Pontiac Aztek – den grimmeste bil i testen: Heisenbergs klassiske biler fra & quot; Breaking Bad & quot;

Det Pontiac Aztek blev anset revolutionerende fritid bil. Men forløberen for crossover floppede - fordi han var så grim. Tak Walter White af designet ulykke for Bruges-Star blevet. Vi tør at prøvekøre SUV klassiske biler.

29/04/2016 romerske katedral, Franz-Peter Hudek 1 Kommentar Drevet af

Som Pontiac hyret Aztek i 2005, håbede amerikanerne, spørgsmålet om crossover SUV ville blive glemt så hurtigt som muligt; 2010 var også den helt Pontiac mothballed. Og verden bør spares biler som Aztek. Tænk igen: For Pontiac Aztek opleves som en bil af Walter White aka Heisenberg fra den populære tv-serie "Breaking Bad" et comeback hidtil ukendt omfang.

Det Pontiac Aztek prototype overbevist

Ved præsentationen af ​​Aztek prototypen på Detroit Motor Show, markedsføring folk på General Motors (GM) var virkelig stolt af at huske den gule racer, i sin grundlæggende form til BMW X6. Pontiac, den mest dynamiske mærke fra GM mærke komposit, præsenteret i 1999 et crossover mellem SUV og van med alsidigheden af ​​en schweiziske hær lommekniv: økonomisk, adræt, rummelig og med mange udstyrsmuligheder til sport og fritid, som også er blevet vedtaget for 2001 indførte standardmodellen.

Kunderne bør "unge, hofte, være med en meget attraktiv livsstil"Så pressemeddelelsen. Men på en måde fungerede ikke det. I stedet for de planlagte 75.000 enheder om året i første omgang kun omkring 27.000 Aztek fundet en køber. I det sidste år 2005 er antallet droppet til 5.020 stykker. Havde den epokegørende crossover om et design problem?

Pontiac Aztek, grimmeste bil nogensinde

I dag ved vi mere: Aztek var ikke bare en eller anden design fejl, men betragtes simpelthen som den grimmeste nogensinde er bygget bil. Læsere af "Daily Telegraph" 2008 valgte den pukkelryggede Pontiac til nummer et "100 grimmeste biler gennem tiderne", den "Time Magazine" allerede søgte i 2007 efter "værste bil nogensinde", Blandt de ti kandidater fra perioden 1990 til dato omfattede Aztek.

selv "Spiegel online" havde i 2009 igen Nachtreten og den allerede plagede Aztek med Fiat Multipla, Mercedes Vaneo, Ford Orion og anden af ​​de "ti grimmeste biler af alle tid" erklæret.

Men gør den praktiske Pontiac med den næsten uhørlige nuværende V6 motor virkelig så slemt? Eller er den mindst 188 hk lyskryds sprinter om det uskyldige offer for en skadelig mediekampagne? Lad os sige det på denne måde: Sammenlignet at blive slået forholdsvis lav, sporty holdning og flyder taglinje Aztek prototype af 1999 har produktionsmodel ændret.

Design svagheder Pontiac Aztek kan ikke nægtes

Fra den tidligere Gazelle en besværlig næsehorn, hvis edgy udvidet hjulkasser for små hjul var hiding var. Også den skrånende bagende af traileren, som virkelig passer hverken en kombination eller en coupe, er alt andet end dynamisk. Og den høje, asiatiske udseende frontend synes to forskellige køretøjer at komme, fordi hætten også har to smalle køling luftspalter og små laterale lys enheder. Karl Brauer, amerikansk automotive journalist, sagde dengang rammende Aztek: "Han ligner en stationcar, hvor en bombe er gået væk."

Vores foto køretøj fra 2002 har den ansigtsløftning samme år. Anerkendt af kroppen-farvet all-plast-paneler, der stod i den oprindelige model som grå eller sort Rammschutzelemente væsentligt fra kroppen. Elegance af stadig visuelt besværlige forekommende Aztek har knap nok fået - ikke engang i den festlige champagne guld.

Pontiac Aztek Youngtimer 02/2016 Foto: Achim HartmannDie læsere af "Daily Telegraph" i 2008 valgte den pukkelryggede Pontiac nummer et af de "100 grimmeste biler gennem tiderne."

Pontiac Aztek, perfekte fest mobil

Ikke desto mindre, Manuel Schmidt-Bratzel er ganske stolt af sin usædvanlige bil. I løbet af de Aztek ejere sidder behageligt som med en pickup på den nederste bagklap af stammen, han kalder for en række årsager. "Bilen indeholder mange interessante features ideer"Manuel starter.

Så man kunne (med flere SUV eller pickup tailgates Party) regulerer Pioneer musikanlæg og fra agterstavnen på en bagklap part. Der er også masser af tilbehør såsom en aftagelig køler som den forreste midterkonsol, en kæmpe kuffert udvides skuffe, en skræddersyet luftmadras og en voksende telt, der forvandlede Pontiac for to-mands camping mobil.

Unge købere ønsker Pontiac Aztek

Hertil kommer, at Pontiac Aztek ligge i øjeblikket alle de vrede. "Efter at jeg havde min købes på internettet og godkendt"Siger en indbygger i Hagen bil sælger, "Jeg var nødt til at få to mere Aztek for kunder endnu." En lusket til England venstrestyret blev anlagt af sin ejer selv op til Dover, specialisten for ekstraordinære klassiske biler og klassiske rapporter (www.unique-vehicles.de). Den måde, det er: "Nogle hader Aztek, andre elsker ham."

Og hvis man ser på den amerikanske brugt bil statistik, du indse, at ikke Generation X (født ca 1965-1976) købte Pontiac Aztek, som han rent faktisk blev undfanget. Men i dag har omkring 20 til 30 år "Millennials", 26 procent af køberne, der vælger en brugt Aztek tilhører den generation Y. Dette er langt over gennemsnittet på 17 procent, bestemmes den amerikanske portal "Edmunds.com", Generelt, især unge familier synes ikke at være interesseret i sedan eller stationcars, men for varevogne og SUV'er. Dette er i dette land med oplevelsen.

Bruges-stjerne i USA

Det Pontiac Aztek i fem år en af ​​de øverste 10 biler med den højeste Millennials-køber-forhold. Ud over den Aztek man finder Ungetümer som Chevrolet Trailblazer, eller Chrysler Pacifica. Hvem sammen med Aztek én: den meget rimelige pris. Den Aztek ikke engang koste $ 5.000 i gennemsnit. Lidt penge til en masse bil, som også gælder til toppen det hele til at være ganske pålidelige, det giver portaler som "Edmunds.com" eller "cars.com" Tro.

Den hemmelige tv-stjerne

Den tv-serie "Breaking Bad" gjort Pontiac SUV kendt i Europa. I næsten alle episode af den første af fem sæsoner af terminalt syge kemi lærer og crystal meth kørte produktion af serier helten Walter White en Pontiac Aztek. Bilen gik godt med hans temmelig ramponeret ejer. Pontiac permanent er også noget fik brudt, var det meste forruden. Under alle omstændigheder har den serie i høj grad hjulpet dig huskede den skrå SUV igen og pludselig selv også ønsket at eje det.

Det Pontiac Aztek kører ligesom en én

Sidst men ikke mindst, den Aztek blot gå godt "vidunderligt"Som Manuel siger. Og vi skal forsøge at foto ture, der nu. Det følger chaufføren ændring, mens motoren kører. Virkelig? Enten indefra eller udefra er meget at høre fra humlebien summende ligesom V6. Kun den typiske amerikanske "Bing-bing-bing-bing" som et advarselssignal til de åbne døre gør at gå i panik.

Pontiac Aztek Youngtimer 02/2032 Foto: Achim HartmannDie buttet udseende af Aztek var delvis ansvarlig for lukningen af ​​Pontiac mærke i 2010.

Den høje siddeposition og rigelig plads i næsten 1,9 meter brede crossover SUV ligesom første gang. Også på de runde instrumenter og den T-formede automatisk gearstangen i midterkonsollen i stil med den daværende producerede sportsmodel Firebird er der intet at klage over. Selvfølgelig dominerer i det indre ved siden af ​​ruskind-lignende materiale af pladserne især buttet støbt plast - fra skohorn-lignende døråbnere op til lysegrå, pænt arrangeret i rækker styrer knapperne på musikanlæg.

Tough V6 i Pontiac Aztek

Og lige så blød og rund også Aztek driver - selv med en forholdsvis målrettet styring og en sprød dæmpet suspension. Dens 3,4-liters V6 viser lyskrydset starte inden længe tænder og gør 1,7-ton kraftigt, indtil EU-by- tempo til at accelerere. Den 188 hk handle med mere afslappet kørestil mere end tilstrækkeligt behov for Überholsprints på vej, men til tider højere hastigheder. Så maskinen lyder som varmeren blæser på maksimalt niveau og virker lidt gnaven.

Alt i alt dens egenskaber, den Aztek er derfor ikke en dårlig bil. Der var også en konventionelt stylet søster model af Buick med den samme teknologi, som også ikke var en stor sælger. Måske var det navn Rendezvous.

Og så er det, at skabninger som Pontiac Aztek, som engang var ønskede intet mere end for dem at blive hurtigt slettet fra hukommelsen af ​​befolkningen, en dag er mere efterspurgt end nogensinde. Selv hvis producenten længe har ophørt med at eksistere, og selv hit-serien "Breaking Bad" hendes sidste har længe været fejret.

Mere om Pontiac