Mitsubishi Outlander diesel plug-in hybride in de test: Veel spreekt voor de diesel

Plug-in hybrides uitgevoerd met een elektromotor met inbegrip van vermogenselektronica en high-voltage batterij op te slaan. Maar de echt de moeite waard, of u kunt een betere algehele met een moderne, efficiënte diesel of benzine te nemen? We hebben de Mitsubishi Outlander beoordeeld in vergelijking met diesel en hybride.

2017/07/14 Heinrich Lingner 2 Comments

Burly diesel met rijke koppel uit de kelder zijn de perfecte aandrijvingen voor grotere SUV, maar de ervaring. En Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD met een 150 pk diesel, zestraps koppelomvormer automatische en vierwielaandrijving met Haldex koppeling is bevestigd.

Dus de SUV is verkrijgbaar bij 35.990 euro vermeldt, terwijl als een plug-in hybride kost minstens 4000 euro meer. Maar hij brengt twee 60 kW elektromotoren en een systeemvermogen van 203 pk in aanvulling op de twee-liter benzinemotor. Toen een zitting op de achteras, de PHEV ook vierwielaandrijving, maar niet zo geslepen als diesel. Ondertussen 4Zet modus werkt als een mechanisch sperdifferentieel en verdeelt de as betere hechting meer koppel.

Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid Details Foto: Hans-Dieter SeufertDas standaard en traploze CVT-transmissie in de plug-in hybride is niet overtuigend. De motor draait vaak onevenredig hoog, zonder dat overeenkomstige voortstuwing.

Dus het moet voor klanten die vaak op de weg glad oppervlak, een betere keuze. Ook omdat van de 500 kg hoger trekvermogen hij is de meest competente partner. In de hybride, er drie rijprogramma's: een volledig opgeladen batterij, de twee elektromotoren aandrijven vier wielen. In de seriële mode, de verbrandingsoven laadt de accu en de elektromotoren nemen het station werk. Indien echter vol vermogen nodig maakt vooral de verbrandingsmotor voor de aandrijving, de elektromotoren zetten achter.

De diesel verbruikt minder

Klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet. De bestuurder kan het denken en de sturende elektronica vertrekken. Lastig is de continu variabele transmissie, die benzinemotor bij hoge belasting toerental, zonder de voortstuwingseenheid dienovereenkomstig zou toenemen. het kan een heleboel niet zo toch opslaan in hybride modus verbruikt de Plug-in 7.1 liter superbenzine. De diesel is tevreden met 6,6 liter / 100 km, biedt dezelfde prestaties en heeft de 100 kg hoger laadvermogen. Toch is de Outlander plug-in een succes, ongeveer een derde van de kopers opteren in Duitsland voor de elektrische versie.

Kia Optima: vergelijk diesel hybride

BMW 3 Serie: Vergelijking diesel hybride

Audi A3 Sportback: Vergelijking benzine hybride

conclusie

verstoren van de zeer lage elektrische bereik, de loutere benzine en wennen aan CVT op plug-in. De vierwielaandrijving diesel is de verscheidenheid aan bruikbare en tevens zuiniger auto.

Meer over Mitsubishi Outlander