Eksklusiv BMW M1 til salg: Er det værd 850.000 euro M1?

Virksomheden Mint Classics samlet i Muenster nogle gamle og fantastiske BMW modeller ligesom Z8 Roadster, 1600GT eller M1. Siden slutningen af ​​juni, at selskabet har en BMW M1 i Polaris Sølv på tilbud. Hvilken pris skal CEO Felipe Garcia fast ved 939,590 dollars.

2015/10/07 Andreas Haupt Drevet af

Bernie Ecclestone siges at have en. Desuden bør der stadig være en prototype af det. Og i øjeblikket den tredje og sidste eksemplar med chassisnummer 4301424 er i Muenster. Vi taler om en BMW M1 i Polaris Sølv. Dette maleri skulle ifølge Classics bære kun tre af de 453 gjort BMW M1 Mint Company. Hvad gør de tilbehør til salg mid-motor sport en absolut sjældenhed.

Garcia privat har en anden sjælden M1

En sjælden stykke, der ønsker at være Mint Classics chef Felipe Garcia betalt dyrt. De colombianske opfordrer til sølv BMW M1 med 3,5-liters inline seks-cylindret, 277 hk og 300 Nm til en pris på 939,590 dollars. Omregnet disse er omkring 850.000 euro. For baggrunden: Med lanceringen af ​​M1 1978 for 100.000 karakterer blev tilbudt.

Er prisen på næsten en million dollars for høj? Nå nej. "I næste uge en første potentiel kunde fra Skandinavien. Så en anden fra USA"Siger Garcia. "Jeg mener, at BMW M1 kan generelt priserne med 1 million euro nået i en fjern fremtid."

For et par dage siden, den colombianske, der selv har en sort M1 privatejet har solgt (en af ​​tre på verdensplan), en BMW M1 Procar med den rød-hvide BASF maling til en gentleman racer. "Den nøjagtige pris, jeg kan ikke fortælle. Jeg ville have at rådføre sig med køberen. Men vi også der er i størrelsesordenen 1 million euro."

Interiør af BMW M1 i topform

Historien om BMW M1 i Polaris Sølv er hurtigt fortalt. I 1981 blev han udleveret til Frankrig. I 1983, den sportsvogn kom i besiddelse af en japansk samler. "Bilen står i Japan længere uberørt"Siger Garcia. I øjeblikket, BMW M1 har kun 17.500 kilometer på uret. I 2006 blev en belgisk greb sjælden model. "Jeg er en fyr forhandlere svært at komme til ejeren"Siger de colombianere. Og til hvilken pris han købte M1? "Jeg er en sælger. At jeg ikke sige endnu"Han siger og griner.

Skridt for skridt Garcia har udarbejdet M1. "Desværre, malingen var ikke så rart. Her har vi malet i sin oprindelige farve. Vi har også fornyet alle sliddele. For eksempel bremser, gummi- og vandledninger. Motor og transmission er i den oprindelige tilstand"Siger Garcia. Problemer med rust, er der ingen. "Når M1 skal være forsigtig. I mange tilfælde ruster rummet ramme fra indersiden til ydersiden. I dette tilfælde, men alt er perfekt."

På det indre, den colombianske måtte gøre noget. "Interiøret har vi kun gjort rent. Sæderne er originale, og selv de tæpper." I de kommende dage vil han have en check M1 BMW Classic. "For at certificere mig for at sikre at alt er tip-top. Tag et kig på motoren, transmission, chassis, aksler og affjedring arm. Resultatet er en 20-siders rapport, som jeg kan vise potentielle købere."

Mere om BMW M1