Nieuwe Suzuki Swift Sport met turbo vermogen (2017): Kleine auto is sterker en 80 kilo lichter!

IAA 2017

De nieuwe Swift Sport is hier! Op de IAA werd het mini-hot hatchback onthuld - en daarmee ook de technische gegevens. Hoogtepunten: de verbazingwekkende licht van gewicht en sterk turbo motor.

2017/12/09 Roman Domes 4 reacties Powered by

80 kg scheiden de nieuwe Suzuki Swift Sport van zijn voorganger. Woog al levendig genoeg voortgestuwd door onze normen oude Swift meer dan 1.000 kg, is de nieuwe sport slechts 970 kg. Hij weegt ongeveer net zo weinig als een Smart Forfour - met sterk verbeterde prestaties.

Nieuwe Suzuki Swift Sport met turbocharged viercilinder en 140 pk

Het hart van de nieuwe Swift Sport is niet alleen de daling in gewicht, maar ook een nieuwe motor. van de vorige set of atmosferische motor met 1,6 liter en 136 pk ploegen in het nieuwe model, een vier-cilinder turbo- (reeds bekend uit andere Suzuki modellen) met 1,4 liter en directe injectie.

Suzuki Swift Sport Foto: BMW M2 niet SuzukiHat: een weergave turbodruk en olietemperatuur! zijn&# 39; s, maar de nieuwe Swift Sport. Cool!

De laatste voorstelling is bijna hetzelfde: 140 pk (103 kW) zijn er in de nieuwe Swift Sport. Hiervoor is het koppel met 70 Nm gewelddadige 160-230 Nm. Een stijging van bijna 50 procent. Op de Sprint waarden Suzuki nog niet gemanifesteerd. Toch moet de 8 seconden mark los te kraken.

Wanneer gear niemand durft niet experiment: geen dubbele koppelingen, niet-automatische, slechts een zes-versnellingsbak is beschikbaar voor de Swift Sport voor de verkiezing. Het dateert zelfs terug naar de voorganger, maar is geoptimaliseerd voor soepeler schakelen en heeft nu (naar verluidt) een meer nauwkeurige geleiding straten.

Sportieve looks, sportieve schorsing

Net als zijn voorganger Suzuki maakt gebruik van een atletische vooras design met zogenaamde Monroe schokdempers, die worden verstrekt door de leverancier Tenneco in de nieuwe Swift Sport. De stabilisatoren waren geamplificeerd en aan de opnames met Teflon lagers - die enigszins de hardheid reactie zal verminderen.

Suzuki Swift Sport Foto: Nieuws Pers Crisp Graad: De nieuwe Suzuki Swift Sport komt terug van een duplex uitlaat met twee uitlaatpijpen.

Tegelijkertijd men combineert de wielnaaf en wiel lager op een component, waardoor de camber stijfheid verbeterd in bochten. Soortgelijke wijzigingen zijn ook te vinden op de achteras, die duidelijk stijver dan zijn voorganger moet zijn.

Tot de Swift nog plus 20 mm langere wielbasis plus 40 mm spoorbreedte aan de voor- en achteras. Het lichaam ligt 15 millimeter dichter bij het asfalt en is 40 millimeter meer breed. Een sperdifferentieel niet ook geïnstalleerd Suzuki de nieuwe Swift Sport. Standaard is de Swift Sport rolt op 17-inch velgen. Ondertussen bijna gebruikelijk: De grill wordt geleverd met een honingraatpatroon. Net als zijn voorganger, draagt ​​hij een duplex uitlaatsysteem met een uitlaat links en rechts.

De moderne infotainment systeem en de aanvullende instrumenten

Zeer sportief ontworpen Suzuki ook het interieur van de nieuwe Swift Sport. Domineren de kleuren rood en zwart. heeft een rode achtergrond, bijvoorbeeld, de toerenteller. Plus: Ook op aanvullende instrumenten Suzuki heeft gedacht dat de bestuurder van de olietemperatuur en turbodruk te informeren. In de connectiviteit van de Suzuki Swift Sport ondersteunt de smartphone integraties Apple carplay, Android auto en Mirror link.

Prijzen en een datum voor de lancering wordt niet genoemd Suzuki.

Meer over Suzuki Swift