SUV registraties augustus 2017: de meest populaire SUV in Duitsland

De automarkt in Duitsland geprofiteerd van de particuliere vraag. Dit geldt met name voor de SUV met een rijke 30 procent groei .. We hebben de exacte cijfers van de KBA augustus en bellen met de winnaars en de verliezers.

2017/11/09 Torsten Seibt 1 Comment Powered by

Een sterke opleving markeert de vakantie maand augustus. Wissen 3,5 procent van de nieuwe auto's daalde de omzet ten opzichte van 2016 naar boven, dat is vooral te wijten aan de sterke punten van de particuliere kopers. Het aandeel van de particuliere klanten steeg met maar liefst zes procent, dat is waarschijnlijk ook te wijten aan de talrijke promoties van de fabrikanten in verband met de diesel debat. Evenzo ook aandrijvingstypes, dieselpersonenwagens gesloten augustus 2017 met een verlies van 13,7 procent, terwijl de benzinemotor 15 procent hogere omzet ontwikkelde bereikt.

Beide figuren hebben een aanzienlijke invloed vooral op het segment van de SUV en SUV. Want dit is traditioneel het sterkst in "private handen", in augustus, minder dan de helft van de nieuwe registraties in de SUV op commerciële eigenaren waren geschreven. En vooral in grote, zware SUV koppelrijke en zuinige dieselmotor is eigenlijk een must als je in een groot aantal compacte off-roaders voor veel kopers is de favoriet is altijd de goedkopere benzine motor geweest.

SUV registraties augustus 2018

Mercedes GLC 350d 4MATIC Registraties per segment bestseller in augustus 2017

Tegen deze achtergrond kan een aantal verschuivingen in de registratie statistieken worden uitgelegd niet alleen seizoensgebonden of product-cyclus redenen. Want het is duidelijk dat het is "gevangen" in het bijzonder de zware luxe SUV en een aantal modellen worden geconfronteerd met een zeer scherpe daling. Opvallende voorbeelden van opvallende daling van registraties in dit segment van de Cayenne met -65 procent, de Mercedes GLE -45 procent of XC90 -34 procent.

Op zijn beurt, de compacte modellen maakte deel uit van een grote sprong voorwaarts. En om hier te blijven als het gaat om diesel daling, die in dit verband, met name Mercedes aandacht op zich. GLC serie ontplofte in nieuwe registraties (+125 procent) en eindigt in augustus tot en met de tweede overall net achter de winnende-VW Tiguan. Als gevolg van het krediet is te wijten aan de vraag naar benzine: Een jaar geleden, het aandeel diesel was de GLC nog steeds op 84 procent, in augustus 2017 slechts op 65 procent.

De bloeiende benzine

Mercedes GLC 350d 4MATIC Registraties per segment bestseller in augustus 2017

Ook profiteerde vooral SUV-modellen in die ofwel al niet een dieselmotor in de aanbieding of de benzinemotor is traditioneel de grootste vraag. Ook hier zijn enkele voorbeelden van de winnende modellen waarvoor dit geldt: Ford Ecosport 83 procent, Suzuki Jimny 66 procent, Lexus NX 56 procent. Bij Opel Mokka (+53 procent in augustus 2017 de derde plaats overall) was de diesel aandeel op slechts elf procent.

Enkele andere modellen verdienen speciale aandacht in augustus. Aldus Nissan X-Trail verrast met een mythische waarde van 2.011 nieuwe registraties en een toename met maar liefst 176 procent. Maar op het tweede gezicht maakt het de snelheid van de commerciële registraties van 93 procent dat het voor een groot deel hier betrokken dealer goedkeuring gewist. Daarvan kan geen sprake zijn van de Skoda Kodiaq die voor het eerst rijdt met 1.754 nieuwe registraties in de top tien en zelfs daar de marktleider uit hun eigen familie waarschijnlijk maakt dat sommige klanten weg: de VW Tiguan voertuig registraties daalde met -18 procent.

De exacte verkoopcijfers en plaatsingen van SUV registraties in augustus 2017 laten wij u zien in onze diavoorstelling.

Opmerking: De registratie statistieken is de officiële cijfers van de Federal Motor Vehicle Office in Flensburg. De verdeling in de respectieve klassen zal worden uitgevoerd door de belangrijkste nummer van de fabrikant. In de statistiek, kan modellen blijken dat niet beschikbaar zijn op de Duitse markt, of kunnen niet meer worden gebouwd. Deze functie kan in de KBA statistieken, als b.v. Buitenlandse voertuigen zijn nieuw in Duitsland geregistreerde voertuigen een nieuwe ID-nummer. ontvangen.

Meer over Mercedes GLC