Mercedes X-Klasse – driving verslag en alle informatie: Dus gaat de Mercedes luxe pickup

Van november begint Mercedes in Duitsland met de nieuwe X-klasse. De off-road pick-up te scoren met luxe en een uitstekend rijcomfort. Hoe het werkt, hebben we vastgesteld op een eerste proefrit, in aanvulling geven alle informatie en prijzen.

2017/10/21 Torsten Seibt 18 reacties Powered by

Aan elk hoofdstuk:

  • ontwerp
  • kenmerken
  • prijzen
  • New / Update: Eerste verslag rijden!

Omdat het zo is, de Mercedes onder de pickups. "Verslagen" met diverse Erlkönigen en in het najaar van 2016 studies had ons al de Swabians toegekend in detail op de eerste mid-size pick-up van het merk, later alle camouflage wordt ingediend en kondigde de sleutelfiguren in Zuid-Afrika. En nu, eindelijk, de eerste mogelijkheid slip, zelfs achter het stuur. De X-klasse zal in november te lanceren met een basisprijs van 37.294 euro.

Mercedes X-Class Driving Report oktober 2017Pickup met luxe ambities 1:04 min.

Het is algemeen bekend dat Mercedes koopt de technische basis van de Renault-Nissan groep, is de X-klasse op basis van de Nissan Navara en zal worden gebouwd onder andere, in wiens Europese hoofdkantoor in Barcelona. In tegenstelling tot andere "speldje constructie" modellen zoals de nagenoeg identieke duo Mitsubishi L200 en Fiat verdachte Mercedes echter - volledige ungekrempelt de architectuur van de Nissan Navara - ook vanuit de ervaring met het Citan out.

Ride nieuwe Mercedes X-KlasseMercedes X-Klasse - driving verslag en alle informatie: Dus gaat de Mercedes luxe pickup Mercedes X-Klasse - driving verslag en alle informatie: Dus gaat de Mercedes luxe pickup Mercedes X-Klasse - driving verslag en alle informatie: Dus gaat de Mercedes luxe pickup Mercedes X-Klasse - driving verslag en alle informatie: Dus gaat de Mercedes luxe pickupPick-up met SUV troost

X klasse met een uniek design

De voorkant wordt gedomineerd door de grille met een machtige ster en twee dwarse ribben, de koplampen met LED-dagrijverlichting band vallen groter is dan voor de studie. Afhankelijk van de apparatuur variant, wordt de onderste rok versierd met een grote verchroomde rand, kleur-ingetoetst of gemaakt van gekleurde plastic, die robuuster fungeert. Aan de achterkant met zijn extreem smalle rand verlichting je zal moeten wennen aan, in ieder geval, een ongewone styling idee in pick-up kamp. Mercedes gemonteerd aan elke X-klasse achterbumper, geschilderd afhankelijk van de variatie in de kleur of chroom. Later een variant te volgen zonder bumpers, waardoor de achterklep ook pivot neerwaarts zijn, waardoor het laden van een vrachtwagen vergemakkelijken.

Mercedes X-Class Pickup Foto: Daimler drie uitrustingsniveaus zijn beschikbaar voor selectie, maar zelfs in de basis Mercedes biedt een volledig wacht van hulpsystemen.

Met het chassis, heeft Mercedes belangrijke veranderingen in de Nissan Navara gemaakt. Grotere spoorbreedte en een aparte, geoptimaliseerd voor gebruik op de weg te stemmen tot een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de Nissan te creëren. Dit is wenselijk omdat de Navara chassis is overal vrij rustiek en stoßig ondanks schroefveren. Voor de aandrijving en motoren, echter, Nissan technologie moet weer liep, althans voor nu. De twee varianten van de 2,3-liter turbo-diesel met enkele en dubbele turbocompressoren (163/190 PS) zijn bekend uit de Navara Mercedes ze firmieren 220 d en 250 onder de aanduiding X X d. Beide versies zijn beschikbaar met achterwiel- en vierwielaandrijving en worden standaard geleverd met de handgeschakelde zesversnellingsbak, die d X 250 met uw keuze van de zeven-traps automaat. Het wiel aandrijving varianten hebben een schakelbare low-range versnellingsbak en een optionele Hinterachsdifferentialsperre.

De X-klasse 350 d komt in 2018

In tegenstelling tot de verwachte belangrijkste concurrenten, de VW Amarok V6 Mercedes begint de lancering dienovereenkomstig van onderen. Tot volgend jaar of over-X zal heel wat opschudding, die stelt vervolgens de aandrijving kant vol met Mercedes-technologie veroorzaken. Gemotoriseerd drie-liter V6 diesel X 350 d vertegenwoordigt PS 258 en 550 Nm, en dus de meest potente middelgrote pickup te zijn. X d 350 ontvangt de standaard zeventraps 7G-tronic automatische transmissie en uitsluitend verkrijgbaar met permanente vierwielaandrijving.

Mercedes X-Class Pickup Foto: DaimlerDas cockpit is bijna de studie in 2016 en is volledig verschillend van de Nissan Navara. Details zijn bekend uit de GLA.

Vooral veel van het werk dat u hebt gemaakt in het interieur, waarin vrijwel geen middel onbeproefd gelaten gebleven. is door Navara slechts kleine schakeleenheid overgenomen voor de versnellingspook, waarbij kan vierwielaandrijving / reductie HDC en het gebruik achteras. Anders, alles is nieuw. Dit begint met de deurpanelen en handgrepen en trekt verder de complete uitrusting raad van bestuur, die nu met een full-oppervlak middelste deel van links naar rechts wordt getrokken. De roterende drukknop controle voor de Comand is geïntegreerd in de middenconsole instrumenten met ronde schilden en de centrale informatiedisplay de multifunctionele stuurwiel in de huidige Mercedes SUV stijl gehouden. Veel details zoals de operator eiland van de klimaatregeling of het ontwerp van de ronde ventilatieopeningen zijn bekend uit de Mercedes GLA. Bovendien, Mercedes belooft ongewoon hoog voor pick-up voorwaarden individualisering potentieel met verschillende kleuren en decor variaties.

Mercedes X-Class kunnen mobiele telefoons te lokaliseren

Met de opties bijstand en media pikt Mercedes alles uit de kast. De X-klasse heeft al in 2018 voorgeschreven eCall-systeem en, bijgevolg, de technische vereisten voor online diensten. Derhalve kan worden gecombineerd met de optionele me stekkersysteem toegang tot het voertuig via een smartphone, bijvoorbeeld om de locatie te bepalen of brandstofniveau en bandenspanning. In aanvulling op de spraakgestuurde Comand Online heeft Mercedes bekend van andere series audiosystemen 20 USB en 20 CD voor de X klasse. Lane Keeping, verkeersborden en Active Brake Assist zijn ook aan boord als een trailer stabiliteitsprogramma, cruise control en LED-koplampen. Naast de achteruitkijkspiegel camera en een 360-graden camerasysteem met Birdview modus beschikbaar voor een toeslag.

Mercedes X-klasse ConceptMercedes X-Klasse - driving verslag en alle informatie: Dus gaat de Mercedes luxe pickup Mercedes X-Klasse - driving verslag en alle informatie: Dus gaat de Mercedes luxe pickup Mercedes X-Klasse - driving verslag en alle informatie: Dus gaat de Mercedes luxe pickup Mercedes X-Klasse - driving verslag en alle informatie: Dus gaat de Mercedes luxe pickupPickup proef voor 2017

Mercedes zal bieden de X-klasse in drie uitrustingsniveaus versies, die ook verschillen in uiterlijk. De basis is de X-klasse Pure met de donkere plastic rok. In gerangschikt op de X-klasse Progressive, waarbij het platform is geschilderd in de kleur. Met chromen schort eindelijk de top functies X-klasse kracht worden herkend. De komende V6 is alleen beschikbaar in deze versie. Daarnaast zal Mercedes al te koop begin van een pick-up typische accessoires, zoals een hardtop en truck bed dekken of off-road accessoires.

Pickup registraties in 2016Mercedes X-Klasse - driving verslag en alle informatie: Dus gaat de Mercedes luxe pickup Mercedes X-Klasse - driving verslag en alle informatie: Dus gaat de Mercedes luxe pickup Mercedes X-Klasse - driving verslag en alle informatie: Dus gaat de Mercedes luxe pickup Mercedes X-Klasse - driving verslag en alle informatie: Dus gaat de Mercedes luxe pickupDe meest populaire modellen in Duitsland

Mercedes X-Class Prijzen beginnen bij 37.294 euro

De lancering van de X-klasse is voor het eerst in november 2017 Duitsland, gevolgd door het begin van 2018 Zuid-Afrika en Australië, evenals het begin van 2019 Argentinië en Brazilië. In exportmarkten en een benzinemotor met 165 pk is een onderdeel van het programma, moet er ook een beetje minder opzichtig uitgeruste versies beschikbaar zijn. De X-klasse 350 d met de V6 diesel zal concurreren met ons in het midden van 2018

Mercedes X-Class PickupHier de nieuwe pickup 3:36 min.

Volgens Mercedes, is de vraag naar meer luxe en comfortabel midsize pick-ups neemt gestaag toe, dat is de reden waarom er de X-klasse zal zijn, in tegenstelling tot de concurrentie alleen als Double Cab met al uitgebreide standaarduitrusting. Echte werkpaarden met minimale Rustic faciliteiten zijn niet op de agenda voor Duitsland. Met het oog op de basisprijs van 37.294 voor de X-klasse 220 d Pure met handgeschakelde versnellingsbak en achterwiel aandrijving (vergeleken met de Navara prijzen voor de 2,3-liter Double Cab beginnen bij 31.110 euro) moet worden aangenomen dat het vlaggenschip X- klasse 350 d macht rond 60.000 euro te worden genoemd. X 220 d met vierwielaandrijving en manuele transmissie vanaf 39.115 euro, d de 250 met 190 pk en achterwielaandrijving daar gaan op 41.816 euro. Dat de 250 d 4MATIC met zeven-snelheid automatisch met al 41.780 € in lijn met goedkopere is de prijslijst, is op de versie, want het is ook beschikbaar in de basisversie Pure.

Eerste proefrit met de X-klasse

Die rapporteert aan de nieuwe Mercedes, met hem was het slechts een umgelabelten Nissan Navara, is geheel in de verkeerde. Geen enkel lichaamsdeel overeenkomt met de Japanse, zelfs indien het gewicht vergelijkbaar onvermijdelijk. De laatste ongetwijfeld te wijten toegeeft hoe dan ook vanaf het eerste contact met de echte live-apparaat. Open vol en Mercedes-achtige en de deuren, het interieur wekt sluiten in Schwaben auto fans meteen voor een gevoel van thuis. Bekende elementen zoals het stuur en instrumenten uit de C-klasse, het touchpad in de middenconsole en zelfs de elektrisch bediende schakelaars Daimler door en door.

Wat lijkt zeer hoog in de algehele indruk, heeft in de gedetailleerde observatie ruimte voor verbetering. Met name de concave Querspange, belangrijk designelement van de X-klasse ziet er gunstiger dan edele afhankelijk inclusief inrichting en vervormt knarzend de firma touch. Daarnaast is de gemonteerde ventilatieopeningen met onzorgvuldig montage en beheersbare materiële verschijning irriteren een typische E-Klasse kopers zullen niet goutieren. De testauto was het nog pre-productie voertuigen, voor massaproductie, want er is nog steeds ruimte voor verbetering.

X-klasse met 190 pk

Druk op de knop van de vier cilinders dendert gaande, die letterlijk te nemen. Om te beginnen, zijn er heel spectaculair, iets dramatisch onder maltes van Tempatrol gebrul van de machine voordat de turbo diesel wordt eingrummelt naar stationair toerental. Wanneer de aandrijftrein van Xd en 220 x 250 daadwerkelijk daar de overeen- komsten d, aangezien deze onderdelen overneemt Mercedes van Renault-Nissan. Dit betekent dat in het geval van de testauto, de twin-turbo versie met 190 pk en zeven-traps automaat. Dat de machine werkt in plaats nuttig voertuigen dan in fijne limousines, kan niet verhullen dat verfijning is heel rustiek. De constituerende valt in indrukwekkende past van buitenaf op de passagiers in de stoelen - dit deel zal overnemen 2.018 interne V6 motor met permanente vierwielaandrijving. De zeventraps automaat biedt vooral inzetten voor het comfort, de snelle verschuiving manoeuvre of instellen van de rijstijl van de voorspellende switching werk daar liever niet.

Mercedes X-Class Driving Report oktober 2017 Foto: MercedesBei de eerste proefrit had de X-Class liep off-road. De all-wheel-modellen hebben een vermindering versnelling.

Op de eerste fase snelweg is al snel duidelijk dat Mercedes een grote stap in de ontwikkeling werkzaamheden aan de pick-up heeft gemaakt. Nauwelijks windgeruis, onderworpen mopperen uit de machinekamer, zelfs het rolgeluid dringen alleen door middel van katoen. Terwijl objectieve meetwaarden lopen nog, maar de X-klasse heeft in ieder geval wat nodig is om de stilste model-ton pickup segment representeren.

X-klasse met een hoge mate van comfort

In meer detail, hebben de ingenieurs van de schorsing van de lastdrager, de Nissan Navara en Renault Alaskan geaccepteerd, voortbouwend op dezelfde verdieping pan, een niet zo mooi hoofdstuk. maken het nu ook Mercedes-ontwikkelaars niet uit van een pick-up truck te trekken met een ton lading rijgedrag van een luxe sedan. Maar wat is hier bereikt, alle eer waard is. Hoewel brengt snelle opeenvolgende dwarsverbindingen nog geringe onrust in de behuizing, maar tijdens de Nissan Navara hamert in vergelijkbare situaties onophoudelijk de bemanning, blijft hier in een lichte klepstoters. Op ruw terrein, het een nieuw afgestemd en verbreed het spoor chassis van de X-klasse kan dan pronken goed. Gebombardeerd rijstroken en desolate getekend met kuilen wegen waren in de eerste testrit op het programma, is al kan nemen volley binnen te zetten zonder klacht. Zwaar en moe van de X-klasse voelt zich in deze situaties, kan men niet denken aan de Mercedes G.

Dat de stemming kan niet alleen comfort, maar ook dynamisch, er ook van overtuigd. Nauwelijks Wanktendenzen en relatief lage body roll je wilt bochten. X-stand blijft verrassend ver sterke beweging voor het ESP grijpt de rijdynamiek extreme geval van een achterwielaandrijving met vaste as en (althans zonder lading) zeer ongunstige gewichtsverdeling alle eer waard. In feite kan de nieuwe Mercedes pickup drift door bochten die nauw overeenkomt met een grote SUV en zal waarschijnlijk ooit onderzocht door zeer weinig kopers met een hartelijkheid.

High-road capaciteiten

Voor off-road gebruik, de X-klasse houdt klaar voor een kleine armada van gereedschap. De vierwielaandrijving is helaas slechts vast verbindbaar is, de resulterende spanning in bochten het aan het wegverkeer te verbieden. Uit, maar de Zuschalt-wiel is al voldoende in de reguliere vertaling voor de meeste van de uitdagingen, vooral omdat de converter automatische dragen hun steentje aan de soulvolle Scrambling. Daarnaast is een zeer goed afgestelde traction control ondersteunt de schijf zodat het achterste differentieelslot geactiveerd bovendien terrein translatie vereist slechts in zeer harige situaties. Door ook een druk op de knop kan een heuvel afdaling te activeren, de h is de limiet en de pick-up automatisch einbremst in dit tempo in de weg versnelling op acht, in het gebied reductie op vier kilometer /, maakt niet uit hoe steil de afdaling recht. Tractie en vermogen, ook op moeilijk terrein, de X-Klasse is op een zeer hoog niveau heeft de grenzen met pickups lange wielbasis met de gladde hellingshoek en de lange achterste overhang.

conclusie

Rijcomfort, geluidsisolatie en het rijgedrag van de X-klasse kan zeker worden omschreven als een nieuwe benchmark in de midsize pick-ups. Echter, de waargenomen kwaliteit in detail tolereren verdere verbeteringen. De prijzen zijn hoog, de Mercedes van pickups u zich kunt veroorloven.

Meer over Mercedes X-Klasse