Maserati Biturbo (1981-1994) Købers guide: Intet for Bausparer

Den Maserati Biturbo, er der 32 varianter Karif, Ghibli og Shamal tælles. Da det er svært at finde den rigtige. Særligt risikabelt er de 2,5-liters benzin-modeller, den 228 forbliver i summen af ​​første valg.

25/11/2013 Alf Cremers Drevet af

Krop kontrol

Selv de C-stolperne tidligere rust Maserati Biturbo, indtil 1986 forbedret korrosionsbeskyttelse. Vær sikker bør du, behandle og rustfrit Italien import, der dominerer markedet, et vakuum forsegling. Biler, der har den Gilb allerede under kontrol, falder på ved uskyldigt udseende maling blærer. Hit kanterne af forskærme, dør hylder og de bageste hjulkasser er.

Sørg verstopfe huller til vand operationer. Fugt inde turbo Maserati er en indikation af tørrede og formindskede gummipakninger. Den elegante indretning tager sollys særligt slemt. Træ, læder og brunt ruskind pude af den første serie vil se fra meget slidt. Udskiftning er dyrt og endda bruges næppe tilgængelig.

teknisk kontrol

Injektionen-tre-ventil Maserati Biturbo 228 og de fire-ventil enhed med to overliggende knastaksler per cylinder bank betragtes bedste anbefaling. Den effekt-forhold på 80,5 hk gør 228 særligt velegnet til daglig brug, bør tandremmen skiftes hver 40.000 km, en fuldt stemplet vedligeholdelse hæfte betaler sig. Fordi der i tillæg til omhyggelig behandling som blidt varme og kulde ned lunefulde højtydende motorer har brug for deres foreskrevne vedligeholdelse.

Strukturelt er det 90-graders V-6 aluminium motor i Maserati Biturbo designet til høj kilometertal og brand-typiske robust. En lille trøst: Ferrari otte-cylindret, se også Lancia 832, er væsentligt dyrere at vedligeholde.

priser

Ifølge klassisk skat omkring 9900 euro er forfaldne til en Maserati Biturbo i 2 tilstand. Moderat kopier er til rådighed for omkring 2.900 euro.

Ved indførelse af 1983 (Maserati Biturbo)49,500Ved afslutningen af ​​produktionen i 1993 (Maserati 228)106.520

reservedele

Typisk for de små serier biler eksklusive mærker de høje priser på reservedele, Maserati Biturbo og hans slægtninge er ingen undtagelse. Så koster omkring 800 euro en front fender, er 300 Euro kræves for en simpel Motordichtsatz. Medlemskab i Biturbo Club er en forudsætning for at opnå disse eksotiske økonomisk.

svagheder

  1. Olieforsyningen Knastaksel
  2. tandremstræk
  3. Turbolader af den første serie til 1985
  4. Weber karburatorindstillingen
  5. Tab af olie på styremaskinen
  6. Elektriske og elektroniske defekter
  7. Rust på fendere forreste
  8. forrude ramme
  9. Sills og dør bunde
  10. Hjulkasser og slutpunkter
Maserati biturbo 228 grafik

ratings

Egnethed til hverdagsbrug reservedele situationen omkostninger repareres vedligeholdelse Tilgængelighed efterspørgsel

Konklusion

Den Maserati Biturbo, er der 32 varianter Karif, Ghibli og Shamal tælles. Da det er svært at finde den rigtige. Særligt risikabelt er de 2,5-liters benzin-modeller, den 228 forbliver i summen af ​​første valg.

Mere om Maserati 228 Maserati Biturbo