Sedan eller stationcar:? To redaktører, to udtalelser

Her handler det ikke om fakta. I lang tid disse to forfattere fastholder i Newsroom deres forskellige udtalelser om emnet "Wagon eller sedan?", Bernd Stegemann sværger stationcars, Jens Katemann foretrukne limousiner. Hvorfor, de to afsløret her.

07.09.2011 Bernd Stegemann, Jens Katemann 2 kommentarer Drevet af

Bernd Stegemann - Pro Combi

Længe leve mangfoldigheden! Mens man kunne højst mellem mindre og beslutte større eller svagere og mere 30 år siden, når de køber en bil, er der intet, som ikke eksisterer i dag, fra 2,70 meter byen loppe til off-road verden rejsende, fra den høje tag kompakt til 400 km / t lavtflyvende fly, fra microvan til Maxi-Mini, SUV-coupe til afhentning cabriolet med en optrækkelige hardtop. Grænserne mellem de traditionelle kropsformer er blevet så flydende som mellem sociale klasser, og det er en god ting.

Jeg elsker originalitet, fordi de udvider horisonten af ​​tanker. Jeg sætter pris på de ekstremer, hvis blot fordi de demonstrerer grænserne for det mulige. Og jeg respekterer den rationelle, fordi livet sker for ofte består af kompromiser. Men jo mere jeg var i stand til at opleve alle de forskellige typer af biler og lære, jo mere jeg indser: Jeg er en kombination type. Jeg kan godt lide fyre med skarpe kanter og plads og luft til at ånde og ikke rundgelutschten, pseudo dynamisk livsstil-Mobile, bare passer i en golf taske i deres flow eller dørs.

Visuelle stimuli mod Upright arbejdsstillinger

Hvorfor skal jeg sende i én, men bor tæt hundehus med separat skab, hvis jeg kan have på samme gulvplads en luftig hems med fleksible møbler? Hvorfor skal jeg bøje til lovgivningen i skønhed og aerodynamik, når det er vigtigere end nogensinde at tage en oprejst positur i livet? Og hvad der er tilbage på varige værdier, når de optiske stimuli er langt væk?

Kombination domineret kunsten moderation

En stationcar er indbydende uden at skulle invitere praktisk at have til at praktisere uden et voluminøst hobby eller en stor familie. Selvfølgelig, en varevogn har mere plads til at tilbyde, men jeg føler altid forpligtet til at samle op på hver tur mindst tre afhentning. Der er bare fra alt ikke kun for lidt, men for meget. Og kunsten at mådehold synes at være gået tabt, ikke kun i den finansielle verden. Fordi stedet for soliditet og alvor de store sedans af vore politikere og erhvervsledere bringe meget udiplomatisk over budskabet om, at de er fuldstændig berøvet banale dagligdags problemer.

Meget muligt, at stationcars aldrig bære duften af ​​den store verden, i bedste vand kasser, haveaffald og en dobbelt seng for at sove. Og netop når det ekstra kubikmeter luft i ryggen mitfährt ubrugt, er det ikke ubrugelig. Han bare skaber dem fri-rum, kan ikke tilbyde de limousiner.

Jens Katemann - Pro Limousine

Den første: Min familie, selvfølgelig, driver vogn. I stedet for billige tre-årige luksus sedan det skulle være en såkaldt LoadMaster. Mod argumenter min kone jeg var så magtesløs som millioner af andre fædre. "Jeg har brug for plads til klapvognen. Du kører ikke så for shopping." Og så videre.

Runde synlighed argument i kombination er ikke længere gyldigt

I tre år nu går jeg derfor med halvdelen af ​​husstanden på ferie tur, for det er nok plads i bilen. Da børn svømning flåd er pakket de samme oppustede taget ti par sko, hvoraf mere end halvdelen er brugt. Argumentet for bedre udsyn hele vejen rundt i den kombi jeg forlader siden da ikke længere gælder, fordi bag afgiften hober sig op selv til taget. I en tid med parkeringspladser beepers og rearview kameraer dette problem er overskueligt alligevel i den sandeste betydning af ordet.

Desværre ser jeg tilbage på vej til de elegant svungne linjer af sedans, ankom trække på ferie, så modstræbende alle de ting i rummet. Hvor ville jeg ønske jeg ville ikke bytte min bil efter en stilfuld sedan, Billy hylder, vaskemaskiner og vinkasser blot bestille online og levering derhjemme.

Dirty vandrestøvler adskiller sedan fra chaufføren

På sedan Jeg værdsætter også den klare adskillelse af krop og interiør. Selv om det lyder lidt snobbet nu, men på en måde er det frastødende på mig at dele sammen med mine beskidte vandrestøvler eller tømmes på vej til glasbeholderen plads. Selvom kollega Bernd Stegemann ligesom stiliseret kantet den gamle Volvo stationcar til at designe ikoner, der er, men især sportsvogne og sedans, der huskes som klassiske biler i memory stick og bo. Uanset om Citroën DS, Mercedes halefinne eller Opel Admiral, sedan står for elegance og stil. Kan du forestille dig præsidenten eller berømtheder, der dukker op i topmødet eller premierer i kombination?

Også mangler kombinationen af ​​sporty attitude. I sig selv kan en Audi RS4 Avant ikke skjule. Hvorfor de ikke går i DTM med stationscars? Den sedan byder også på mere potentiale med hensyn til design. Modeller som Mercedes CLS, VW Passat og Opel Insignia viser, hvor dynamisk de kan komme op med coupé-lignende linje. Og hvem i Guds navn en stor (bag) har klap behov kan vælge en hatchback så i det mindste.