BMW prototyper: Z3 V12, V16 7-serie Guldfisk, X5 V12 LM: Secret konverteringer: Udsigt over den hellige haller

En V12 i en Z3? Lyder som motor swap og er også en, der har noget at gøre med tuning. Fordi der er fabrikken konverteringer. Hemmelige fabrikken konverteringer, der er i en ubestemmelig lager i dag. Vi var derinde og den spektakulære eksperimentelle køretøj fra BMW har fotograferet - herunder 7-serie V16 guldfisk.

29/12/2016 Andreas Of 5 kommentarer Powered by

En V8 i en BMW 3-serie? En V12 i en Z3? Lyder som motor swap og er også en, der har noget at gøre med tuning. Fordi det er fabrikken konverteringer. Hemmelige plante konverteringer, at være helt nøjagtig, som er i en ubestemmelig lager i dag. Vi var derinde og har den spektakulære eksperimentelle køretøj fra BMW fotograferet - herunder 7-serie V16 kodenavnet Guldfisk.

Tykkere V16 i 7-serie med smal nyre

Indgangen er spektakulære. Adressen: tophemmelige. Indholdet: super spændende. Depotet af BMW gemme hundredvis af biler og motorcykler fra virksomhedens historie. Næsten alt BMW nogensinde har bygget, er mindst én kopi her. Nogle biler, der er her, er der alligevel kun én gang. Såsom 7-serie E32 fra 1987 til gællerne på side. Bag den smalle nyre af en 735 iL ligger en V16. Det eneste pasform så præcist ligesom i motorrummet, fordi de kølere blev placeret i bagagerummet. Det er grunden til gællerne: Den adfærd frisk luft til kølerne. Mellem baglygter: en sortmalet kølergrill. Kølevæsken skvulpende i deres akvarium ret til sidevæggen. Hærdning må vi ikke den 6,7-liters motor, endsige drev, ville guldfisk brug for efter den lange levetid kun én gang en stor inspektion.

Med V16 ønskede BMW at imødegå Mercedes V12. Mercedes igen imødegås med V12, 1991 kom i 600 SE, der i 750i. Den V16 af "Guldfisk" kommer til BMW specifikationer til 408 hk - præcis udførelsen af ​​M120 ved rivaliserende Mercedes. Hvorfor V16 kom ikke? I dag, siger BMW du ønskede at undgå et våbenkapløb.

Derudover tolv-cylindret potentiel tilgang nåede næsten til kraften af ​​V16 havde: i 850 CSi han nåede med højere kompression og mere forskydning 380 hk og 550 Nm. Senere stadier af udvikling, såsom McLaren F1 lykkedes endda 600-700 hk.

Hvid Beer idé: V12 i X5

En 700-hk version af LMR V12 transplanterede den Motorsport GmbH i 2000, selv i en X5. Denne prototype også er i lejren af ​​BMW Classic. X5 Le Mans falder sammen med sine flere stykker fælge, de modificerede forklæder og svulmende hætte straks. det er opstået, fordi Paul Rosche og hans tropper under hvedeøl var tanken om, at men skal også passe en V12 i X5. Ifølge legenden, løb hen til en indsats og derefter Rosche tog en målestok foranstaltning, hvis det kunne passe til. Det passer, og hvordan: i 7: 49.92 Hans-Joachim Stuck cirkel på X5 Le Mans, Nordschleife. Tre sekunder hurtigere end en M3 CSL.

BMW Z3 V12 Prototype Foto: Uwe Fischer / BMWUngewöhnlich: BMW Z3 V12 i abrikos.

På hurtigt, fordi BMW ingeniører er gode for flere overraskelser. De vogtede V12 i en fersken-farvet Z3 Roadster. Hvis du åbner motorhjelmen, får alvorlig tvivl om, hvorvidt den når nogensinde igen.

Tvivl om hætten nærmer

Hun går til. Men etiketter, der advarer om varme styreenheder, der giver en indikation af problemet med en fem-liters V12 i en roadster, som er lidt mere end fire fod lang. Desuden havde bilen allerede været lidt foran tung, fortæller Stefan Behr BMW Classic. De ønskede at se i første omgang, hvis Roadster kan modstå kraften. han tolererer, senere M Roadster bevist med seks-cylindret og op til 325 hk. Stærkere selv V12 konverteringen var ikke.

BMW X5 Le Mans Foto: Uwe Fischer / BMWDeftig: BMW X5 med over 700 hk fra en V12 LMR.

7-serie med M5-teknologi til motoren pave

Den modsatte vej tog et par år før af den måde M GmbH: Officiel bil af Paul Rosche, en diamant-sort 7-serie E32 serien savnede teknikerne gearsystem af en M5 E34. De fire-ventil sekscylindret ser pragtfuldt fra under forreste åbning hætte, M5 hjul give en indikation af den enestående stykke til motoren Pope.

Mere om BMW