Schmidts F1 Blogg: Grensen i 2018 etter kollisjoner

Max Verstappen fortsetter til tross for sin unge alder allerede på nivå med Vettel og Hamilton. Og i 2018 vil han ha fra begynnelsen en bil for å vinne. 2018 Michael Schmidt forventer derfor en økt kollisjonsrisiko på toppen.

11/05/2017 Michael Schmidt 8 kommentarer

Derfor utelatt så feiret sin fjerde VM-tittel Lewis Hamilton, fordi han mistenker at han må vente på den femte kan være litt lenger? Og Sebastian Vettel var så frustrert antagelig av samme grunn at det umulige oppdraget siden den japanske GP tittelen kampanje har blitt som forventet, mislyktes i Mexico.

Som en gylden mulighet har vært savnet. Hvem vet om hun kommer tilbake så raskt. Dette var de to viktigste aktørene i GP Mexico bare virkelig klar. Max Verstappen har endelig en vinnende bil. Og han har vunnet to av de siste fire løpene. Og selv overlegen. Og Verstappen stil: Kompromissløs, frekke, feilfri.

VM-tittel kamp i 2018 er supplementene

Red Bull vil ikke gå tilbake i 2018 mens du er borte i første halvdel av sesongen. Det eneste spørsmålstegnet er Renault-motor, fortsatt varierer mellom godt og ondt. Siden neste år, blomstrende oss en tre-kamp som vil glede alle unntatt kanskje Hamilton og Vettel. Fordi de får en motstander som er uforutsigbar.

De måtte finne siste i en duell med Verstappen at han har en sjanse foran seg i denne disiplinen insouciance list og risikotoleranse. Og, selv om han bare bestreit sin tredje Formel 1 sesongen, Vettel og Hamilton men allerede sin ellevte.

Lewis Hamilton vs. Max Verstappen - Malaysian GP 2017 Foto: Sutton-images.comIn år Hamilton og Vettel flyttet i en duell med Verstappen tilbake for det meste.

Verstappen kjører som om han fortsatt var i gokart, sier TV pundit Martin Brundle. Som kunne gå gale tidspunkt. men sjelden går galt. Tvert imot. Når Hamilton, Vettel og Verstappen treere træ de tre første svingene, bare en kommer ut uskadd. Og selv på toppen.

"Heldigvis", sier Brundle. "Verstappen," svarer Red Bull motorsport direktør Helmut Marko. Jeg tror også at dette er ingen tilfeldighet. Ingen undersøkte duell som "gal" hollender. Og likevel han kommer ofte med en hel hud enn andre.

Verstappen med god timing ved forbikjøring

Selv om han er enda å klandre som i kollisjon med lagkamerat Daniel Ricciardo i Budapest. Ricciardo kommer ut, Verstappen kjører på. Hans forbikjøring nesten alle timet utestående. Max forbikjørt på punkter eller linjer som ingen forventer.

vi tar starten krasjet i Barcelona, ​​Spielberg og Singapore ut ganger. Alle tre ganger tok Verstappen en mer passiv rolle og alle tre gangene det har skjedd før første sving var riktig forbigått.

I Barcelona Valtteri Bottas presset Ferrari av Kimi Räikkönen i Red Bull. Hjemme i Østerrike Daniil Kvyat utløste en kjedereaksjon som også Fernando Alonso dro til ødeleggelse. I Singapore Raikkonen tredd en, fordi han beveget seg for tidlig å høyre. Verstappen var langt borte fra gass å komme seg ut av fellen igjen.

VM favoritter trekke i en duell

For meg gir det inntrykk av at audacity vinner oftest. Verstappen satser på at de andre fratre. Hvis Vettel det holder i Mexico når Verstappen angriper ham utenfor kjørefelt, skråstreker han på dekk. Da hans foran vingen er også like helt ødelagt, som en kurve senere i kontakt med Hamilton.

Massa vs. Verstappen - GP Italia 2017 Foto: xpbMassa holdt i Monza den. Og da det krasjet.

Mercedes føreren kan også bruke sin større radius på kurven 3 å presse enda mer utenfor Red Bull over, men han rygget tilbake, hindret som Verstappen dette sporet. Sannsynligvis med full beregning. Han har dermed skjøvet Vettel i Mercedes.

Det som overrasker meg: Vettel og Hamilton ville faktisk trenger å vite at når Verstappen av angrep utenfra metoden har. Som med Juan Pablo Montoya tidligere. Michael Schumacher har falt for det igjen og igjen.

Trikset mislykkes bare når mannen er ikke rykk på indre bane. Akkurat som Felipe Massa på første sjikanen på Monza. Den brasilianske hadde ingenting falt fra Verstappen og kjørte ham dekkene flat. Massa men hadde mindre å tape enn VM-kandidater.

Tøffere bandasjer i World Cup Duel 2018

Hvis neste år tar de tre beste stjerner fra begynnelsen til verden tittelen, hardere selv i duell bandasjer brukes. Fordi da alle gå til duell på like vilkår. Og fordi Verstappen polarisert også blant kolleger. Neste år kommer det til spørsmålet om hvem som er topp hund i VM torv.

Jeg vedder på at vi ser mer enn en kollisjon mellom tre i 2018, akkurat som i de dager Ayrton Senna, Alain Prost, Nigel Mansell og Nelson Piquet. Derfor ønsker jeg også å Fernando Alonso. Også kjemper til siste kule, som duell med Hamilton har vist. I dette tilfellet, selv uten kollisjon. Fordi det i dag fortsetter Alonso bare for galleriet.