BMW 340i Facelift Fahrbericht: 3-facelift voor de vloot curves

BMW bijgewerkt de 3-serie - maar het is moeilijk te zien. Hiervoor moet men de facelift krijgt, zoals de BMW 3-serie is nu flexibeler om te gaan. Of dat waar is, de afslag verduidelijkt in de nieuwe 340i.

17/07/2015 Jens Dralle

Grote vrienden van melige grappen zijn eigenlijk niet alleen op BMW, in ieder geval niet bekend. Daarom moeten er efficiëntie overwegingen die tot nu driecilinder in de 3 serie werken. Met slechts drie liter brandstofverbruik, misschien? Nee, als ze dan nog niet. En echt durven ze dus niet om de hoek, het verzenden van plaats de voorkeur aan de BMW 340i naar de deur.

BMW 340i met 326 pk

Immers: zelfs de motor is nieuw, nu komt uit de grote modulaire en heeft daardoor iets meer verplaatsing. Vermogen en koppel ook, van 306 tot 326 pk en 400-450 Nm (reeds bij 1.300 / min), alvorens weg. Het verbruik is nog steeds verminderd met tien procent tot 6,5 l / 100 km, maar het is algemeen bekend hoe dicht deze waarden bij de werkelijkheid. Aanzienlijk habhafter daartegen: De indrukwekkende stuwkracht van de turbo inline zes-cilinder. Al vanaf het lage toerental versnelt de zuignap ronduit matige snelheid opschaling, 4,000, 5,000, 6,000 / min, en verder -herrlich. beroep voor de vaste omvatten de nieuwe, indirecte inlaatluchtkoeling verantwoordelijk te zijn, waarin de lucht een kortere afstand naar de verbrandingskamer reizen dan voorheen.

Interieur in de nieuwe 3-serie is duidelijk kwaliteit

Maar wacht, de 335i niet kon het allemaal net zo goed? Ja, klopt, althans niet significant slechter, althans in termen van de subjectieve indruk. Hetzelfde geldt voor de acht-traps automatische transmissie, die nu verandert bij lage belasting automatisch in neutraal, maar anders gewoon vast te stellen en zachtjes glijdt door haar vertalingen als voorheen. Nog steeds niets nieuws? Niets echt merkbaar op zijn minst. Immers: Binnen de BMW 340i lijkt een beetje meubilair van hoge kwaliteit en een zorgvuldige gemonteerd, maar dit is niet een grote kunst, immers de generatie F30 was slecht, maar verre van deze punten door de premium standaard.

BMW 340i met hardere vering

Echter, wat kan heel goed te voelen: de BMW 340i rolt harder uit relatief goed zelfs, en bij hogere snelheden en langere hobbels balanceert de sedan binding, steviger. Nieuwe demper vast te zitten in het lichaam, op de top van dat ze stijf zijn verbonden met de plaat, aldus de fabrikant. Dit geldt overigens voor alle chassis varianten, niet alleen voor de optionele adaptieve M opschorting van de testauto. In ieder geval is de veegt met meer enthousiasme door de bochten, zoals dat is altijd in geslaagd de 3-serie toch blijft lang neutraal, leunt moeilijk aan de ene kant. Of hij bouwt eigenlijk meer zijdelingse versnelling? Nogmaals, het is: Wacht tot de eerste test. Tenminste, de BMW gepositioneerd niet meer dan Jack van alle handel, maar als bindend Spezl voor de lol uitstapjes.

BMW 340i van 45,950 euro

Dit draagt ​​uiteraard ook de betrouwbare A omzetting besturing. de BMW 340i komen rond alleen niet zo flipperig zoals verwacht, want het duurt een fractie van een seconde te lang, totdat de voorwielen gehoorzamen aan de stuurcommando. In vergelijking met de nog vermeerderde bieden run-flat banden, het mengsel van de gebruikelijke 18-inch banden test auto was iets zachter, zodat de minimale vertraging, uiteindelijk de wielophanging voor alle banden en lengte moeten werken. By the way: Bij bestelling van 18-inch wielen en run-flat deselecteren de optie krijgt Michelin Pilot Super Sport verhoogd - en dat is in theorie goed, zelfs voor een paar rondjes over het circuit.

Er zijn minst 3 te zijn, zelfs na de facelift waarschijnlijk verdwalen, hoewel de schorsing wijzigingen aanzienlijk beter imago zijn Dynamicist passen. En dat is ernstig, niet een woordspeling. De hogere prijs van 1.200 euro ten opzichte van de 335i (dwz van 45.950 euro), maar waarschijnlijk.

Meer over BMW 3-serie