Koenigsegg Regera på bilutstillingen i Genève: Sverige konge med mer enn 1500 hk

Koenigsegg Regera gir nesten alle andre supersportsbilen i skyggen. Med et system produksjon på godt over 1500 hk, den svenske eksotiske 2016 slynget til toppen av resultatlistene. Nå er alle 80 eksemplarer har blitt solgt.

16/06/2017 Tobias Grüner, Uli Baumann en kommentar Powered by

Glem Bugatti Veyron, Ferrari La Ferrari, Porsche 918 eller McLaren P1! Hvis kategorien kalles PS i bilen kvartett gjør mot Koenigsegg Regera ikke en maske. Selv Chiron laget av Bugatti forblir like bak Sverige. Hans navn "Regera" er avledet fra det svenske ordet for "styre" fra - og noe mindre enn det vil våpenet av den lille volum produsenten i kategorien hestekrefter monster. Mellom studie av 2015 og produksjonsmodellen av 2016 er ikke bare 12 måneder med utvikling tid, men også endringer til 3000 deler.

Koenigsegg Regera med mer enn 1500 hk

For å komme til den fantastiske effekt for "godt over 1500 hestekrefter," selvfølgelig, noen teknologiske triks er nødvendig. I forhold til stasjonen, har ingeniører koplet en 1312 hk 5,0 liter V8 med 3 like elektriske motorer. I stedet for en vanlig integrasjon av elektrisk kraft i stasjonen toget to av de elektriske motorer fortsette å kjøre sin per 180 kW strøm direkte til de enkelte bakhjulene.

Den tredje, 160 kW elektrisk motor er flenset til veivakselen dreiemoment for å plugge hullene i brennkammeret. Energien for elektriske motorer gir en 800 volts batteri med en kapasitet på 4,5 kWh.

Den uvanlige elektrisk drift veier 88 kg, og bringer Regera til en totalvekt på 1,590 kg i veien trim - betydelig mer enn vanlig lett racer Koenigsegg. Men innsatsen er verdt det: Bare elektrisk kraft er inkludert i regnskapet til tilsvarende 700 hk. Så du kommer til den vanvittige systemet produksjon på mer enn 1500 hestekrefter og et system dreiemoment på over 2000 Nm.

Spesielt mye hjernekraft, de svenske har satt i drivmomentet overføres til bakhjulene. Kombinasjonen av kombinasjonen av forbrenningskammeret og den elektriske motor er sammenkoplet med en hydraulisk momentomformer og en enkelt-trinns gir til bakakselen. Således effekttap, vasken i drivverket skal reduseres med 50%, sier Koenigsegg. 50 km / t Regera elektrisk drift alene, bare om V8 griper direkte inn i handlingen. Hvis batteriet er for svakt, driver V8 tredje elektrisk motor som en generator og leverer dermed juice til batteriet.

0-400 km / t på bare 20 sekunder

Gigantisk som motorkraft og resultatene av Koenigsegg Regera er. Zero - 100, sjekket etter 2,8 sekunder. Null - 200, ferdig med 6,6 sekunder. 300 km / t mark synker til 10,9 sekunder og 400 km / t vil bli nådd etter 20 sekunder. For de mellomliggende sprint 150 til 250 km / h, skal passere 3,9 sekunder. Eventuelle spørsmål?

Når det gjelder aerodynamikk Sverige Royal har noen triks i ermet. Den bakre vinge strekker elektrisk forsvinner ved lave hastigheter, men helt usynlig i skarp bakdel. Alle åpninger i kroppen også kan lukkes automatisk, avhengig av kjøreforholdene. For showet effekt på parkeringsplassen de "Transformer funksjoner" kan også startes via smarttelefon.

Fra starten var det klart mer enn 80 eksemplarer av Regera vil ikke gi det. Og alle er nå solgt til en pris på rundt 2 millioner euro.

Mer om Koenigsegg Regera