Honda Civic Type R (2017) met 320 pk voorwielaandrijving en reusachtige vleugel

De meest krachtige versie van de nieuwe Honda Civic - de Type R - de 320 pk weg. De ingebouwde in Swindon, is Engeland Japanse ook geëxporteerd naar Japan. Vanaf nu is hij vanaf 36.050 euro bij de dealer.

22/09/2017 Gregor Hebermehl 4 reacties Powered by

Honda heeft hoge verwachtingen voor haar nieuwe Civic en bekroont de compacte model serie daarom nu met de sportieve topmodel Type R. De Japanse power-wagen naar een van de fabrikant aanzienlijk verbeterde aerodynamica door de lucht. De aerodynamische wijzigingen is het sterkst op de dakrand aan de achterzijde aldaar vier vinvormige turbulators dat de lucht niet weg aan de dakrand van het voertuig vloeit, maar strekt zich uit langs de achterruit en optimale stromen naar de gigantische achterspoiler. Voor degenen die willen schitteren op de tabel wijzigen retarders ook wel wervelgeneratoren laminaire naar turbulente grenslaag, wat resulteert in een vertraging van de stal resultaat. Daarom is de toppen van de vleugels zijn voorzien van een aantal vliegtuigen met vortex generators - en ziet er dan ook bij de Civic Type-R dak ook ongelooflijk cool.

De gigantische achterspoiler is standaard, als het nodig is voor de aandrijving aan de achterzijde. Daarnaast heeft de onderkant is afgevlakt - alle aerodynamische maatregelen leiden tot een betere stabiliteit bij hogere snelheden - en hogere snelheden zijn klassiek onder de bevoegdheid Civic Type R.

Honda Civic Type R Foto: Gregor HebermehlDer nieuwe Honda Civic Type R zal worden gebouwd in Swindon, Engeland en geëxporteerd naar Japan.

Indoor atletiek comfortabel

Rein in de Renner: De stoelen pak de bestuurder en passagier strak, de houdkracht van de zijwanden is precies goed, zo vervelend ook niet na langdurig zitten. Volgens Honda, de bestuurder zit 50 millimeter lager dan in serie in Civic Type R - echt diep maar de zitpositie is nog steeds niet. Toch is de pookknop hoop precies het juiste niveau van de toegang. Een handrem knop niet meer bestaat - de handrem mechanische moest een elektrische geven. Geweldige zitplaatsen, middenconsole moeilijk: Volgens bestuurder stoelverstelling en de grootte van de middenconsole duwt hard tegen de rechterknie van de bestuurder. De hoofdruimte is zeer geschikt voor grote inzittenden, ten slotte, werd de Type R ontwikkeld met het oog op de Europese en Amerikaanse markt. Het stuurwiel raakt zijn ruw en echt goed. Het productienummer op de middenconsole, de show model, de "00000", geeft een beetje exclusiviteit gevoel, wordt de Type R niet beperkt in termen van eenheden. Voordat de schakelhefboom een ​​donkere compartiment waarin kan geschikt smartphones nodigen inductief geopend. Van de beenruimte er om Non-slip melden: De bezaaid met rubberen noppen roestvrijstalen pedalen is bewonderenswaardig zijn. Het zicht naar achteren is leuk omdat de achterspoiler niet kan worden gezien van de binnenkant. Aan de achterzijde zijn er op een comfortabele bank ruimte zonder einde.

Honda Civic Type R Foto: Gregor HebermehlDas kleinere gemiddelde uitlaat zorgt ervoor dat de uitlaatsystemen klinkt misschien een beetje stiller en luider bij hogere snelheden bij lage Geschwindigleiten een beetje.

Grote driving modes verspreiden

Het chassis van de nieuwe Civic Type R is verbeterd ten opzichte van het chassis van de voorloper Honda. Ten eerste, het lichaam was torsie van 38 procent, anderzijds, de ingenieurs herziene de McPherson voorwielophanging te verminderen typisch een voorwielaandrijving verstorende werking invloeden op de leiding. Een sportieve rijeigenschappen wille van het lichaam daalde met 20 millimeter richting asfalt en de multi-achterwielophanging is versterkt met zeer stijve draagarmen. Standard is een adaptief dempingsysteem aan boord. Dit is net zo beïnvloed door de rijprogramma's van Comfort, Sport en + R als de stuurbekrachtiging, de versnellingspook kenmerken en de respons van de motor. De instelling "Comfort" is nieuw en zal zeker overtuigen in de eerste plaats op de Amerikaanse markt, waar de Civic Type R is voor de eerste keer, twijfelaars te worden gehouden. Het gewicht van de nieuwe type R een beetje bewogen naar achteren: Terwijl het nog steeds de voorloper in een verhouding van 65 verspreid naar 35 tussen de voorste en achterste, de verdeling is nu 62 tot 38. Aan de voet van de Civic Type R één verhoogd duim aan, zodat in ieder geval op 20-inch wielen, hij is op de weg nu.

Honda Civic Type RNieuwe hardcore Civic in de video 1:08 min.

Nu met 320 pk vanaf 36.050 euro

Een 2,0 liter turbo met 320 pk en een maximum koppel van 400 Nm is het hart van de nieuwe Civic Type R. Derhalve dient de Burger in 5,7 seconden van nul tot 100 km / h spurt. Weergavesnelheid is aangegeven 272 km / h. Maar Honda wil schitteren met de nieuwe opnieuw op de Nordschleife - de voorloper gemaakt van de meest uitdagende circuit ter wereld in 7: 50.63 minuten. Koellucht stroomt ook via frontkap scoop rond een dwars montage van de afsluitdopbuis naar rechts en links in de motorruimte. Opvallend is het uitlaatsysteem van het type R: Drie uitlaatpijpen kijkt centraal vanuit de achterkant van de auto, waarbij het gemiddelde van de drie buizen een diameter aanzienlijk kleiner is dan elk van zijn broers. Dit kleine centrale buis heeft een speciale functie: het zorgt ervoor dat de uitlaat trein lawaai verlaagd bij hoge snelheden en verhoogt bij lage snelheden.

wordt geactiveerd in de nieuwe Civic Type R is altijd een handgeschakelde zesversnellingsbak. de Honda-ingenieurs denken over een dubbele koppeling in de toekomst misschien na - maar besloten is ver van alles. Het enige ding is duidelijk: de Civic Type R is nog een lange een front-wheel drive - door deze filosofie, doen de Japanners niet willen om af te stappen.

Honda Civic Type R Foto: Honda / Richard Pardon&# 34; Het interieur sluit goed aan bij de sportieve ambities van de grote compact. Visueel is de Type R komt met zijn hoekige vorm en vet series achterspoiler echter overduidelijk brute werken.&# 34;, zodat editor Gregor Hebermehl voor sportieve Honda Civic.

Om de nieuwe compacte sportwagen van Honda hebben tegen prijzen die beginnen bij 36.050 euro. In de GT uitrustingsniveau dat opkomt met een extra dode hoek Wizard, een Ausparkassistent en een connectivity pakket dat Preiskliste begint bij 38.950 euro.

conclusie

Honda lijkt te worden overtuigd van de nieuwe Civic Type R - immers, het kan niet wachten tot de Japanners om hun nieuwe auto jagen op de Nordschleife. Rijdynamiek we verwachten van de nieuwe Type R dus grote daden. Het interieur past goed bij de sportieve ambities van de grote compact en maakt de auto met zijn royale binnenruimte naar een praktische gezinsauto. Visueel is de Type R komt met zijn hoekige vorm en vet series achterspoiler echter overduidelijk brute werken. De leveringen van de nieuwe Honda Civic Type R om te beginnen in de VS in juni, in Japan in de late zomer en in Duitsland eind september.

Meer over Honda Civic