Audi RS 5 Coupé (2017): 3,9 seconden van nul tot 100

Audi introduceert de nieuwe Audi RS 5 op de Geneva Motor Show 2017 De nieuwe zescilinder twin-turbo levert adembenemende versnelling klassieke geluid.

2017/07/03 Gregor Hebermehl, Uli Baumann 10 reacties Powered by

De honingraat grille is natuurlijk zwart en extra brede: De nieuwe Audi RS 5 is er. En de brede effect wordt versterkt door de koplampen of door de zwartgelakte luchtinlaten links en rechts. Deze inlaten waren erg belangrijk Audi's chief designer Marc Lichte - citeren ze de Audi 90 quattro IMSA GTO van 1989. Rechts en links van de achterlichten geven zelfde luchtgaten voor een gedrongen uiterlijk. Optisch vermogen gespoten de auto ook over zijn zogenaamde Quattro blister, tot nu toe uitgegeven (15 millimeter meer dan het basismodel) wielkasten. Het kwadraat brutaliteit van de reus Ur Quattro wielkasten verschilt harmonische formaties op de nieuwe RS 5

Koolstof ook onder de motorkap

Het optionele LED matrix is ​​donker gedeponeerd bij de RS 5 - in heldere geschilderde modellen verschaft dit een iets slechter aanzicht, met donkere verf de slede acts kenmerk edeler. Eventueel is er een koolstof pakket, waarbij het dak is gemaakt van koolstof gebakken. Dit brengt een gewichtsbesparing drie kilogram en verlaagt het zwaartepunt. anders insluiten in de verpakking: Carbon de buitenspiegels, koolstof op het voorpaneel en dorpelverbreders en koolstof op de diffuser.

Audi RS5Seat passend in de nieuwe sport GT 1:10 min.

Zelfs de single frame grille frame is gemaakt op verzoek van koolstof. En ook een extra toeslag is er een chique motorkap, die deels is gemaakt van carbon. Standaard is de nieuwe RS 5 rollen voor 19-inch wielen, er optionele 20-inch rollen de afmeting 275/30 R20. Ook nieuw zijn bewerkt 20-inch velgen in vijf-arm piek design. Vergeleken met vergelijkbare gesmede velgen sparen de gefreesde randen acht per kilogram gewicht is, met een totaalgewicht van 1655 kg. De wielen dragen speciale kleppen worden met een sensor, een batterij met lange levensduur en een zender voorzien, vonk deze permanent de reële bandenspanning en de werkelijke temperatuur van de banden op het hoofdsysteem.

Veel ruimte in de sportieve GT

Interieur vormt rode stiksels diamanten in de sport schelpen die niet vernauwen moeilijk zelfs lange bestuurders. Een van de meest succesvolle markten voor de RS 5 werden voorheen altijd de Verenigde Staten - en er is dus de voorste ruimte in alle richtingen. In het zicht van de bestuurder: Een RS-specifieke Virtual Cockpit met G-force indicator en lap timer.

Audi RS5 Foto: Guido ten Brink / SB media Athletic uitgerust interieur.

Shift licht en rondetijden kunnen worden weergegeven in de optionele head-up display. Een groot deel van die de bestuurder in contact komt met de hand is bedekt met schmeichlerischem Alcantara: stuurwiel, de versnellingspook en de zijpanelen van de middenconsole zitten met de dure microfiber stof. Natuurlijk zijn er optionele send-carbon coating voor dashboard en de middenconsole voor het interieur opnieuw. Stijlvolle details: De veiligheidsgordels zijn, zijn zwart met een smalle rode rand en de binnendeur opener, exclusieve, sleuven in de RS. En als je terugkijkt, de bestuurder kijken door een verrassend grote achterruit.

Op de grond een DRC (Dynamic Ride Control) zorgt voor de RS 5 weer. Hier worden de desbetreffende diagonaal tegenover schokdempers verbonden via een olieleiding die het duiken en vermindert. De bodemkleppen in de monotube dempers kunnen worden onderverdeeld in drie fasen (comfort, normaal, sport) aangepast. Eventueel kan een dynamisch stuursysteem komt in de auto waarin de vertaling wordt verlaagd tot 12,5 tot één. Deze vertaling wordt behouden na de reductie van een authentiek mogelijk stuurgevoel produceren. Opnieuw eventueel zitten de voorwielen 40 millimeter carbon remschijven. Op de achteras verder staal wordt gebruikt.

Nieuwe V6 Biturbo met 450 pk

Als een motor, is een nieuw ontwikkelde 2,9-liter V6 met een interne bi-turbo gebruikt. Een klaarwakker respons omwille van de turbo's waren heel klein gehouden. Genereert het toestel 450 PK, en genereert een maximum koppel van 600 Nm 1900-5000 / min. De acht-snelheid automatisch kort liep de lagere versnellingen een levendige versnelling te schakelen. De bovenste tandwielen dienen als overdrive versnellingen om brandstof te besparen. Standaard vierwielaandrijving (standaard vanaf het centrum differentiaal 40-60 procent tussen de voorste en achterste verdeeld) op de weg, palmen van de RS 5 in 3,9 seconden tot 100 Bestuurd is 250 km / h tegen betaling, de snelheidsregeling tot 280 km / h verhoogd. Het gemiddelde brandstofverbruik op de proef is Audi met 8,7 liter per 100 kilometer.

Audi RS5 Foto: Guido ten Brink / SB-MEDIATHE carbon dak verlaagt het zwaartepunt.

De aandrijflijn van de nieuwe RS 5 niet alleen schijnen met het besturen waarden: continu twin-pipe sportuitlaat herkent de vriend sportwagens op de twee zwarte hoogglans gelakt ovale uitlaatpijpen. In hun sound, de ingenieurs op basis van de trompetten van de eerste Audi RS4 in 2000 - de wizard geluid opgepikt ter vergelijking het extraheren van een oude RS4 uit het Audi museum.

conclusie

De nieuwe Audi RS 5 optisch binnen en buiten de hamer en zijn verkrijgbaar bij de verwerking perfectionist Audi nog niets te klagen. De nieuwe motor en zijn aangrenzende vroeg en op een brede band hoog koppel garandeert rijplezier - en waarschijnlijk de V6 Biturbo is ook nog steeds klinken verrassend goed. Met ingang van juni 2017 is de nieuwe Audi RS geleverd in Duitsland. 5 Prijzen beginnen bij 80.900 euro.

Meer over Audi A5