VW Tiguan AllSpace (2017): XL Tiguan met maximaal zeven zitplaatsen

In Detroit, had VW eerst getoond op de lange versie van de bestseller Tiguan. In Genève, maakte hij zijn Europese debuut. Gegevens en eerste prijzen zijn al bevestigd. Na Duitsland komt hij in september, hebben we al de feiten.

2017/03/03 Torsten Seibt 8 reacties Powered by

VW Tiguan AllSpace meet 4,70 meter

Lange VW heeft geen links naar Consolidated broer Skoda Kodiaq het veld. Het is veel meer overvloedig dimensies aan de Duitse bestseller permanente Tiguan tellers toekomst van de Tiguan AllSpace, bijna tot op de millimeter. De wereldpremière in Detroit VW heeft de details en ook een eerste prijs van de Tiguan AllSpace aangekondigd. Terwijl de Amerikaanse versie van de normale lengte VW Tiguan volledig vervangen in de toekomst en krijgt daarom ook geen aparte naam, de Tiguan is AllSpace in Europa komt in aanvulling op het programma.

VW Tiguan AllSpaceXL Tiguan met maximaal zeven zitplaatsen 01:19 min.

De verwijzing naar het Skoda Kodiaq is geen toeval, want met een wielbasis van 2791 mm (+ 109 mm in vergelijking met de Tiguan) de hartafstand AllSpace exact identiek aan de Tsjechische middelgrote SUV. In de buitenste lengte van de Tiguan AllSpace troeven zijn verwanten Oosters zelfs enkele millimeters, die echter alleen gerealiseerd op de bijlagen. 21,5 centimeter lengtetoename via standaardversie: een totale lengte van 4704 meter, de voertuighoogte blijft hetzelfde.

AllSpace met kleine optische veranderingen

Ofschoon enigszins langer achteroverbouw de laterale silhouet van de Tiguan AllSpace balans blijft dankzij de langere wielbasis. Als er geen korte Tiguan is beschikbaar voor vergelijking moet daarom zorgvuldig worden uitgevoerd om te kijken naar de AllSpace identificeren. Dit is mogelijk op basis van enigszins verschillend gevormde en iets hogere opbouw bonnet, gemodificeerd dwarsribben in het rooster en de ambitieuze opgaande lijn van de grotere achterruit naar de D-stijl.

VW Tiguan AllSpace Foto: Guido ten Brink / SB-media van de 4,70 meter lange Tiguan AllSpace heeft ruimte voor een derde zitrij.

Ook inbegrepen zijn de ogen Due aanzienlijk langer achterdeuren met hun navenant meer gulle venster gebieden. Ze laten een meer geschikte boarding in serie twee en dus een eenvoudiger manier om de toekomst optionele derde zitrij boord: De Tiguan AllSpace er een toeslag als een zevenzitter zal zijn. In feite is de groei in de lengte is in de eerste plaats ten goede aan de achterpassagiers, die meer beenruimte kan kijken over weelderige 60 millimeter. De rest van de lengte metamorfose krijgt de bagageruimte toegekend. Het groeit in de vijfzitter tot een volume van 760 tot 1.920 liter. De zevenzitter komt in 230-1775 liter.

US Tiguan AllSpace alleen als benzine

De Amerikaanse versie van de Tiguan AllSpace die debuteerde op de Detroit Motor Premiere Show, verschilt qua aandrijving aanzienlijk van de Europese versie. Daar wordt de toekomst Tiguan exclusief wordt geleverd met een 186-pk TSI benzine, diesel, zijn er geen voor de hand liggende redenen. Bovendien, het Amerikaanse Tiguan krijgt een klassieke koppelomvormer automatisch.

In Duitsland, zal meer variatie prevaleren. Worden gebruikt drie benzine- en drie dieselmotoren. De TSI veroorloven 150, 180 en PS 220 PS TDI ontwikkelen 150 PS 190 PS en 240 PS. Alleen in de 150-pk versie van de standaard front-wheel drive en all-wheel tegen betaling beschikbaar is. Alle andere motoren hebben de 4Motion aandrijving met Active Control standaard. Op dezelfde manier, alleen de zwakste uitvoeringen met handgeschakelde transmissie beschikbaar zijn, anders wordt de automatische DSG is altijd ingesteld. De voorwielaandrijving trekken 2,5 ton tot 2 ton, de vierwielaandrijving.

In termen van hulpsystemen en multimedia zijn er geen verrassende veranderingen ten opzichte van de standaard Tiguan bij AllSpace. Modellen met navigatiesysteem worden standaard geleverd met de on line diensten & Informeren "en" Security & Service "aan boord, zal App Connect toeslag kosten. Lane Assist, Receptie Assist met inbegrip van de stad noodremsysteem en voetgangers detectie, de ACC adaptive cruise control en de file-assistent zijn ook beschikbaar voor de AllSpace.

VW Tiguan AllSpace Prijs

Hoewel VW heeft gegeven geen exacte prijs, maar een regeling is nu al mogelijk. VW noemt een "basisprijs" of "over 30.000 euro". hierbij, omdat de benzine variant wordt bedoeld met de 1.4-liter TSI 150 en PS onthult een aanzicht in de prijslijsten van de reguliere Tiguan en Skoda Kodiaq meer. De Skoda derhalve de basisprijs van de TSI 150 PS ongeveer 1400 euro onder de Tiguan AllSpace, maar is een standaard vierwielaandrijving aan boord geweest. De reguliere Tiguan turn lanceert 150-pk Trendline op 28.150 euro, maar met voorwielaandrijving. Als gevolg daarvan wordt de lading AllSpace op ongeveer 2.000 euro verwacht in vergelijking met de korte Tiguan en ongeveer 3.000 euro boven een vergelijkbare versie van de Skoda Kodiaq.

In september zal de lancering van de nieuwe SUV starten in de eerste Europese landen; de opmars begint al in mei.

Meer over VW Tiguan