Mazda CX-5 Skyactive-G 194 i testen (2017): Så går SUV sylinder deaktiveres

Mazda har sin suksess SUV i 2017 donerte en ansiktsløftning, hva man legger merke til over alt i kunst og interiør. Er den nye 194-hestekrefter Beziner prøvekjørt med sylinder deaktiveres.

27/09/2017 Andreas Gregor Hebermehl Powered by
  • kroppen
  • interiør
  • sete passende
  • motorer
  • Ri på den nye 194-hestekrefters bensinmotor med sylinder deaktiveres
  • priser

En centimeter her fem liter der

CX-5 (2017) Foto: Dino EiseleDie dimensjoner av Mazda CX-5 har endret seg bare i millimeterområdet.

Opp til to centimeter høye, som mistet CX-5 ved bryter modellene, dimensjonene endres bare ved millimeter. Lengde og bredde er tilnærmet identiske. Hvis man ser nøye, blir de forsenkede A-stolper slående: på nøyaktig 4,3 centimeter søylene flyttet til baksiden, som samtidig øker avstanden til forakselen og strukket proporsjoner. For at CX-5 står tykke, sporet av en centimeter bredere. Vant femkantede er grill, sitte ved siden av smalere frontlykter.

Stammen kan holde 5 liter mer - som bør neppe legge merke til hvem som helst. Midtkonsollen er litt høyere, som girspaken. Nemlig ved nøyaktig fire centimeter i manuell girkasse og seks centimeter i de automatiske varianter.

Nydesignet cockpit

Cockpiten har fullstendig redesignet Mazda. På den flate dashbord med tre-dimensjonale luftventilene sitter en 7-tommers skjerm. En annen skjerm med 4,6 tommer diagonalt, sammen med instrumentene informerer føreren. Navigasjon, radio og kjøretøy menyen, driver kontrollene som vanlig via en oppringt på midtkonsollen. Tilleggsavgift det er Bose-system med ti høyttalere, som reduserer støyen av telleren støy. Også total Mazda hevder å ha redusert støynivå ved 100 km / t med nøyaktig 1,3 dB.

mer hjelp

Den valgfrie radar adaptiv cruise control (990 euro for Sports-Line) støtter føreren i fremtiden til en stillstand. Hastighetsgrenser, navigasjonsinformasjon og den drevne hastighets projisere en head-up display på en plate forsiden av frontruten; sjåføren ikke lenger har så ofte ser ned. Totalindeksen har forbedret Mazda: speilene er mindre i veien og gi lavere sidelinjen for en bedre utsikt diagonalt tilbake.

Sete montering CX-5

De få sete-andreavstanden for et første inntrykk: Hele indre er vesentlig høyere kvalitet enn tidligere. De avflatede luftventilene falle på med sin krom ramme og overtrukket med piano sort midtkonsollen synes å være i det minste å bli optisk bredere. Siden både girspaken for manuell girkasse og girvelgeren spaken for automatgir har flyttet litt oppover, kan den respektive spaken nå nå morsommere.

De mer enn fire centimeter gerückten tilbake A-stolpene gir resultater som sett gjennom frontruten: Sammenlignet med den tidligere åpner driver et bredt synsfelt, spesielt til høyre og venstre.

En av funksjonene med høyest kundetilfredshet, på tvers av alle bilprodusentene i tid, head-up display. Nå er denne teknologien brukes også i CX-5 - i to varianter.

Mazda CX-5 Skyactive-G 194 i testen (2017): Så går SUV sylinder deaktiveresSUV er blitt innsiden edel 29 sek.

For det første er det allerede kjent fra andre Mazda modeller lige versjonen med en liten plastplate som er foldet på dashbordet oppover. Imidlertid kan elementer med forskjellige farger kan projiseres i CX-5 der først. Som en topp variant er en head-up display anvendes, hvor annonsene er direkte projisert på frontruten. Slikt hadde vært å tilby kun den nyeste generasjonen av CX-9 på Mazda, som ennå ikke har blitt tilbudt i Tyskland (men det er sannsynlig at denne CX-9, så vel som fra sine forgjengere, noen få modeller av Mazda bringes til Tyskland).

De to centimeter totale høyde av CX-5 taper nytt i forhold til sin forgjenger ikke bæres av takhøyde.

To bensin, diesel ett

Motorene er kjent: en 2,2-liter diesel - for å være tilgjengelig i USA for første gang, - og to bensinmotorer er tilgjengelige: Saugbenziner har to og 2,5 liter volum, med 2,5 liters fysisk sylinder deaktiveres ble donert. Bortsett fra forhjulsdrift er også tilgjengelig for å velge mellom. Den kraftoverførende en manuell eller automatisk overføring med seks gir. Som med 6 og 3, bringer Mazda til modellen endringen i CX-5 G-kurvekontroll. Softwarefunksjonen reduseres meget kort og lite dreiemoment ved vending. Dette er ikke merkbar intervensjon er å sikre at bilen er stille i kurven.

Ri på CX-5 Skyactive-G 194

Mazda CX-5 får en revidert bensinmotor, som også kan fungere som en to-sylindret bensinbesparende. Vi prøvde å også minimal Oppgradert i forhold til forgjengeren motoren.

Mazda CX-5 Skyactive-G 194 Foto: Mazda fordelen av sylinder deaktiveres: Hvis bare to sylindre er aktive, forblir strupeventilen på grunn av den høyere belastning mer åpen (øverst til høyre), og den kommer på et lavere strupe tap.

Det er forteller sjåføren at 194-hestekrefter sucker nå går i to-sylindret modus, ingen skjerm - Kunder som er interessert høyt Mazda ikke så mye. Det andre eksemplet halvering av forskyvningen ved konstante hastigheter på omkring 40 km / t, ifølge Mazda sparer opptil 20 prosent brensel, til 80 km / t, er ennå fem prosent. Grunnen: Til en lavere belastning, er gassen bare litt åpen, og det vil være såkalte strupe tap, som motoren mot den lille gasspådrag suger. I de to-sylinder operasjon, er den motorbelastning mye høyere og mye lenger åpning av gasspjeldet og - dette minimaliserer de nevnte tap.

Den første tilgjengelige ved Mazda sylinder deaktiveres er fra en hastighet på 20 km / time i andre gir aktiv, inntil det går opp til 110 km / time i fjerde og femte og 90 km / t sjette gir. I tillegg stansen funksjon når motoren genererer et dreiemoment mellom 60 og 120 Nm. Spørsmålet er hva du legger merke til mens du kjører fra forskyvning halvert.

Umerkelig strømmen og bytte

Mazda CX-5 Skyactive-G 194 Foto: Patrick Broich&# 34, ved overgangen til den to-sylinder-modus, passasjerene får ingenting.&# 34;, slik redaktør Gregor Hebermehl den nye Mazda CX-5-G Skyactive ett hundre og nittifjerde

Å føle eller høre noe av overgangen. Ingeniørene har tilpasset motorens styringssystem perfekt. Den midlertidig frakobling av de to ytre sylinder tillater en ny brytermekanisme av den hydrauliske ventilenheten. Dette inkluderer alle åtte ventiler av forbrenningskamrene berørte justerer motorregulatoren gass stilling. Og for å spare litt mer verdifull drivstoff, hjørnene av stempelhodene er avrundede og asymmetriske stempelringer redusere interne motoren friksjon. I tillegg har ingeniører økte injeksjonstrykk på 200 til 350 bar. Denne tekniske oppgraderingen vil også gi en liten ytelsesforbedring på to hestekrefter og en økning i maksimalt dreiemoment ved to til 258 Newtonmeter. Den Durchschnitsverbrauch til test synker til bare 0,1 til 7,1 liter per 100 kilometer.

Mazda CX-5 Skyactive-G 194 i testen (2017): Så går SUV sylinder deaktiveresSåledes er det fire-sylindret 2:08 minutter til to-sylinder.

Og som den 194-hestekrefter bensin motor driver ellers? Unexcited. Den samlede knurrer avslappet foran ham og flytter den store 1,6-tonns SUV selv på bakker med tillit. Hva motoren liker ikke egentlig er voldelige akselerasjon orgier. Han er høyt og akselerert fortsatt den samme som alltid - heller moderat. Avstemningen av standard sekstrinns automatisk vil bære noen skylden for dette problemet. Men det er også noe godt fra å bytte maskiner for å rapportere: Den er utstyrt med en ny sentrifuge pendel som vibrasjoner i to-sylindret operasjon demper. Faktisk er motoren alltid kjører rolig.

Mazda CX5 Skyactive-G 194 er frakt nå, prisene starter på 37,790 euro. Med denne motor, driver SUV utelukkende i den høyeste utstyrssportline fra båndet, som for eksempel, er allerede 19-tommers legering hjul og LED matrise lys med den.

CX-5 diesel fra 27,090 euro

Audi Q2, Sete Ateca sammenligning AMS1317CX-5 mot setet Ateca 18:31 min.

Entry level modell av CX-5 vil koste bestilles fra 24990 euro. Det er en bensinmotor med 165 hestekrefter, forhjulsdrift og sekstrinns manuell i grunn Prime-Line. Firehjulstrekk er tilgjengelige fra Exclusive Line, kommer bensin motor til 160 hk og 32,190 euro. For 1800 euro ekstra, det er en seks-trinns automatisk for bensinmotor med fire hjul. Laveste Diesel er det SKYACTIV D-150 med forhjulsdrift for 27,090 euro. I utstyrs Exclusive Line denne stasjonen versjonen koster 32,290 euro. Diesel er også tilgjengelig i kombinasjon med forhjulsdrift og automatisk til 34,909 euro i den eksklusive linje. Fire hjul og manuell overføring av den 150-hp diesel vil koste 34,290 euro. Dyreste CX-5 er den 175-hestekrefter diesel firehjulstrekk og automatisk for 39,790 euro i utstyr Sports Line.

Les mer om Mazda CX-5