Gebruikte Super Test helden in de gids van de koper: Hoe goed de Audi RS 4 (B7) met atmosferische V8-motor?

De Audi RS4 B7 Audi trokken naar het segment van hogesnelheidsmotoren, 420 pk, de V8-zuignap in draagstoel, wagon en cabriolet. Probleem: Met toenemende leeftijd, veel te lijden RS 4 tot inefficiëntie. We zeggen wat je nodig hebt om te overwegen wanneer het kopen van gebruikte.

2017/11/05 Roman Domes 4 reacties Powered by

Acht in plaats van zes! In het midden van de jaren 2000, de premie fabrikanten upgrade van hun sportieve personenauto's en coupés. BMW bouwde een 4,0-liter V8 in de 3 Serie, Mercedes gebaseerd op een 6.2L Torque Hammer in de C-Klasse.

Audi RS4 B7 kopen gidsen Gebruikt sportwagens, superhelden Test Foto: AudiDen gaf Audi RS 4, de B7-serie&# 39; s nog een cabriolet, sedan en Avant. Intussen is de converteerbare trades als RS 5, de sedan werd stopgezet.

Audi geconstrueerd ook een nieuwe motor met 4,2 liter van de A4 - uiteraard met acht cilinders, die in een V-vorm, ontworpen ademhaling vrij en lange slag zonder turbo of compressor 420 pk. Gekoppeld aan een zes-versnellingsbak. Automatic? gaf het niet. Een feest voor puristen.

Zoals bij AMG en BMW tegenstelling tot de RS was 4 (B7) ook als break. De droom van elke praktisch onderzocht mensen die in een sportieve, zoals reizen. Daarnaast is deze RS was nog steeds beschikbaar als sedan en cabriolet in de Audi catalogus. Alle volgende RS 4 gaf alleen een Avant. Van B7 werden ongeveer 14.350 voertuigen gebouwd tussen 2005 door 2009. Het aantal is afhankelijk source plus / minus 100 stuks. De oorspronkelijke prijs was ongeveer 71.000 euro bij de lancering.

Tweedehands auto markt: prijs variëren van 25.000 tot 50.000 euro

Ondertussen kan men een gebruikte RS 4 (B7) op te leveren als het gemiddelde inkomen. Maar gebruikte auto's die ten minste acht en een half jaar oud, zijn er een paar kleine minpuntjes 4 B7 en een paar van de grote problemen in de Audi RS.

Laten we eerst kijken naar de marktsituatie. Op de relevante gebruikte auto portals zoals mobile.de of hier ongeveer 90 exemplaren gevonden met een kilometerstand van 200.000 kilometer of meer. Laten we focussen op die met 125.000 km of minder blijven slechts 30 Audi RS4 B7 links. De prijzen variëren 25.000-50.000 euro, afhankelijk van leeftijd, lichaamsgewicht stijl (sedan, stationwagen of converteerbare), conditie en kilometerstand.

Er zijn ook exemplaren met meer dan 200.000 kilometer voor minder dan 20.000 euro. Maar dat is veel voor deze, vrij stabiel V8-motor. En, zoals altijd, wanneer de handelaren koopt duurder maar veiliger principe - als gevolg van wettelijke aansprakelijkheid.

Audi RS4 (B7): Sterke prestaties in de Super Test

Super test van de RS4 overtuigd "4,7 seconden tot 100 km / h een 1728 kg zware draagstoel schaamte, de versnellingswaarde 200 km / h 16,9 seconden," staat. Probleem: Toen we nog niet gemeten het verrichtingsonderzoek voertuigen op de proef. Vergeleken met een BMW E92 M3, de Audi RS4 was precies 1,2 seconden langzamer tot 200 km / h.

Op de noordelijke lus van de RS 4 bereikte een tijd van 8:09 minuten. "Met uitzondering van een licht onhandelbare gedrag bij hard remmen van extreem hoge tempo van de RS4 ook beschreven in het grensgebied van de Nordschleife geen storende kenmerken", schreef onze Supertester. Andere afbeelding op Hockenheim: "spontaan en behendig draaien in de volgende onder constante belasting, aanvankelijk helder onderstuur - althans in de langzame bochten."

Echter, de beste discipline van de RS 4 was vervolgens getest natte handling "De voordelen van vierwielaandrijving bijzonder bij lage μ waarden, dus wanneer nat en nog erin gladheid klaar" The RS4 destijds bereikte de absolute beste tijd op de geïrrigeerde handling cursus.

Directe injectie resulteert in koolstof afzettingen in de motorruimte

"In principe, de Audi RS 4 is een zeer mooie auto met een geweldig geluid," zegt Thomas Damm, RS 4 expert bij dam-voertuigtechnologie, een bedrijf uit Langenselbold Hessen, dat zich specifiek bezighoudt met Audi RS-modellen. "Helaas, de motor is het probleem kind," voegt hij eraan toe. Ten eerste, de motoren verbruiken soms olie (1 liter / 1000 km). Dit is in overeenstemming met vele rapporten van RS 4 fora zoals hier.

En dan is er de voorstelling probleem: Zelfs bij het verlaten van de RS 4 hebben zelden bereikt de beloofde 420 pk. "De meeste van de kracht was op 380-400 pk," aldus Dam. maar elk ander defect kan worden gedetecteerd, zelfs zonder controle: de koolafzettingen op de inlaatkleppen. "Zo kan de stroom verder worden verlaagd met maximaal 40 pk," zegt Thomas Damm. De reden hiervoor ligt in de cokes vervolgens weinig nieuwe directe injectie.

Omdat de brandstof niet meer stroomt (reinigingseffect) door de zuigbuis, maar wordt direct geïnjecteerd in de verbrandingskamer vormen voor de inlaatklep een soort korst onverbrande brandstof en olie.

Audi RS4 B7, motor, cokes, vermogensverlies Foto: RS-Klinik.deWie nieuw: de mechanische zuivering cokes is opgelost - die voor het eerst ziet, beter en brengt vooral meer vermogen en koppel.

"Het resultaat is dat het drukverschil en daarmee de verliezen in de inlaat stijgen en de motor onvoldoende gevuld. Gevolg: minder vermogen en minder koppel RS Clinic "van Hannover," schrijft "voor dit probleem. De oplossing: een mechanische reiniging van de intake-darmkanaal. "Stomerij brengt iets met geringe belasting", luidt een deel van RS Clinic. Kosten?

"Wij eisen voor onze reiniging ongeveer 950 euro," zegt Thomas Damm. Deze reiniging brengt met eerdere zware vuil achter een groot deel van de verloren macht. Bij volgende metingen zijn gemiddeld 30 pk terugkeren na reiniging. Is het mogelijk om cokes te voorkomen? Moeilijk, zegt de RS-kliniek. Mogelijk kan het handig zijn toevlucht te nemen tot een dikke olie vloeibaarder (bijv 15W50) om de hoeveelheid olie in de inname te verminderen.

Als de motor rammelaars en aan eerste dag klackert (2-3 seconden), de distributieketting en de kettingspanner moet worden vervangen. "Voor de motor uit de auto nodig om eruit te komen en transmissie zijn losgekoppeld." Kosten voor deze service: 2.000 tot 3.000 euro, afhankelijk van Damm-voertuigtechnologie.

Dynamic Ride Control ophanging met lekkende schokdempers

Een ander zwak punt van de Audi RS4 (B7) is het chassis, die volgens de RS-clinic "kwetsbaar". Dit geldt met name voor de schokdempers van de adaptieve Dynamic Ride Control ophanging die lekken in de tijd.

Audi RS4 B7 kopen gidsen Gebruikt sportwagens, superhelden Test Foto: Audi kwetsbaarheid DRC Chassis: Na verloop van tijd, de schokdempers lekken, de uitwisseling is duur en kan alleen bij Audi worden uitgevoerd.

Per se slechts een klein probleem, zou de DRC geen gesloten hydraulisch besturingssysteem als geheel, gewoonlijk heerst in de oliedruk van "ongeveer 15 tot 16 bar." Een demper nu lekt, daalt de druk in het gehele systeem - het resultaat: meer dempers zijn beschadigd of slijten sneller.

"De uitwisseling en het vullen van een schokdemper is slechts mogelijk voor Audi," legt dam. Het is dus extreem duur: Een schokdemper kost ongeveer 450 euro. De deskundige adviseert eerder als het installeren van een complete chassis, bijvoorbeeld van KW of Bilstein. Dat was zowel de prijs als technisch aantrekkelijker dan de ouderen DRC voor de klant.

Keramische remschijven met gescheurde bout

Als de auto met de optionele keramische remmen (zeer zeldzaam!) Was uitgerust, kon er problemen zijn hier te zijn, maar deze zijn niet zichtbaar op het eerste gezicht. "Hier moet men zeer zorgvuldig te overwegen," aldus Dam. de bouten van het voorste remschijven worden gescheurd - sluit de pot van de rem met de wrijvingsring.

Als gevolg daarvan worden vaak miteingerissen de plakjes. Een uitwisseling is duur - en niet meer op Audi zelf, omdat er geen onderdelen meer voor dit remsysteem wordt geproduceerd. Spare bij de meeste specialisten. Damm: "met inbegrip van bekledingen kost ons een rem rotor 2.700 euro."

conclusie

De selectie van gebruikte Audi RS 4 staat in een aangenaam in de markt is zeer laag - en het zal niet groeien. Vooral populair de RS 4 is nog steeds een Avant, deze modellen het bereiken van de hoogste prijzen. De combinatie van deze praktische lichaam stijl, atmosferische V8-motor, tractie sterke vierwielaandrijving en handgeschakelde versnellingsbak vinden we nieuwe tegenwoordig nauwelijks. Reden genoeg voor de fans die nu een RS 4 horloge - idealiter met gezuiverde motor en uit te wisselen, distributieketting.

Meer over Audi A4