F1 planer for 2021: Motor præsentation den 31. oktober

Den 31. oktober og den 7. november, vil det være spændende. Så Liberty Media præsenterer holdet fremtiden for Formel 1. Først den nye motor regler, så budgettet hætte.

10/10/2017 Michael Schmidt 12 kommentarer

Lange blev kun talt om det. Endelig syntes det næsten glemt lidt. De nye Formel 1 ejere har lovet de hold, de ønsker at præsentere deres hjørnesten for Formel 1 ved udgangen af ​​dette år. Og det starter med slutningen af ​​Concorde Agreement i 2021:e

Efter de udmeldinger, det var rolig. Men nu Liberty Media vil levere. Rettighedshaverne har udarbejdet reglerne sammen med FIA, der skal gælde i 4 år til biler, motorer, teams og beslutning sti.

Hjulstræk døde

Sandhedens øjeblik vil kick off den 31. oktober. Så FIA og FOM vil præsentere holdene, den nye motor regler. Det er billigere, enklere, højere og vises til en privat bilproducent. Ingen V12 som i Red Bull ønsker, men også ingen plads teknologi som det gerne vil have Mercedes, Renault og Porsche. Hvis man forsøger en V6 Turbo med to elmotorer.

Pierre Gasly - GP Japan 2017 Foto: Red BullEin firehjulstræk er for fremtiden fra bordet.

Mange standard dele er aggregaterne røve deres kompleksitet og standse for udviklingsomkostninger. Kombinationen af ​​MGU-K og MGU-H er designet til at knække grænsen på 1.000 hestekræfter. Sammen med en aerodynamisk nedrustning, der vil ende med at give tilbage biler, der er svært at køre. Den firehjulstræk døde for vægt og omkostningsmæssige årsager. En KERS på forakslen genererer strøm nok til at kompensere for Gewichtshandikap.

I modsætning til før, den nye mastermind vil undgå et stort rundt bord. Man kan søge om ændringer, men det skal etablere tilstrækkeligt. Rimelige indvendinger herske beslutsomhed gruppe ønsker at inkorporere ind i motoren i fremtiden. De, der afviser begreberne princip, står over for et valg: take it or leave.

Drøftelserne vil forsvinde

Noget er ved at ændre sig. Det nuværende system med beslutningen vil blive afskaffet. Der vil ikke være strategi gruppe eller Formel 1-Kommissionen mere. Den diskuterer premier klassen har produceret kun stå i de seneste år. Skaberne af Formel 1 vil fjerne den frihed til at reagere på fejl. Mange teorier er kun brudt i praksis.

FIA og FOM hurtigt vil reagere på misbrug eller fejl selv i teknikken. Ross Brawn har opbygget et team af ingeniører omkring ham, der kan udforske fremtidige regelændringer i form af omgangstider, eller følsomheden af ​​aerodynamik i trafikken med deres egne vindtunnel modeller. Dette er en helt ny dimension. Så gør Liberty Media Team fra den ekspertise selvstændigt. Og hvisker reglen beslutningstagere i fortiden altid hvad de tog, men det var ikke nødvendigvis godt for sporten.

Budget cap koncept kommer den 7. november

Så at reglerne kan være forberedt på de biler, der starter fra 2019:e Indtil da bør budgettet cap være. Den grundlæggende rammer for de nye muligheder vil blive præsenteret på næste møde strategigruppe den 7. november. Omkostningerne er gradvis reduceres, således at de store hold kan nedprioriteret langsomt.

I den indledende fase hvert hold kunne gøres mindst en vagthund til siden, som er involveret i den daglige drift. Så det er svært at skjule udgifter eller camouflage. Den sværeste opgave omkostningsstyring er at vinde tillid hos holdet. Du er nødt til at føle, at overvågningen er uafbrudt.