VW dieselmotor EA189 fraude software: Je moet nu weten om terug te bellen

VW dieselmotoren van de EA189 serie nemen vreemdgaan software. In Europa alleen al zijn aangetast 8 miljoen auto's. Maar in welke modellen de motor zit? We laten zien welke auto's van de VW-groep met bedriegen diesel op de weg kan zijn, omdat hun eigenaars zeker van kan zijn of uw voertuig wordt beïnvloed en heeft voorbereid oplossingen die VW.

28/01/2016 Roman kathedraal, Thomas Gerhardt 2 Comments

In dit artikel vindt u ook:

 • De motor EA189 - Geschiedenis en distributie
 • Welke modellen kan worden beïnvloed (fotogalerij)
 • Als eigenaar om te zien of hun auto wordt beïnvloed
Wat er precies gebeurt in de werkplaats met mijn auto?

in de 1.6-liter motor EA189 een zogenaamde stroming transformator is aangebracht vóór de luchtmassameter. Dit is een raster dat de turbulente luchtstroom rust voordat de luchtmassameter, waardoor de meetnauwkeurigheid van de luchtstroommeter belangrijke verbetering. De luchtmassameter bepaalt het moment toegepast luchtmassa; een zeer belangrijk voor het motormanagement parameters voor een optimale verbranding. Daarnaast zal een software-update worden uitgevoerd op deze motor. Het louter toepassen van technische maatregelen zal nemen, volgens VW minder dan een uur in beslag.

de 2,0-liter motoren en 1.2-liter dieselmotoren krijgen een software-update. De zuivere werken voor deze maatregel is ongeveer een half uur.

De wijzigingen gelden ook voor de modellen van Audi, Seat, Skoda en VW bedrijfswagens.

(Software) update - Wat zijn de gevolgen?

Volgens VW, worden de voorgestelde maatregelen niet bedoeld koste gaat van de rij- en prestaties van de motor alsmede eventuele meerverbruik.

Wat klanten verwachten dat de opstelling van de recall?

De Federal Motor Transport Authority zal nu roepen de getroffen modellen van VW in een officiële terugroeping in de workshops. Het Department of Transportation zal het nu geregeld recall te controleren. Dergelijke toestand thermostaat kan worden gewaarborgd door een gedwongen recall vanwege het grote aantal betrokken voertuigen. Klinkt als pure activisme uit de politiek, wordt de KBA verondersteld om toch bevoegdheid om het ministerie van Verkeer zijn. Een officiële oproep aan de KBA nooit berekend volgens het aantal van de teruggeroepen modellen, maar wordt meestal geplaatst in een veiligheidsrelevante defect. Welke modellen worden beïnvloed?

Wat gebeurt er na de recall bestelling?

De Federal Motor Transport Authority zal schrijven aan de eigenaars van de betrokken over de voertuigen van VW en vraag naar de werkplaats.

Kan ik mijn auto naar de garage voor?

Nee, eigenaren moeten wachten tot het terugroepen brief.

Wat is de planning voor de recall?

Het is de bedoeling dat alle betrokken voertuigen worden herhaald in verschillende golven. Vanaf het eerste kwartaal 2016, om de technische maatregelen in het getroffen 2.0-liter motoren worden geïmplementeerd. Naar verwachting aan het einde van het 2e kwartaal ze op de getroffen 1,2 liter motor zijn gemaakt. Vanaf het derde trimester van 2016, de reactie vindt plaats bij de betreffende auto 1,6-liter motor. Eerst moet VW Amarok modellen met 2.0 TDI-motor voor de rectificatie. Hiervoor heeft de KBA definitieve goedkeuring van de retrofit oplossing verleend op 28 januari 2016 De goedkeuringen voor andere getroffen modellen zijn momenteel in de Federal Motor Vehicle Office, noch in het examen.

Kan ik mijn auto te rijden?

Ja, want afgezien van de cheat software die alleen wordt geactiveerd wanneer testritten, de motoren zijn goed en kunnen geen schade bij dagelijks gebruik lijden. Echter, de motoren stoten in echte operatie aanzienlijk meer verontreinigende stoffen dan op de proef - die met het oog op de verouderde NEDC testen op vele modellen van andere fabrikanten ook.

Heeft mijn auto hebben een licentie?

De software is na de kennisgeving van de while Autoriteit "wederrechtelijk" toch een intrekking van de typegoedkeuring volgens de minister van Verkeer en Waterstaat is niet in de planning.

Wat doet de recall?

Volgens Volkswagen, moet het terugroepen van de klant vrij zijn. Volkswagen verzekert ook alle klanten in het geval van een adequate en mobiliteit vervanging nodig.

Moet ik mijn auto te repareren?

Ja, het terugroepen is verplicht.

Moet ik meer wegenbelasting betalen?

Nee, de motorrijtuigenbelasting inderdaad verplaatsing en CO2-afhankelijke en stikstofoxiden niet toe. Maar, na de reparatie, de modellen kunnen meer consumeren en dus meer CO2 uitstoten, volgens VW reeds goede wil getoond aanvaardt extra kosten.

Hoe zit het met het verlies van de waarde?

Vraag om een ​​mogelijk verlies van waarde of andere claims kunnen nog niet worden beantwoord alleen de aard, de omvang en het succes van de reparatie kan worden gezien. De Duitse Automobil Treuhand GmbH (DAT) biedt met standaard vandaag zelfs geen verandering in de VW diesel gebruikte auto waarden. In dit verband, de DAT waarschuwt schriktactiek, waarbij onder meer een daling in de prijzen van tweedehandswagens worden voorspeld over de hele linie.

De ervaring leert dat het soms erg emotioneel gemotiveerde bewegingen in de prijzen van de aandelenmarkten zijn niet overdraagbaar aan de markt gebruikte voertuig.

Ook Schwacke blazen dat die horen. "Er is geen reden tot paniek. Tot op heden zijn er geen negatieve invloed op de restwaarde van de cursus gebruikte dieselauto's buiten de normale schommelingen op de markt zien wij ", zegt Christoph Ruhland, directeur van Marketing & Druk op Schwacke. Voor een definitieve beoordeling van de vraag of en in hoeverre de huidige activiteiten op de restwaarden van VW modellen en dieselauto's in het algemeen effect, is het nog te vroeg.

VW EA189 retrofit stromingsgelijkrichter 1.6 TDIDus VW wil diesel retrofit bedriegen 1:07 min.VW EA189 retrofit stromingsgelijkrichter 1.6 TDI Foto: VWDer stroom straightener voor de 1.6 TDI.

Hier kunnen hun diesel model uit de VW-groep met EA189 unit en EU5-emissienorm op vreemdgaan software te controleren:

 • Alle VW klanten kunnen deze website controleren of hun voertuig rijdt met de Cheat software
 • Zelfs Audi heeft nu het opzetten van een website om te controleren op de klant als hun diesel voertuig wordt beïnvloed door de manipulatie software. U kunt de site vind je hier.
 • Skoda klanten (Fabia, Yeti, Roomster, Rapid) u zal worden gecontroleerd met het chassisnummer, als hun diesel heeft de software aan boord.
 • sedert 6 oktober Seat biedt de mogelijkheid om hun eigen diesel model op met het chassisnummer, en ook hier.

Achtergrond - Geschiedenis van de VW EA189 dieselmotor

De VW intern "Ontwikkeling order 189" (EA189) uitgevoerd dieselmotor met een turbo ontwikkeld door VW zelf, dat in januari 2007. Pikant: het persbericht prees hem op het moment als "schoonste diesel in de wereld. " Maar als het in het begin van 2008 werd geïntroduceerd, was hij de "cheat diesel", VW heeft de beslissing genomen voor de software nu gedateerd in de jaren 2005/2006 maakte.

Ten eerste, de twee-liter dieselmotor met stikstofoxide post-behandelingssysteem kwam in de Jetta op de Amerikaanse markt. de "schone diesel" werd geboren - de volgende poging om de dieselmotor te vestigen in de Amerikaanse markt. Vooral de strenge grenswaarden Californische uitstoot "Schema 2 / Bin 5" zou kunnen voldoen aan de 2.0 TDI - maar waarschijnlijk dan nog alleen door outwitting de testbanken.

Maar vreemdgaan software blijkbaar erkent ook rollenbank testen in Europa en is en is actief in Duitsland, wat resulteerde in een gezamenlijk onderzoek van de WDR, NDR en de Süddeutsche. Nogmaals, de software veroorzaakt meer uitlaatgasrecirculatie de proef. Als gevolg van NOx-emissies worden gereduceerd tot de test en de EA 189 eenheden waardoor de EU5.

In principe common rail TDI bouwt ("Turbo Diesel Injection") Is nog steeds op de oude "2.0 TDI"Motor met pompverstuiver techniek heeft echter twee in- en uitlaatkleppen per cilinder, voor een totaal van 16 De voor de complexe commonrailinspuitsysteem motormanagementsysteem draait regeleenheid leveranciers Bosch.

VW EA189 retrofit stromingsgelijkrichter 1.6 TDI Foto: VWSo gebruikt het nieuwe gedeelte.

Dankzij de nieuwe hoge-druk injectie methode EA189 heeft betere manieren: stillere motor draait, brede powerband en een lager brandstofverbruik en schonere uitlaatgassen - in ieder geval in het laboratorium. De lage temperatuur uitlaatgasrecirculatie is een vermindering van NOx-uitstoot, vooral bij deellast intense koude start en opwarmfase. Hiervoor is de uitlaatgasrecirculatie cooler - zoals bekend EGR klep - direct vanuit de radiator aan de koelvloeistof. Een lagere verbrandingstemperatuur in de verbrandingskamer is het resultaat en - in theorie - veel lagere uitstoot van stikstofoxide.

Bijna alle 2.0 TDI 2008-2013 gebruik maken van de EA189

Net als zijn voorganger, werd ook de EA189 universele wapen van VW. Van Kever op passatige midden tot grote Multivan: Gedurende de TDI teken pappte het terug. De dochterondernemingen Audi, Skoda en Seat graag gebruik gemaakt van in - van ons - zeer geprezen, beschouwd als een efficiënte TDI-motor. Alles wat gebouwd 2008-2013 en als "2.0 TDI en 1.6 TDI" was naar alle waarschijnlijkheid heeft de EA189 motor onder de kap. Het is nu duidelijk: Zelfs 1.2 TDI-modellen zijn ook inbegrepen.

Voldoet het apparaat dan alleen de Euro 5-norm, is het zeker beïnvloed. Dit werd bevestigd door een Audi woordvoerder in een interview met Auto Motor und Sport. De EA189 motoren met de indeling "euro 6" Daarom worden niet beïnvloed.

Een totaal van ongeveer tien miljoen auto's wereldwijd met de "bedriegen diesel" worden op de weg. VW heeft het over 9,6 miljoen aanstellerige voertuigen Group. Alleen al in Europa zijn 8 miljoen voertuigen uitgerust met de manipulatie software, volgens recente gegevens van VW.

De groep geeft momenteel de volgende verdeling per merk:

 • Audi: 2,1 miljoen voertuigen getroffen
 • Seat: 700,000 voertuigen beïnvloed
 • Skoda: 1,2 miljoen voertuigen getroffen
 • VW: ongeveer 5 miljoen voertuigen getroffen
 • Volkswagen Commercial Vehicles: ongeveer 1,8 miljoen voertuigen getroffenen

2013 kwam met de introductie van de "Modulaire transversale matrix" (MQB) van de nieuw ontwikkelde motor EA288 op de markt - zonder manipulatie software. Die was gemaakt op 21 oktober door verschillende media in vraag, omdat VW legde uit dat deze motor werd onderzocht. En inderdaad, de cheat software gevonden in 15 prototypes voor intern gebruik - de EA288 ging opwaarts uit de EA189, de software had de nieuwe motor vrijwel geërfd. In de loop van de verdere ontwikkeling, maar werd uitgeschakeld in de Europese versies: De EA288 schafte de EU5 zelfs zo, VW was in staat om de all-duidelijk zijn voor de EU5-versies van dit type te geven. De Amerikaanse beperkt hield hij echter alleen op de cheat software voor de test. Dat is de reden waarom in de VS en de EA288 is opvallend geworden.

De EA189 gewoon zitten in modellen die niet zijn gebaseerd op het MQB. Of uw voertuig en uit "diesel gate" kan worden beïnvloed, kunt u zien in onze galerij.

De laatste ontwikkeling in de VW uitlaat schandaal kun je hier volgen.

Over de uitlaat schandaal
Vragen en antwoorden over dieseluitlaatgassen schandaal
Verhoogde niveaus van NOx met andere fabrikanten
verklaarde emissie-tests en normen
Diesel auto's in de Amerikaanse markt
Als de diesel een toekomst?
Alle modellen met een dieselmotor cheat
Straffen voor automakers
Alledaagse problemen met AdBlue
Auto Motor und Sport meet de werkelijke emissies
Diesel Exhaust Technology uitgelegd
Meer over VW