Nieuwe Ford Kuga (2017) in de test: Wat doet de facelift voor de goedkope SUV?

Met de facelift van de Kuga kan nu ook luxe en sporten: Nieuwe activiteiten omvatten de apparatuur varianten ST en Vignale. De ST-Line heeft een sportieve scherp ophanging, 19-inch wielen en de kosten van 30.600 euro opgenomen.

2016/10/18 Heinrich Lingner 1 Comment Powered by

12 dingen die verrassen op de nieuwe Ford Kuga:

eerste De Kuga is niet duur, ondanks soms aanzienlijk meer uitgebreide uitrusting is voorzien van de startprijs blijft ongewijzigd: vanaf 23.300 euro begint de Kuga prijslijst. Besteld door de manier waarop kan onmiddellijk begin 2017 zal rollen naar de dealers, de eerste voertuigen.

tweede Er is slechts een benzinemotor, de 1.5 liter Ecoboost 120, 150 en 182 pk, terwijl de sterkste versie is alleen beschikbaar vierwielaandrijving en automatische transmissie. De downsizing turbo overtuigde bij de eerste afslag met verfijnde loop en harmonieuze vermogensafgifte.

derde De hulpsystemen, de Kuga omvat ook op de concurrentie: Nu komt hij onder andere met adaptieve cruise control, inclusief Collision Warning, een groter aanbod van Active City Stop, active lane en Blind Spot Assist en het systeem verkeer erkenning teken.

Ford Kuga Foto: Stuart PriceMit de facelift van de Ford Kuga kan nu ook luxe en sport.

4e A clean-wielophanging van de Kuga inderdaad dankzij C1 platform, dat gedeeld wordt met de Focus, ja altijd als ST-Line met een stijvere set wordt een kromme kunstenaar. Zonder veel kracht richt hij nu een meer flexibele, blijft neutraal en speelt om te gaan met de zeer nauwkeurige en Rückmeldung vreugdevolle sturing alle soorten in bochten.

5e Met een onmiddellijk leverbaar voor een meerprijs van zeer redelijke 1.050 euro elektrisch inklapbare trekhaak en een maximum van 2.200 kg trekvermogen van de Kuga is nu ook een zeer getalenteerde tractor die soms zwaarder caravans of paardentrailer kan nemen aan de haak.

6e Net als voorheen, de Kuga is verkrijgbaar met drie transmissie varianten, conventionele schakelkast voor alle versies met uitzondering van de 182 pk benzinemotor die, zoals gezegd, uitsluitend met all-wheel en automatische en PowerShift (dubbele koppeling) als optie (1.800 euro) voor de twee-liter TDCI met 150 en 180 pk.

Ford Kuga Foto: Stuart Price De derde generatie van de Ford SYNC infotainment is geen patroon te gebruiken en vanzelfsprekend functionaliteit, ondanks de grote touch screen (acht inch) en app-verbinding, de andere fabrikanten kan beter.

7e De beginnende diesel met 120 HP is niet langer een tweeliter, maar een 1,5 TDCI (1499 Kubik, vier-cilinder), die echter dankzij 270 maximum Nm 1.600 kg Ford toch helpt om bevredigende prestaties (175 km / h Vmax, 0- 100 km / h in 12,7 s, CO2 115 g / km). De motor als een laag, verfijnd lopen en goed schlatbarem, heldere zesversnellingsbak, maar hij lijkt een besparing kampioen te zijn: na ongeveer 300 km van autosnelwegen en Landstra0enfahrt met voornamelijk gedempt tempo, toont de boordcomputer 7,2 liter / 100 km.

8ste Met een bagageruimte van 465 liter (maximale laadvermogen 1.653 liter) is de Kuga nog steeds een zeer praktische en gezinsvriendelijke SUV, ook vanwege de gewone beschikbare ruimte op de achterbank en goede laadvermogen door de grote achterklep (optioneel met automatische Fußschwenköffner, 370 euro) goed geladen.

9de De derde generatie van de Ford SYNC infotainment is geen patroon te gebruiken en vanzelfsprekend functionaliteit, ondanks de grote touch screen (acht inch) en app-verbinding, de andere fabrikanten kan beter. Toch is de ontdekking van de afzonderlijke functies in het menu touch-screen is makkelijker dan over de huidige Mondeo en S-Max. Kleine heilfreich dit echter de verzonken gemonteerde scherm ervoor aangebrachte mechanische knoppen dat soms onbedoeld wanneer het scherm Betouchen worden gedrukt.

10e Opgehoopte vraag, is er ook het licht, kwaliteit van de Kuga funzelt met halogeenlampen, voor een vergoeding (1.360 euro), zijn er xenon brander. De adaptieve LED Light merk broer Mondeo vermist in de aanbieding.

Meer over Ford Kuga