Lamborghini Museum i Sant’Agata Bolognese: Charalambos Bull Arena på 2 etager

Lamborghini har en ternet fortid. Traktorfabrikanten, det italienske selskab ændret til ydeevne smedet fra supersportsvogne. Med sange som Miura, Countach, Diablo og Murciélago. On-site museum Lamborghini svælger i fortiden - og fortæller sin historie startede ved 350 og 400 GT sportsvogne ligesom Miura, Countach, Urraco, Jalpa til LM002 SUV.

2016/06/03 Andreas Haupt Drevet af

Automobili Lamborghini, Via Modena 12, I-40019 Sant'Agata Bolognese: I denne adresse, bør du helt sikkert betale et besøg én gang, når du holder den med superbiler. Og har en svaghed for løb traditionelle på samme tid. Her, i den lille italienske samfund i Emilia-Romagna, de ikke kun producerer årligt omkring 3.200 nye tyre til tyrefægtning klasse Aventador og Huracán, men også huske deres fortid.

Lamborghini Miura SV - Lamborghini Museum - Sant'Agata BologneseLambos tyrefægterarenaen på 2 etager 11 sek.

Lamborghinis historie står på parketgulve

Glasfacade, parketgulve: Siden 2001 krølle op på to etager flere tyre komfortable, Lamborghini er ikke længere i arenaen for at kæmpe mod Porscher, McLarens og Bugattis i verden sender. Og selvfølgelig imod favorit modstander Ferrari.

Lamborghini 350 GT, 400 GT, Miura, Countach, Urraco, Jalpa, LM002, Espada, Estoque: Du fortæller hendes historie i galleriet - beriget med fascinerende billeder på væggene. Den første udstilling af huset museum var en Murciélago.

Den turbulente historie, men begynder med 350 GT - den første masseproduktion model af mærket. 3,5-liters V12, 280 hestekræfter og en tophastighed på 280 km / t. Lamborghini registreret fra 1964 til 1966 til i alt 120 eksemplarer af det. Efterfølgeren 400 GT formået at fordoble antallet af stykker. Både allerede stolt wore Bull emblem på karrosseriet.

LM002 "hver 10 minutter ved tankstationen"

Traditionen for at søge navnene på hans sportsvogn i tyrefægtning, Lamborghini begyndte med Miura. På det tidspunkt med 280 km / h hurtigste sportsvogne i verden viste sig at være den første store hit af italienerne. Kun én af succesen måske ikke har smagt: Lamborghini Islero, som Miura sat i skyggen.

Også gjort det til museet har tilladt Espada Jalpa og 350. Den ene var den første fire-sæders Grand Tourer af Lamborghini, den anden var indtil 1988 den sidste V8 brandet. For ham Lambo ingeniører vil inkorporere 2018 kommer SUV igen. Hans forgænger terræn ved navn LM002. LM for Lamborghini militær, hvilket forklarer den oprindeligt tilsigtede formål. 2,7-ton kolos, eller bare Rambo-Lambo driver en 5,2-liters V12. Hans passion for LM002 benzin under den tykke krop kunne aldrig skjule. "En liter per kilometer", Joke spottende om hans tørst. Andre presse det på denne måde: "Hvem har trampet dig på motorvejen. Ti minutter senere, gjorde du ham på tankstationen."

I 53 års bilens historie, har Lamborghini også skal lægge væk lejlighedsvis lave slag. Trods et Countachs det kriselte i virksomheden i 1970'erne. Og ejerne ændret fra da indtil 1998 som i nogle fodbold klub trænere. Til Audi overtog tøjlerne.

Desværre fandt ikke vej til museet alle modeller. For eksempel Lamborghini Marzal. Eller Miura Roadster. Begge enkelte stykker er nu privatejet.

Det er i museet, se vores diasshow.

Mere om Lamborghini