kunne forvente af enhver pilot.

Peugeot vil forblive baghjulstræk koncept trofaste

Med hensyn til kørsel koncept, forblev alt det samme. Peugeot 3008 DKR starter ligesom sin forgænger ved reglerne i baghjulstræk til fire-hjulet konkurrence fra Mini. De Dakar regler synes at favorisere dette koncept. Toyota vil ændre sig i 2017 fra fire-hjulet til baghjulstræk.

For kørsel Peugeot 3008 DKR en 3,0-liters V6 twin-turbo diesel gør igen. Den selvantændelse Group einzubremsen noget diameteren af ​​luft begrænseren på 39 mm blev reduceret til 38 millimeter. Det koster omkring 20 hk. Peugeot motor, men revideres, så især i den lavere omdrejningstal ligger mere moment. Dette skulle gerne være bedre køreegenskaber og kompensere for tabet af magt.

Peugeot med fire 3008 kr i Dakar 2017

Det vigtigste punkt i udviklingen af ​​et Dakar racer, selvfølgelig pålidelighed. Peugeot 3008 DKR skal nu bevise i et omfattende testprogram. Blandt andet vil Carlos Sainz konkurrere med den nye model i Rally Marokko i oktober for direkte sammenligning med den tidligere 2008 kr.

De gamle biler er ikke skrottet næste år. Den private team af PH Sport Pikes Peak og Le Mans vinder Romain Dumas vil sandsynligvis bruge en eller flere 2008 kr i Dakar.

Fordi Mini ikke synes konkurrencedygtig med alle hjul koncept, kunne Peugeot drivere gøre sejr i sæsonen højdepunkt indbyrdes. Bemandet fabrikken team med Stephane Peterhansel, Carlos Sainz, Sebastien Loeb og Cyril Despres har en stærk position. I januar, de har til at bevise sig selv på den nye rute 10 tusind kilometer gennem Argentina, Bolivia og Paraguay.