12 handheld stofzuiger in de test: Little helpers tegen het vuil

Hoe goed Handstaubsauger geschikt voor auto-interieur reiniging? Deze vraag wordt beantwoord onze test van 12 eenheden van twee klassen. De prijsklasse strekt 13-247 euro.

2017/07/02 Henning Busse 1 Comment

Stofzuigers veroorzaken meestal slechts een Maues media-aandacht. Maar als de Europese Unie in hun regelgevende waanzin vorknöpft de handige huishoudelijke apparaten en quasi voorgeschreven hen een snelheidsbeperking, die anders is. Aangezien de EU alleen apparaten met een maximum van 900 watt toegestaan ​​om onze hulpbronnen te beschermen wordt in de media over de voordelen van de bepaling besproken. Wij nemen deel aan de discussie en zegt dat deze verordening is niet verkeerd. Omdat de wattage alleen niet veel over de zuigkracht van het apparaat zeggen - alleen over het niveau van het stroomverbruik.

Andere factoren bij de hand stofzuigers cruciale

Dat is de conclusie van een test met twaalf rechtopstaande stofzuigers, die we deelden met de toepassing techniek van de fabrikant verzorgingsproducten Dr. O. K. Wack Chemie in Ingolstadt uitgevoerd. Hoewel de elektromotor invloed op de zuigkracht, aangezien een ventilator, die de vereiste onderdruk opwekt aandrijft. Maar voor een behoorlijk resultaat andere factoren zijn ook van cruciaal belang. Bijvoorbeeld, de stroom optimalisatie speelt een belangrijke rol, en afhankelijk van het zuigmondstuk, zuigbuis en het huis van de inrichting. Is alles goed gecoördineerd, al 65 watt voor een grondige reiniging is het voldoende, als de test laat zien.

De reiniging van het voertuig vraagt ​​veel van de apparatuur, die zich op of mooie auto tapijt de vele hoeken, randen en kleine openingen in de auto's. Zon voltooide de twaalf handstofzuiger zonder wegwerpzakken op basis van de stofzuiger testnorm DIN EN 60312-1 een zware programma in de test. We gingen zelfs verder dan de norm en niet alleen gebruikt om erkende test stof dat de normale dagelijkse vuil simuleert, maar ook echte hond haar Golden Retriever teef Lilly van editor Ralph Alex. Omdat de honden vaak als hier rijden, laten ze hun haar in tapijt en stoffering - dwangarbeid voor stofzuigers.

Batterij of stopcontact?

De eenheden werden verdeeld in twee gebieden, omdat ze ofwel een batterij of een aansluiting voor de twaalf volt stopcontact. Welke is de betere optie, kan niet gezegd worden. Het goede dat apparaten in beide klassen zijn in de reinigende werking niet ver uit elkaar - maar voor de prijs. Terwijl u hoeft te investeren voor de bedrade handstofzuiger in deze test 13-40 euro, zijn de producten met een batterij 44-247 euro.

Dat goedkoop hoeft niet even slecht te zijn, de hand-held vacuüm de Lidl eigen merk Silvercrest bewijst. Hoewel het toont een lichte gebreken in het dagelijks vuil, maar als de hond haar 13 euro duurder product tot zijn recht komt en brengt verdiende tweede plaats in de bedrade versies voordat de vaste werkende sukkels van Defort en Heyner. Alleen de eenheid van Black + Decker is beter in het schoonmaken. De onverharde weg, het brengt meer consequent aan het lichaam, en ook in de hond ontharing kan onderscheiden van de concurrentie zijn. Belangrijke punten voor de test overwinning verzamelt het apparaat met een laag stroomverbruik en een goede prijs-prestatie verhouding. Voor nog geen 40 euro Black aanbiedingen & Decker, een genereuze feature set, die varieert van vijf meter lang snoer om tot een instelbare inlaatspruitstuk met geïntegreerde uittrekbare spleetmondstuk.

Eenzelfde goede faciliteiten in deze sector levert alleen de handstofzuiger van Eufab die scoort de enige met een roterende borstel. In principe het brengt voordelen, vooral bij het verwijderen van zwaar vuil (hondenhaar). Echter, wanneer Eufab product, konden we niet vaststellen dat. Immers de zuigkracht nog voldoende. Erger zijn de afwerking en het hoge stroomverbruik - dat de rating "aanbevolen" voorkomt. Erger nog, de eenheid van HP Auto accessoires snijdt. De handstofzuiger niet doorgaat omdat er geen zuigkracht.

Cordless vacuüm op korte termijn

De draadloze stofzuigers alle slagen voor de test, maar er zijn ook licht en schaduw. Alleen voorwaardelijk aanbevolen de toestellen van Bosch en Rosenstein zijn. De zuigkracht beide koppige hond haar en vuil in de weg verpest een beter oordeel. Terwijl de andere apparaten, de schoonmaak afdeling als "bevredigend", "goed" of als de Dyson stofzuigers te voltooien "zeer goed" met de rang, Bosch en Rosenstein niet "voldoende" een aanvulling te krijgen. Wanneer Rosenstein product, noch de bijna lege batterij voor een devaluatie maakt. Hij stopt met slechts zeven minuten, dat is nauwelijks genoeg voor grotere auto's voor reiniging van de binnenkant. Minstens tien minuten moet een accu te maken. Goede 20 minuten of meer, met uitzondering van het Philips-apparaat zorgt voor de rest van deze hindernis - het Waeco Sucker onder de indruk, zelfs met een waarde van 38 minuten.

De overwinning, de Dirt Devil M137 Gator verouderd. overtuigende prijs, fatsoenlijk leven en de goede zuigkracht dankzij de roterende borstel. Vlak achter de Dyson landen DC43H Animalpro, die ook een roterende borstel en bereikt het beste zuigkracht, maar te hard en duur, met name in de tweede zuigkamer trap. Dit kost de test overwinning. De speelse en hetzelfde aantal punten Philips Minivac FC6149. De reden: de batterij bijna leeg is 14 minuten gemiddeld.

Deze hand stofzuigers die we hebben getest
Dirt Devil Gator 18V M137Koop nu bij Amazon
Dyson DC43H AnimalproKoop nu bij Amazon
Philips FC6149 MinivacKoop nu bij Amazon
Waeco PowerVac PV 100Koop nu bij Amazon
Bosch BKS4043 Wet & droogKoop nu bij Amazon
Rosenstein & Sons Handstaubsauger NC 4776-675Koop nu bij Amazon
Black + Decker Pivot Auto Handstaubsauger PAV1205Koop nu bij Amazon
Silver Crest 12V handstofzuiger SHS 12,0 A2Koop nu bij Amazon
Defort auto stofzuiger DVC-155Koop nu bij Amazon
Heyner CyclonicPower ProKoop nu bij Amazon
Eufab auto stofzuiger Turbo TigerKoop nu bij Amazon
HP nat en droog stofzuigerKoop nu bij Amazon

Hoe wij testen

De toepassing techniek van de zorg fabrikant Dr. O. K. Wack getest met de redactie van de hand stofzuiger in een gedefinieerde testopstelling - op basis van de DIN-norm EN 60312-1. Om de test praktijk te maken, kwam in aanvulling op de standaard Teppichprüfstaub zelfs hondenhaar gebruikt. Beide bodems waren in een bepaalde hoeveelheid, die onder andere afhankelijk van de zuigbreedte van de inrichting, ingesmeerd met een handroller in een typische auto tapijt. Toen liet vijf passages afzuiging. Door weegmethode en visuele inspectie werd het resultaat bepaald.

conclusie

Veel geld is niet nodig voor een goede handheld stofzuiger - dat is de test. De winnaar Dirt Devil M137 Gator is al voor minder dan 60 euro van Amazon of andere online retailers geweest. Voor het kopen maar je moet over het gebruik van duidelijk. Wie wil schoon te maken als een grote auto, komt misschien wel de verkeerde snoerloze stofzuiger om de grenzen van het apparaat. Dan liever maar de bedrade versie, maar alleen als de lijn lang genoeg is en het stroomverbruik laag is - anders wordt de auto-accu snel leeg raakt.