Jaguar XJ6 (XJ40) XJ.S og XJS i købers guide: Disse klassiske briterne er robuste

Begge Jaguar-modeller repræsenterer to forskellige generationer Jaguar ned til den fælles drev. Sammenlignet med de lunefulde XJ-S, Jaguar XJ er 40-reparation og rust-resistente. Men bedrager de rimelige priser, den seks-cylindrede er dyre at vedligeholde.

27/09/2013 Alf Cremers Drevet af

Krop kontrol

De Jaguar modeller på kvaliteten offensiv bestyrelsesformand John Egan fra 1983 er signifikant bedre behandlet og rust resistent end deres forgængere. Men alle metalplader og male XJ-S, men også XJ 40 er komplekse og derfor dyre. Især når XJ-S, hvis undervogn og affjedring stadig opfylder XJ 6 i den anden og tredje serie, det er sandt, på liften for skjulte rust besætninger i underramme for for- og bagaksler til at søge.

Når XJ 40 korrosion på forsiden tværstykke forekommer under radiatoren. Men fordi det er skruet, de kan udskiftes nemt. Det er mere vanskeligt, hvis rust forekommer ved underrammen af ​​forakslen, bagendepladen ved overgangen til undervognen, ved den nedre kant af bagklappen, døren nederste kant og dørtærskler tip ved den bageste jacking eller på rammen af ​​forruden, som også er den XJ-S ligesom tilfældet er.

Endvidere bør evaluere potentielle XJ 40 området mellem C-stolpe og bageste fjerdedel vinduer. Udenfor gerne opløser klarlak, inde i loftsbeklædning. Dybest set, hele det elektriske system er behageligt at kontrollere. Klimaanlægget er vedligeholdelsesfrit udsat.

teknisk kontrol

Den moderne DOHC seks-cylindertypen AJ6 24-ventil imponere med pålidelighed og holdbarhed. Der er tre versioner - 3,2 liter, 4,6 liter og 4,0 liter lang slaglængde. Som det eneste seks-cylindret AJ6 serien, kan den omdannes til euro. 2 Mileages på op til 300.000 km kan opnås selv uden slående olieforbrug. Et par svage punkter er det stadig overholdes.

Rallen i området af knasten kædekassen indikerer en slidt kædestrammer. Der er ofte tab af olie på grund af en skrantende ventil dække pakning, undertiden til utætheder i kølekredsløbet, hvilket kan resultere i overophedning - i værste fald truer en blæst toppakning. Støbejern udstødningsmanifold tendens til at revne. På bagakslen, skal du sørge for, at defekte drev aksellejer i differentialet. Sådanne skader er ofte forklaret som en brækket hjulleje, men er dyre at reparere.

priser

Den start priser lyd lokkende: trafiksikker XJ 40 tilbød allerede for 1.000 euro, XJ-S fra 3000 euro. Disse er modeller med 3,6-liters sekscylindret uden en katalysator. De faste omkostninger til reparation puklen eksemplarer i prisen segmentet under 3.000 euro er lige så ublu som risikoen for alvorlige skader. Fra 3.000 Euro sjældent finde hverdagsbrug XJ 40, men med kilometertal under 200.000 km - som ikke behøver at være en barriere for at købe checkhæfte pæn bil. For 5.000 euro der er biler med lavere kilometertæller aflæsninger, og ny generel inspektion. Selv Topautos i den foretrukne, overdådige Daimler-version sjældent koster mere end 8.000 euro. Kun de sjældne XJ 40 modeller med 6-liters V12 fra 1992 er prissat højere. God XJS 3.6 eller XJS 4,0 (AJ16) koste omkring 10.000 euro. Det er på tide at sikre gode, urestaureret XJ-S kopier.

Ved introduktionen i 1989 (Jaguar XJ 6 4,0)79686 MarkVed afslutningen af ​​produktionen i 1996 (Jaguar XJ S 4.0)112.500 Mark

reservedele

Problemet for Jaguar XJ-S og XJ 40 ejere vil sandsynligvis være mindre af en mangel på tilgængelige dele men finansieringen. Hvem køber en XJ-S eller XJ 40 billige, ofte bange på grund af priserne for udskiftning. men der ser en fremtidig klassiker i Jaguar og derfor ønsker at udstyre genbrugeren ham ikke blot med dele er en komplet tilbud. I nogle tilfælde kan det tage lidt tid, men næsten alt er til rådighed. Mangel der er højst på detaljer i interiøret.

Som den eneste motor XJ 6-serien, kan de fire-liters seks-cylindret ved at installere en kold run controller til Euro 2 standard emissioner eftermonteres. Således årlig afgift på 606 falder til 294 euro. Sættet koster omkring 350 euro. Til installation og indgang i aviserne 120 euro skyldes. Den senere AJ16 motor med 233 hk i xjs (uden bindestreg siden '91 facelift) let når D3 udstødningsemissioner standard

svagheder

 1. travers foran
 2. sill tips
 3. Forrude ramme
 4. Klar pels kommer ud
 5. jacking
 6. Kanten af ​​bagklappen
 7. Ventil dække pakning defekt
 8. udstødning revet
 9. Kædestrammer slidt
 10. Nivellering bageste suspension
 11. headliner
 12. Krop elektronik
Jaguar XJ 6 4,0, sårbarhed

ratings

Egnethed til hverdagsbrug reservedele situationen omkostninger repareres vedligeholdelse Tilgængelighed efterspørgsel

Konklusion

Begge Jaguar-modeller repræsenterer to forskellige generationer Jaguar ned til den fælles drev. Sammenlignet med de lunefulde XJ-S, Jaguar XJ er 40-reparation og rust-resistente. Men bedrager de rimelige priser, den seks-cylindrede er dyre at vedligeholde.

Mere om Jaguar XJ