BMW-merk baas Hildegard Wortmann in een interview: zijn digitaal, blijven de authentieke

BMW-merk baas Hildegard Wortmann autonome rijden om elektrische auto's en of vrouwen hebben een betere kans om een ​​leider te zijn.

2017/01/19 Birgit Priemer 3 reacties

Het is al een paar jaar: BMW geeft journalisten een voorproefje van het komende model programma. Hildegard Wortmann is als hoofd van product management daar. Ze weet absoluut elk detail van de nieuwe 3-serie GT zal configuraties uit te leggen en heeft het recht om deze auto klanten precies in het vizier. Aan de andere kant, de nieuwe X5 klaar is, de toenmalige Chief Medical Officer. Hij kan niet onmiddellijk antwoord op alle vragen over de schorsing. Daarom kan hij vragen om zijn assistent.

Hoe voelt het om het merk lijn na 18 jaar bij het bedrijf?

Wortmann: Het maakt me erg trots, maar vooral, ik heb veel respect voor de verantwoordelijkheid voor het merk BMW, de waarde van wat neerkomt op meer dan 40 miljard dollar, die kijkt terug op meer dan 100 jaar traditie. Hoeveel merken hebben dat? Hij moet zeer zorgvuldig te behandelen en ze nog steeds evolueren voortdurend.

Laten we eens kijken met clichés: vrouwen die het op zo'n leidinggevende posities hebben gemaakt zijn ofwel ijskoude, berekenende of ijdel kras borstels. Hildegard Wortmann is niets over. Ze is een persoon die een bestuursvergadering in geval van nood ook geannuleerd tijden wanneer er iemand in hun privé-leven, die wanhopig hun hulp nodig heeft.

Ze komen naar het kantoor in een tijd van grote omwenteling. Hoe doe je dat aan?

Wortmann: Voor mij is het duidelijk dat meer veranderingen in de komende tien jaar dan in de 30 voorgaande jaren. Maar ik zie de verandering als een geweldige kans, want als een bedrijf we zijn er zeker van strategisch uitstekende positie. We zijn in vele gebieden, zoals elektrische mobiliteit, netwerken, mobiele diensten of op weg naar het autonome rijden leider, en digitalisering is slechts één onvertogen woord, dat is bij BMW al in alle gebieden ten uitvoer gelegd. Mijn verantwoordelijkheid is om de BMW-merk zo te hedendaagse en moderne "digitaliseren" dat ze zullen blijven als authentiek worden beschouwd, maar ook.

Hildegard Wortmann spreekt zoals altijd rustig. Het heeft zijn prettige manier behouden door de jaren heen. U kunt punchy optreden, dat blijkt. Maar ze is geen alfa mannetje, de andere overstelpt met neerbuigendheid.

BMW-merk baas Hildegard Wortmann Interview Foto: Dino Eisele&# 34; We zijn in vele gebieden, zoals elektrische mobiliteit, netwerken, mobiele diensten of op weg naar het autonome rijden leider, en digitalisering is slechts één onvertogen woord, dat is bij BMW al in alle gebieden ten uitvoer gelegd.&# 34;, zegt Wortmann te BMW.Was verandert er voor de automerken?

Wortmann: U moet een merk uit te voeren vandaag in real time, die klanten verwachten. Ze moeten altijd beschikbaar zijn, over de hele wereld. We willen onze klanten te helpen bij een 360 deal rond de klok. Dit is een belangrijke marketing-aanpak, zal ik ook blijven groeien in de toekomst. Want ik neem aan dat de klanten in de toekomst zal zich bezighouden met slechts tien, misschien 15 relevant voor hen merken. En ik wil ervoor zorgen dat BMW met het gaat.

De nieuwe BMW merk baas heeft gewerkt zijn weg omhoog. Begonnen als een tweetalige secretaresse, dan is de eer als bedrijfseconoom, loopbaan bij Unilever. Bij BMW, begon ze als consultant in marketing media voordat ze nam de herlancering van het merk Mini.

Hebt u een speciale promotie van de vrouwen gemaakt?

Wortmann: Natuurlijk, ik wil om vrouwen te stimuleren, maar niet in de zin van een quotum. me, is het belangrijk nogal jonge vrouwen om verder te stimuleren willen beginnen met automerken. Om dit moeten we laten zien hoe spannend de taken te doen en die je kunt maken bij BMW toekomst. En ik wil de moeders in mijn team, waarvan sommige ook leidinggevende posities, een zo groot mogelijke flexibiliteit houden om gezin en werk met elkaar te verzoenen in de tijd te geven. Ik denk dat er niets erger voor een vrouw dan om een ​​"token vrouw" te kunnen zijn. Zelf heb ik een netwerk van zakelijke vrouwen, maar hier is niet zijnde een vrouw, maar de professionele uitwisseling op de voorgrond.

Ondanks het optimisme, de Hildegard Wortmann uitstraalt, zijn er ook zaken die haar voor de hand liggende reden tot bezorgdheid - naleving van de CO2-emissienormen, bijvoorbeeld.

BMW-merk baas Hildegard Wortmann Interview Foto: Dino EiseleDaran is geen autofabrikant door: &# 34; Mijn verantwoordelijkheid is om de BMW-merk zo te hedendaagse en moderne "digitaliseren" dat ze zullen blijven als authentiek worden beschouwd, maar ook.&# 34;, Hildegard Wortmann zei in een interview met de hoofdredacteur Birgit stellvertredenden Primer.Macht u een hoofdpijn om 's werelds CO2-doelen te bereiken?

Wortmann: Daarvoor heb ik veel respect heb. Natuurlijk is het geen gemakkelijke taak om mondiale normen te voldoen, omdat de eisen zijn technisch zeer veeleisend. Maar we hebben al veel bereikt. Verbrandingsmotoren hebben we zeer goede vooruitgang geboekt sinds de invoering van EfficientDynamics in 2007, en we zijn bezig met intensief. Maar zonder elektrische mobiliteit toekomstige doelen zijn onbereikbaar. Dus ik ben ontzettend blij in ieder geval dat we in 2008 begonnen met de Mini E, daarna vanaf 2013 met de i3 en i8 en hebben nu de grootste plug-in hybride vloot met 2 of tot 7-serie in de aanbieding. Tegen het einde van 2016, hebben we verkocht meer dan 100.000 geëlektrificeerde auto's. En dit jaar zullen we weer drauflegen 100.000.

Het thema i-serie beweegt Wortmann. inclusief ontwerp baas - - In de afgelopen maanden hebben veel werknemers de i regio vertrokken en gingen naar de Chinese competitie.

Ben je nog steeds tevreden met de positionering van de i3 als een vierzitter met vlinder deuren?

Wortmann: Wie is de drijvende i3 tijden, de aankondiging meteen: Dit is een echte BMW, hij rijdt zeer dynamisch, kan bij de stoplichten zijn vele sportwagens en gefascineerd tegelijk met de electro-typische stille glijden. Zeker, we zouden anders te maken achteraf bepaalde dingen. Maar voor mij telt vooral de pioniersgeest die we hebben laten zien als een bedrijf. We hebben expertise opgebouwd in e-mobiliteit in de onderneming, bezet het segment heel vroeg, en bovendien, de i3 is zeer succesvol vanuit een merk perspectief.

De BMW merk baas ziet een droomauto in de Z8. Hebben ze konden, maar om hem te houden naar de aarde is het bijzonder belangrijk. "Ik heb nog steeds graag schnitzel te eten", zegt ze lachend.

Wat helpt je te ontspannen van deze complexe taken?

Wortmann: Ik hou van om te sporten en activiteiten in de buitenlucht maakt me met deze meest vreugde, omdat ik echt buiten te houden. Maar ik kan uit zeer goed schakelen met muziek omdat ik boven de hele tijd in de auto te genieten. En wat werkt is om een ​​leuke avond met vrienden.

De zevens als een plug-in hybride 740e is op dit moment de officiële auto Wortmann's, daarvoor was het een i8. Reeds heeft vandaag de eerste functies van een zelfstandige rijden wanneer het controleert uit hun huizen Bogenhausen vier-cilinder. Terwijl ze is op de weg, collega's reeds ontvangen e-mail.

BMW Z8 Foto: BMWHildegard Wortmann's droomauto: een BMW je Z8.Glauben aan de autonome besturing?

Wortmann: Duidelijk ja. De autonome rijden is niet een techniek die wordt geleverd in tien jaar op de markt. Vandaag zijn we al op de weg. Wij hebben momenteel nog steeds spreken van semi-automatische rijden, dat wil zeggen van systemen, zoals een file-assistent, die de bestuurder ondersteunen. Tot autonome rijden, is er een manier om te gaan, omdat de systemen voor vandaag nog niet rijp zijn. Of het nu gaat met een hoge resolutie kaarten, sensoren, processing power of kunstmatige intelligentie: Er zijn een aantal gebieden waar we hard werken, sommige met partners als Intel en Mobileye. Realistisch, zien we 2021 als een tijd waarin we in productie met de BMW inext gaan.

Wanneer Hildegard Wortmann wandelt merk baas van BMW Welt in München, wordt ze benaderd door veel mensen - oprecht. verduidelijken Slechts een klein ding, geen probleem. Wortmann is zeer populair, dat blijkt.

Welke rol spelen kwesties, zoals kunstmatige intelligentie voor de autofabrikant?

Wortmann: Ik ben diep onder de indruk van hoeveel vooruitgang op dit gebied - in het kader van autonome rijden, deze technologie een grote rol speelt. Ten eerste kunnen we de handen laten van het stuur, draai dan zijn ogen en in een derde stap om zelfs tekenen te concentreren op iets anders. Dan kunnen we niet meer onze hersenen nodig hebben van essentieel belang voor het rijden. En als we willen deze keer gewonnen in de auto, dan is een geheel nieuwe, baanbrekende business modellen op dit punt te gebruiken of te kapitaliseren.

De vreugde van de self-driving blijft ondanks alles, want Wortmann veilig is. De slogan "De auto als een derde leefruimte" als het probeert om zich te vestigen als een belangrijke speler slogan, kan het niet helemaal volgen. Eén ding is zeker: Als een merk baas de tekenen des tijds heeft herkend.

Meer over BMW