Købers guide Mercedes 170V, 170D, S V, S-D: Folkets Mercedes

W 136 anses robust og holdbar Mercedes-konstruktion overhovedet. Lav effekt, høj pladetykkelse og en stiv ramme trodse årtier. Men den spontane restaurering af halvfjerdserne og hemmelige kilometer millionærer snart brug for en kur.

17.04.2009 Drevet af

Krop kontrol

Den Vorkriegsmodelle på 170 V stadig var delvist i den såkaldte Gemischtbauweise fremstilles af, er et træ ramme fremstillet af ask eller bøg træ til Tag, tap væg, bagagerum gulv, eller A- og B-stolperne blev dækket med metalplader. Dette design gør stoffet modtagelig for råd, som kun viser sig at skære - og den kostbare arbejde kræver Stellmacher i restaureringen. Den helt stål modeller af efterkrigstiden er klart problemfri at genoprette.

Grundlæggende viser den massive X-formede oval rørstel, typisk for mange Mercedes Vollschwingachser trediverne og halvtredserne når uforgængelige. Men det gælder ikke for dele som Døre, hætter og fendere. På trods af et ark tykkelse på op til 1,5 millimeter, de har tendens til at ruste. Også den kasseformet doorsill, den jacking og Boot gulv påvirket. Den 170 blev opdaget og i slutningen af ​​60'erne og i 70'erne som en typisk bil i førkrigstidens stil genoprettet. Værkerne ikke når langt det nuværende niveau perfektionist og ofte var baseret på den dengang stadig beskedne markedsværdi.

Den potentielle køber bør derfor være særlig opmærksom på nittede ark eller improviserede reparationer med glasfiber måtter. Originalitet nu også spiller en stor rolle. Covers, dørpaneler, hovednavnene og vedhæftede filer, såsom Spejle, forlygter og baglygter skal undersøges nøje. I laden finder det er vigtigt at bemærke de betydelige retableringsomkostninger trods den tilsyneladende enkle konstruktion.

teknisk kontrol

Teknologien af ​​170 V-modeller er enkel og robust, men konstrueret uden Mercedes Typisk glans. Deres holdbarhed er legendarisk. Motorerne (oprindeligt 38 hk til benzin og diesel, ved lav fart, henholdsvis 3.600 3.200 ture) har lejet evigt liv med omhyggelig håndtering og regelmæssig vedligeholdelse.

lejeskader er sjældne, men forekommer hyppigere i diesel før - olietrykket ikke skulle falde under 1,5 bar, når motoren er varm. Vigtigt er generelt at kompressionen af ​​OM, ikke gjorde 636 Ölbläuen er genkendelig og ingen unaturlige raslende lyde kan høres. Men er ikke nemt, når højt sømmes diesel. dens indsprøjtningspumpe er en temmelig dyrt element i eftersyn sagen.

Det er også vigtigt, at den sidste i stempler og cylindre overskud er ikke nået til en revision. den undervogn er vedligeholdelsesfri intensiv grund af de talrige smørenippel. Mens dette gøres regelmæssigt af centralsmøring på en knap føreren, ofte, men det blev lukket ned på grund af deres følsomhed over for interferens. den transmission er letløbende og holdbare, nogle gange er blevet omdannet til fuld synkrone kasser af efterkrigstidens modeller.

priser

Bortset fra Cabriolet A (104.000 euro) og B (70.000 euro) og forskellige specielle organer såsom flatbed, varevogn eller stationcar er Mercedes 170 S sedan end benzin, den mest eftertragtede model af W 136- / W 191-serien. 27.000 euro er påkrævet i god stand til det. De primitive før krigen V-modeller er forsynet med 28.000 til 30.000 euro stadig lidt over. en stabil, betydelig stigning i værdi betydeligt, i henhold til Classic data siden 2000. Vigtigt for en opnåelig dag kvaliteten af ​​restaureringen, en god historie og en høj originalitet i detaljer. Lave vedligeholdelsesomkostninger gør 170 endnu mere attraktiv for mange førkrigs fans.

Ved indførelse 1936 (170 V firedørs)3.850 ReichsmarkVed afslutningen af ​​produktionen 1955 (170 S-V)8300 D-Mark

reservedele

Den reservedele situation for W 136 viser Mercedes-typisk for alle udstyrsdele helt afslappet, som gør Vorkriegsmodelle selv de fleste problemer. Fordi indtil 1955, blev Evergreen taget 170 i mange varianter på markedet, der adskiller sig i små detaljer. Dette gør det vanskeligt i dag oplagring på Mercedes-Benz Classic Center, der bestræber sig på at levere alle moduler hurtigt. Hertil kommer, at 170 ikke er sådanne crowd favoritter som en 190 SL - deraf reproduktioner værd lidt.

Karrosseri, udstyr og trim giver problemer, men tilbyder specialiserede detailhandlere såsom Werner Karasch i Gelsenkirchen og Heinrich E. Niemöller Ing. I Mannheim afhjælpe. Wolfgang Westphal i Pattensen, Kirschinger & Søn og Schulz og bland tage sig af typen 170. adresser og telefonnumre på disse virksomheder kan findes i reklamer sektion MotorKlassik markedet.

svagheder

 1. Front og bagskærme
 2. Døre og emhætter
 3. Træ ramme (før krigen biler)
 4. Sills, B-stolpe
 5. Boot gulv
 6. krumtapaksellejer
 7. Indsprøjtningspumpe (diesel)
 8. styretøj
 9. Frem, centralsmøring
 10. Bagakslen (differential)
 11. Møbelstoffer (originalitet)
 12. restaurering defekter
Købers guide Mercedes 170V, 170D, S V, S-D: Folkets Mercedes

ratings

Egnethed til hverdagsbrug reservedele situationen omkostninger repareres vedligeholdelse Tilgængelighed efterspørgsel

Konklusion

W 136 anses robust og holdbar Mercedes-konstruktion overhovedet. Lav effekt, høj pladetykkelse og en stiv ramme trodse årtier. Men den spontane restaurering af halvfjerdserne og hemmelige kilometer millionærer snart brug for en kur.