BMW 2 Series Gran Tourer in de test: rijden Eerst met de grote BMW Van

Familie Vans zijn niet per se saai transportkisten, BMW brengt premie flair aan de Van segment na de Active Tourer nu komt de grotere BMW 2 Series Gran Tourer met bijna twee kubieke meter laadruimte en leverbaar met zeven zitplaatsen. We reden nu het busje.

2015/04/22 Heinrich Lingner

Wat moed gehoord te bekennen in dit segment naar het busje. Het speelt alleen een rol van betekenis in Europa, en grote Afbeelding winst die u kan niet rijden met het. Bovendien is de dynamiek verwend BMW klanten moeten eerst aan wennen dat er buiten de Mini BMW modellen met voorwielaandrijving.

Met de BMW 2 Series Gran Tourer BMW gaat naar de Active Tourer vorig jaar nu een kleine stap verder met een langere wielbasis (11 cm), met verhoogde daklijn (53 mm) en 21,4 centimeter meer buiten lengte hij in de klasse van de zevenzitter krijgt -Vans op, eventueel voor sommige traditionalisten onder BMW klanten een schok, maar voor grote gezinnen of mensen met ruimte-intensieve hobby's een zegen.

BMW 2 Series Gran Tourer met agile afgesteld chassis

Maar voor alle waarschijnlijk van cruciaal belang voor de vraag of de grote BMW 2 Series Gran Tourer rijdt echt als een BMW te zijn. Duidelijk antwoord: Ja. Wie weet de Active Tourer, zal geen verrassingen hier ervaren. Natuurlijk, een busje is geen M4, maar de afstemming van de stuurinrichting en ophanging is overtuigend. De beschikbare ruimte voor de eerste afslag 220d xDrive met 190 pk (de 220d zonder all-wheel is nog niet beschikbaar) neergeslagen met Rückmeldung intense besturing (sportstuur met Servotronic, 250 euro) en stevig, maar niet hobbelig basisinstellingen (Dynamic Damper Control, 500 euro).

Al deze hoogwaardige uniek, net als de 190 pk diesel die de bevoegdheden van de BMW 2 Series Gran Tourer in samenwerking met het fijne achttrapsautomaat harmonieuze en niet undynamic.

Nauwelijks slechter lukt het even aangedreven 218i met 1,500 kubieke grote driecilinder en 136 pk en optionele zestraps automaat (standaard: zes-versnellingsbak). iets zwaarder Doen tijdens de passage, maar is desondanks de ongeveer 1.500 kg BMW 2 Series Gran Tourer ook duidelijk (220d xDrive zevenzitter: 1.640 kg).

Zeven zitplaatsen optie voor 790 euro

Spreken van zevenzitter: De optie kost bescheiden 790 euro extra in BMW 2 Series Gran Tourer. De stoelen ineenkrimpen wanneer deze niet nodig, volume-neutraal in de kofferbak en worden letterlijk opgevouwen in een mum van tijd. Toegang via de standaard verschuifbare achterbank bank is een beetje vervelend, maar kinderen die zijn bemeten om de beste fit daar moeten beheersen de uitoefening draaien los. Op de overige vijf plaatsen, maar de ruimte voorwaarden zijn zeer talrijk, headroom en knietje kamer zijn er in overvloed.

Welzijn op elke stoel is al populair, vooral als de BMW 2er Gran Tourer komt zoals hier in de Luxury Line. Welke kost 3.550 euro en omvat onder andere de pluchen Dakota leder en elegant fijn hout inserts. Maar zelfs de basisversie is goed uitgerust, bijvoorbeeld met 16-inch aluminium velgen, deelbare achterbankleuning, lederen sportstuur en hulpsystemen zoals Collision Warning met rem activering City en hulpverlener.

Laten we praten over geld in het einde: De goedkoopste variant, zal de 216i 100 pk vanaf 26.950 euro, de 220d xDive van 40.250 euro. Daartussen zijn andere benzinemotor met 136 en 192 pk en diesel met 95, 116 en 150 pk. Vijf uitrustingsniveaus beschikbaar voor de BMW 2 Series Gran Tourer, van onze nuchtere basis naar Luxury Line en M Sport. Ook kan men zien dat deze zevenzitter van een echte BMW, geen vraag.

Meer over BMW 2 Series