Mazda CX-5 Skyactive-G 194 in de test (2017): Dus gaat de SUV cilinder deactivering

Mazda heeft zijn succes SUV in 2017 schonk een facelift, wat men ziet vooral in de techniek en het interieur. Zijn de nieuwe 194-pk Beziner proef gereden met de cilinder deactivering.

27/09/2017 Andreas Van Gregor Hebermehl Powered by
  • lichaam
  • binnenland
  • stoeltje
  • motoren
  • Rijden op de nieuwe 194-pk benzinemotor met cilinder deactivering
  • prijzen

Eén centimeter hier vijf liter daar

Mazda CX-5 (2017) Foto: Dino EiseleDie afmetingen van de CX-5 slechts in het millimeterbereik veranderd.

Tot twee centimeter, waarbij de CX-5 verliest het switchmodellen, afmetingen wijzigen alleen millimeter. Lengte en breedte zijn vrijwel identiek. Wie goed kijkt, wordt het terugspringend A-stijlen opvallend: Precies 4,3 centimeter pilaren naar achteren bewogen, waarbij tegelijkertijd de afstand tot de vooras en gestrekt verhoudingen verhoogt. Opdat de CX-5 staat vlezige, de baan door een centimeter breder. Gewend vijfhoekige is de grill, zitten naast smallere koplampen.

dat bijna niemand zou moeten opvallen - De stam kan 5 liter meer te houden. De middenconsole iets hoger, de schakelhefboom. Namelijk door precies vier centimeter in de handgeschakelde transmissie en zes centimeter in de automatische varianten.

Nieuw ontworpen cockpit

De cockpit is volledig herontworpen Mazda. Op de vlakke dashboard met driedimensionale ventilatieopeningen zit een 7-inch scherm. Een andere monitor met 4,6-inch diagonaal, samen met de instrumenten informeert de bestuurder. Navigatie, radio en menu voertuig, de bestuurder controles zoals gebruikelijk via een draaiknop op de middenconsole. Toeslag is er een Bose geluidssysteem met tien speakers, die ruis vermindert door de teller lawaai. Ook de totale Mazda claimt het geluidsniveau bij 100 km / h te hebben verminderd met precies 1,3 dB.

meer hulp

De optionele radar adaptive cruise control (990 euro voor Sports-Line) ondersteunt de bestuurder in de toekomst tot stilstand. Snelheidsbeperkingen, navigatie-informatie en de aangedreven snelheid projecteren van een head-up display op een schijf tegenover de voorruit; de bestuurder niet meer zo vaak naar beneden kijken. De totale index is verbeterd Mazda: de buitenspiegels minder in de weg en vormen de onderste zijlijn voor een beter zicht schuin terug.

Seat montage CX-5

De weinige seat-tweede bereik voor een eerste indruk: Het gehele interieur is beduidend hogere kwaliteit dan voorheen. De afgeplatte luchtopeningen vallen op hun chroom frame en bekleed met pianozwarte middenconsole lijkt op zijn minst worden optisch breder. Aangezien zowel de schakelhefboom voor de handmatige overbrenging en de keuzehendel van de automatische transmissie iets omhoog zijn bewogen, kan de betreffende hefboom nu bereikt aangenamer.

Meer dan vier centimeter gerückten back-A pilaren vruchten af ​​gezien door de voorruit: In vergelijking met de eerste opent de bestuurder een breder gezichtsveld, met name naar links en rechts.

Een van de kenmerken met de hoogste klanttevredenheid, in alle automakers van de tijd, de head-up display. Nu is deze technologie wordt ook gebruikt in de CX-5 - in twee varianten.

Mazda CX-5 Skyactive-G 194 in de test (2017): Dus gaat de SUV cilinder deactiveringDe SUV is geworden binnen edele 29 sec.

Ten eerste zijn er reeds bekend uit andere Mazda modellen cost versie met een klein plastic schijf die naar boven wordt gevouwen op het dashboard. Echter kunnen verschillende gekleurde elementen worden geprojecteerd in de CX-5 echter sneller. Als een top variant een head-up display gebruikt wordt, waarbij de advertenties rechtstreeks geprojecteerd op de voorruit. Zoiets was geweest om alleen de nieuwste generatie van de CX-9 aan Mazda, die nog niet heeft aangeboden in Duitsland aanbieden (maar het is waarschijnlijk dat deze CX-9, alsmede van zijn voorgangers, een paar modellen van Mazda naar Duitsland worden gebracht).

De twee centimeter totale hoogte van de CX-5 verliest nieuw ten opzichte van zijn voorganger zijn niet ten laste van de hoofdruimte.

Twee benzinemotoren, een diesel

De motoren zijn bekend: een 2,2-liter diesel - beschikbaar zijn in de VS voor het eerst - en twee benzinemotoren beschikbaar: de Saugbenziner twee en 2,5-liter met 2,5 liter fysieke cilinder deactivering werd geschonken. Behalve voorwielaandrijving is ook beschikbaar om uit te kiezen. De krachtoverbrengende een manuele of automatische transmissie met zes versnellingen. Zoals met 6 en 3, Mazda brengt het model verandering in de CX-5 G-Vectoring controle. De software functie verlaagt korte en minimale koppel bij het draaien. Dit is niet merkbaar ingrijpen is ervoor te zorgen dat de auto stil in de bocht.

Rijden op de CX-5 Skyactive-G 194

De Mazda CX-5 krijgt een herziene benzinemotor, die ook kan werken als een twee-cilinder brandstof te besparen. We hebben geprobeerd om ook minimaal opgewaardeerd ten opzichte van zijn voorganger motor.

Mazda CX-5 Skyactive-G 194 Foto: Mazda voordeel cilinder deactivering: Als slechts twee cilinders werkzaam, de smoorklep blijft als gevolg van de hogere belasting opener (rechtsboven) en komt op een lagere smoorverliezen.

Er zijn vertelt de chauffeur dat de 194-pk sucker nu wordt uitgevoerd in twee-cilinder-modus, geen scherm - klanten die geïnteresseerd zijn luid Mazda niet zo veel. Het tweede voorbeeld halvering van de verplaatsing met constante snelheid van ongeveer 40 km / h, volgens Mazda bespaart tot 20 procent brandstof tot 80 km / h, nog vijf procent. De reden: Bij een lagere belasting, het gas slechts weinig geopend en er zullen zogenaamde smoorverliezen, de motor tegen de kleine smooropening zuigt. In de tweecilinder operatie, de motorbelasting is veel hoger en veel gas verder open - dit minimaliseert de genoemde verliezen.

De eerste beschikbare Mazda cilinder deactivering is een snelheid van 20 km / uur in de tweede versnelling actief omhoog gaat tot 110 km / uur, vierde en vijfde en 90 km / h zesde versnelling. Bovendien, de uitschakelfunctie wanneer de motor genereert een koppel tussen 60 en 120 Nm. De vraag is wat je opvalt tijdens het rijden door de verplaatsing gehalveerd.

Waarneembaar uit- en inschakelen

Mazda CX-5 Skyactive-G 194 Foto: Patrick Broich&# 34; van de overgang naar de tweecilinder modus de inzittenden krijgt niets.&# 34;, zodat editor Gregor Hebermehl de nieuwe Mazda CX-5-G Skyactive 194e

Om te voelen of horen niets van de omschakeling. De ingenieurs hebben het motormanagementsysteem perfect aangepast. De tijdelijke ontkoppeling van de beide buitenste cilinder kan een nieuwe schakelmechanisme van de hydraulische klepeenheid. Dit omvat alle acht kleppen van de desbetreffende verbrandingskamers, de motorregelaar regelt de gasklepstand. En om een ​​beetje meer waardevolle brandstof te besparen, de hoeken van de zuiger hoofden zijn afgerond en asymmetrische zuigerveren verminderen interne wrijving in de motor. Bovendien hebben de ingenieurs injectiedruk van 200 tot 350 bar verhoogd. Deze technische upgrade zal ook een kleine prestatiewinst van twee pk en een verhoging van het maximale koppel met twee tot 258 Newtonmeter. De Durchschnitsverbrauch naar test daalt tot slechts 0,1-7,1 liter per 100 kilometer.

Mazda CX-5 Skyactive-G 194 in de test (2017): Dus gaat de SUV cilinder deactiveringDus de vier-cilinder 2:08 minuten om de tweecilinder.

En net als de 194-pk benzinemotor anders drijft? Unexcited. De totale gromt ontspannen voor hem en verplaatst de grote 1,6-ton SUV ook op hellingen met vertrouwen tegemoet. Wat de motor houdt niet echt gewelddadig zijn versnelling orgieën. Hij is luid en versnelde nog steeds hetzelfde als altijd - vrij gematigd. De stemming van de standaard zestraps automaat zal enige schuld voor dit gedrag te dragen. Maar er is ook iets goeds uit schakelen machines te rapporteren: Het is uitgerust met een nieuwe centrifugaalkrachtpendel dat trillingen in de twee-cilinder werking dempt. In feite is de motor altijd actief stil.

De Mazda CX-5 Skyactive-G 194 is nu uit voorraad leverbaar, prijzen beginnen bij 37.790 euro. Met deze motor, de SUV loopt uitsluitend de hoogste uitrustingsline Sportline van de band, zoals bijvoorbeeld al 19 inch lichtmetalen velgen en LED matrix licht met het.

CX-5 diesel vanaf 27.090 euro

Audi Q2, Seat Ateca vergelijking AMS1317CX-5 tegen seat Ateca 18:31 min.

Het instapmodel van de CX-5 zal kosten worden besteld bij 24.990 euro. Er is een benzinemotor met 165 pk, voorwielaandrijving en handgeschakelde zesversnellingsbak in de basis Prime-Line. All-wheel drive zijn verkrijgbaar bij de Exclusive Line, de benzinemotor komt tot 160 pk en 32.190 euro. Voor 1.800 euro extra, er is een zes-snelheid automatisch voor de benzinemotor met vier wielen. Laagste Diesel is Skyactiv D-150 met voorwielaandrijving voor 27.090 euro. In de apparatuur lijn Exclusive Line deze drive-versie kost 32.290 euro. De diesel is ook beschikbaar in de combinatie van voorwielaandrijving en automatisch voor 34.909 euro in de exclusieve lijn. Four-wheel en handgeschakelde versnellingsbak van de 150-pk diesel kost 34.290 euro. Duurste CX-5 is de 175 pk diesel vierwielaandrijving en automatisch voor 39.790 euro in apparatuur Sport Line.

Meer over Mazda CX-5