Mazda ontwerp studie Kai 45e Tokyo Motor Show: Voorbeeld om de volgende Mazda 3 (2018)

Mazda ontwikkelt het Kodo design. Het eerste model, waarin de gewijzigde Kodo 2.0 blik zal dragen is de nieuwe Mazda 3. In Tokio is een eerste studie.

2017/10/25 Uli Baumann

Kai's pionier zegt Mazda. De compacte studie toont voor de eerste keer Kai -en ongeveer een jaar voor de lancering - ontwerp en technologie van de nieuwe Mazda 3. De komende einde van 2018, onder meer met een compressie-ontsteking benzinemotor op de markt.

Studeren met een nieuw platform en een nieuw design

Rimpels, ribbels en karakterlijnen het ontwerp vrijwel volledig geëlimineerd, zet het op eenvoudige, scheve oppervlakken met nauwkeurige overgangen. De nieuwe Mazda 3 komt op een nieuwe Skyactiv platform en de volgende fase van de 2010 aanbevolen Kodo ontwerpen. De studie is beschikbaar op 4,42 meter lengte op 20-inch wielen en een zeer royale wielbasis van 2,75 meter. Het onderzoek is niet erg hoog 1,86 meter breed en 1,38 meter. De cockpit rond de bestuurder en passagiers, moeten ze daarbij voelen geïntegreerd in de auto, maar niet geconcentreerd.

Mazda Coupe VisionMazda ontwerp studie Kai 45e Tokyo Motor Show: Voorbeeld om de volgende Mazda 3 (2018) Mazda ontwerp studie Kai 45e Tokyo Motor Show: Voorbeeld om de volgende Mazda 3 (2018) Mazda ontwerp studie Kai 45e Tokyo Motor Show: Voorbeeld om de volgende Mazda 3 (2018) Mazda ontwerp studie Kai 45e Tokyo Motor Show: Voorbeeld om de volgende Mazda 3 (2018)Mazda 6 met achterwielaandrijving

Sinds 2012, Kodo bepaalt het ontwerp van de Japanse autofabrikant Mazda. Het eerste model in Kodo blik op dat moment was de Mazda CX-vijfde Nu is het tijd voor Kodo 2.0. De gewijzigde ontwerp taal is om te beginnen met het model omschakeling van de Mazda 3 in de compacte klasse. de Japanners tonen een eerste ontwerp studie om op de Tokyo Motor Show.

SKYACTIV X en nieuw platform

Mazda Skyactiv X FahrberichtMazda ontwerp studie Kai 45e Tokyo Motor Show: Voorbeeld om de volgende Mazda 3 (2018) Mazda ontwerp studie Kai 45e Tokyo Motor Show: Voorbeeld om de volgende Mazda 3 (2018) Mazda ontwerp studie Kai 45e Tokyo Motor Show: Voorbeeld om de volgende Mazda 3 (2018) Mazda ontwerp studie Kai 45e Tokyo Motor Show: Voorbeeld om de volgende Mazda 3 (2018)Dus gaat de DIESOTTO

Er is ook de bijpassende Skyactive voertuig architectuur te zien. Ook te bewonderen op de stand is de nieuwe 's werelds eerste productie van brandstof compressieontsteking, die haar eerste serieproductie ook in de komende Mazda derde ervaren De lancering van de volledig nieuw ontworpen Mazda 3 gepland voor eind 2018 De Skyactiv X verbrandt benzine, bougies heeft. De zorgen in sommige gebieden laatste slechts voor een druktoename resulteert in een zeer arm mengsel spontaan ontbranden. De compressie van 16: 1 is dichter bij de diesel dan benzine, waardoor de efficiëntie op het niveau van een echte elektrische ontsteking verhoogt. Mazda roept de methode "Spark Controlled Compression Ignition" (SCCI). Een prototype met 190 pk twee liter verplaatsing overtuigd bij de eerste proef aandrijving met regelklep reactie en goede verfijning.

Meer over Mazda 3