Deze diesel auto’s die voldoen aan de Euro 6-normen: Deze modellen zijn bang geen rijverbod

Voor diesel, niet voldoen aan de Euro 6-norm, bedreigen van 2018 verboden in de steden. Zelfs benzine zijn de focus; 2018 roetfilters nodig zal zijn. We geven een overzicht van emissienormen en tonen de benzine filter.

15/08/2017 Patrick Lang, Andreas Van 23 reacties

Iedereen die een nieuwe auto heeft verworven met een dieselmotor vóór september 2014 de huidige discussies over de diesel met groeiende bezorgdheid te overwegen. Vanwege 2014/01/09 de nieuwe Euro heeft vervangen 6 standaard de Euro 5-norm voor nieuwe voertuigen, die in het bijzonder diesel-aangedreven voertuigen zijn getroffen sinds het begin. En het slaat nog harder dit jaar. Vanaf volgend jaar, bedreigend voor diesel onder de Euro 6-emissienorm rijverboden in steden.

Arrest van het Hof wordt gevraagd bans

Fijnstof alarm Stuttgart Rijverbod uitspraak in Stuttgart land gaat onder herziening

Een beslissing van de administratieve rechtbank van Stuttgart op 2017/07/28 aangevraagd bij de stad Stuttgart strenger op te treden op de luchtverontreiniging. Rijverboden niet alleen moet gelden op dagen met een hoge fijn stof, moet veel auto's overal worden vergrendeld. In Stuttgart, kon 73.000 diesel onder de Euro 6-norm rijverboden worden beïnvloed.

De autoriteiten onder druk van de EU

Men moet echter ook de andere kant: De Duitse autoriteiten staan ​​onder druk als gevolg van Brussel dreigt met passiviteit een beroep bij het Europees Hof van Justitie, geen concrete maatregelen ter verbetering van de luchtkwaliteit moet worden gestart. De uitlaat schandaal rond de Volkswagen Group heeft zijn rust bijgedragen aan de stigmatisering van diesel en verfraaid waarden bracht in de reeks andere fabrikanten in Erklärungsnot.

Overschakelen naar Euro 6 diesel

Een studie van de Berlijnse Senaat heeft aangetoond in 2005 dat dieselauto's slechts drie procent bijdragen aan een gemeten in lokale wegverkeer fijn stof. En op dat moment was nog steeds de Euro 4-norm. Des te tragischer is het dat zelfs Euro 5 diesel op de middellange termijn tegen te gaan elk een hogere kans op overleven in de stedelijke centra. Het gezeur zal niet veranderen, echter, dus het is belangrijk om te kijken naar de alternatieven moeten worden aangepakt. Dit zijn in de eerste plaats alle andere aandrijfconcepten, namelijk benzine, hybride of elektrische voertuigen.

Emissienormen Euro 1 naar Euro 6 Overzicht

Opel Zafira emissietest DUH New consumptiecirkel WLTP voor Euro 6c Hoe te meten van 1 september

De Europese Unie bepaald door EUR 1 van juli 1992 limieten voor de uitstoot van schadelijke stoffen en een rijcyclus voor emissiemetingen. De emissienormen toegepast vanaf juli 1992 gemeten HC en NOx, CO en dieselmotoren, de uitstoot van roet. Voordat het uitlaatgas meting van de motor liep 40 seconden stationair om de katalysator op temperatuur te brengen. Dat was niet meer mogelijk vanaf 2000 met de Euro-3 norm; Nu was de koude start ook gemeten.

On-board diagnose van Euro 3

Vanaf € 3 een on-board diagnose plicht die schade aan de emissiebeperking wordt geregistreerd. Aangezien Euro 3 grenswaarden voor stikstofoxide (NOx) -Verhoogde NOx waarden gelden in grote stedelijke gebieden geleid tot de huidige discussie over diesel verboden uit. De EU-richtlijn 70/220 / EG legt de grenzen in eerste instantie tot 0,15 g / km voor benzine en 0,5 g / km in diesel vaste motoren.

Euro 4 met beperkingen deeltjes

Met Euro 4 januari 2005 heeft de stikstofoxide grenzen dalen tot 0,08 en 0,25 g / km voor benzine en dieselmotoren. De limiet deeltjes (PM) voor dieselmotoren gehalveerd tot 25 mg / km. Ook is het niet mogelijk om de grenswaarden zonder roetfilter. Welke is de introductie van de Euro 5-normen vanaf januari 2009 bijna verplicht: De grenswaarde voor fijn stof (PM) wordt teruggebracht tot 5,0 mg / km. De toegestane stikstofoxide verlagen licht tot 0,06 en 0,18 g / km voor benzine- en dieselmotoren.

Euro 6 beperkt het aantal deeltjes

De Euro 6 norm geldt vanaf september 2014 voor het eerst vastgestelde limiet aan het aantal deeltjes in het uitlaatgas. Tegelijkertijd worden de toelaatbare waarde voor de deeltjesmassa van 5,0-4,5 mg / km valt. De rijcyclus blijft aanvankelijk gelijk, evenals de resterende grenzen. Het bijzondere: Vanaf 2018 strengere voorwaarden voor de uitstoot van deeltjes ook van toepassing op benzine. Zonder deeltjes grenswaarden worden vaak niet worden geslagen. In de galerie tonen wij alle benzine-, die al op de weg met een roetfilter - of zullen binnenkort krijgen.

Euro 6c WLTC rijcyclus

Euro 6c van de voorgeschreven rijcyclus varieert van 2017/09/01: Nieuwe typen voertuigen worden vervolgens gemeten door WLTC. Tijdens de wereldwijd geharmoniseerde lichte voertuigen testcyclus reist de testauto 23,26 kilometer in 30 minuten. Op deze route vier snelheidsprofielen worden doorlopen bij verschillende lengtes downtime. Maximaal één auto bereikt in WLTC 131,3 km / h. Ter vergelijking, de New European Driving Cycle (NEDC) eerder gebruikte is ook minder brandstof-intensieve aanzienlijk korter en bij lagere snelheden met iets minder dan 20 minuten.

De resultaten van real-emissietestDeze diesel auto's die voldoen aan de Euro 6-normen: Deze modellen zijn bang geen rijverbod Deze diesel auto's die voldoen aan de Euro 6-normen: Deze modellen zijn bang geen rijverbod Deze diesel auto's die voldoen aan de Euro 6-normen: Deze modellen zijn bang geen rijverbod Deze diesel auto's die voldoen aan de Euro 6-normen: Deze modellen zijn bang geen rijverbodSprinter is zeer schoon

Euro 6d maatregelen RDE op de weg

Euro-6d TEMP, die bijna gelijktijdig in werking treedt, verschaft bovendien een meting van de Real Drive Emissies (RDE) onderweg. Vanaf 1 januari 2020 euro 6d is bindend voor de goedkeuring van nieuwe voertuigtypen, een jaar later, alle nieuwe voertuigen moeten voldoen aan de limieten op de proefbank en op de weg. Overslaan sommige fabrikanten Euro 6c en certificeren onmiddellijk na Euro 6d temp.

Download De Euro normen en standaarden voor personenauto's (PDF, 0,08 MB) Gratis