Nissan Qashqai (2017) facelift in de test: eerste drijvende indruk van de nieuwe compacte SUV van Nissan

De Nissan Qashqai is de belangrijkste paard in de stal van de Japanners. Volgens grondig je ging naar de facelift van de compacte SUV. We waren met de Model 2017 om het eerste proefrit.

2017/06/23 Torsten Seibt 1 Comment Powered by

Indien een product blijkt een bestseller te zijn, ondanks een ietwat bizarre naam, kan het niet zo slecht zijn. Zestien getuigen van Nissan, in ieder geval, omdat de Qashqai in de afgelopen tien jaar bedreven is verdwenen. 2,3 miljoen exemplaren verkocht zijn duidelijk wereld, in Europa is het de best verkochte Nissan in het algemeen. Als u regelmatig facelift introduceerde in 2014 de tweede generatie werd daarom uitgebreid ingediend op bestsellers om de rente in leven te houden. De concurrentie in het segment is niet alleen kleiner.

Toeslag met full-LED-licht

Ten eerste, de optische facelift Feiten: grille, motorkap, koplampen en voorbumper zijn nieuw en wees daarom de achterlichten zijn ook opnieuw ontworpen, all-LED-koplampen zijn optioneel verkrijgbaar of de apparatuur pakket.

Nissan Qashqai 2017: slanker cockpit

Nissan Qashqai Facelift 2017 Fahrbericht Foto: Wolfgang Meier-Groeger belangrijkste element in facelift cockpit is de nieuwe, vlakke bodem multifunctioneel stuurwiel.

De kuip is pas behangen, vooral gezien op het stuur. De nieuwe, platte bodem multifunctioneel stuurwiel ziet er veel moderner en houdt goed, de knoppen zijn makkelijker te gebruiken dan zijn voorganger. Iets anders? Uitblaasmonden en deurkrukken zijn bijgewerkt van de Acenta zijn er extra siernaden boven het zelfs Tekna ook Schicker uitgerust Tekna + versie wordt geïntroduceerd. Ze zijn bijzonder trots op Nissan op de nieuwe stoelen met een langere zitting en ergonomische vorm, hoewel ze nog steeds een beetje te zacht, maar over het algemeen comfortabel en zijn verkrijgbaar bij de Tekna + en minutieus doorgestikt leer.

Klinkt beter geïsoleerd

De nieuwe vorm van de rugleuning met een achterste uitstulping in het gestel brengt ook knie ruimte in de tweede rij. Dingen die achter gebeuren: New geluidsisolatie in de deuren en wielkasten en dikker glas in achterste zijruiten. Wat het geluidsniveau daadwerkelijk vermindert merkbaar, de nieuwe Qashqai is een rustiger optie. Ook draagt ​​bij aan een nieuwe bodemplaat met aërodynamische prestaties, die windgeruis vermindert uit dit gebied.

Kleine verandering met een tastbare en praktische voordelen: alle vier de zijruiten kunnen nu automatisch met een druk op de knop en neer, die ook werkt met de afstandsbediening. Handig voor een snelle beluchting bij het instappen.

Nissan Qashqai en X-Trail?Nissan Qashqai (2017) facelift in de test: eerste drijvende indruk van de nieuwe compacte SUV van Nissan Nissan Qashqai (2017) facelift in de test: eerste drijvende indruk van de nieuwe compacte SUV van Nissan Nissan Qashqai (2017) facelift in de test: eerste drijvende indruk van de nieuwe compacte SUV van Nissan Nissan Qashqai (2017) facelift in de test: eerste drijvende indruk van de nieuwe compacte SUV van NissanIs het de moeite waard de klim?

Part Autonome Driving uit 2018

Het multimediasysteem was inderdaad herzien en gemoderniseerd, terwijl echter de integratie van slimme telefoons over de Bluetooth-verbinding ook vergeten - Android Auto en Apple carplay er tot nader order. Maar voor digitale radio, DAB + is de toekomst serie standaard. Echter, de beloofde in de statische première op de Autosalon van Genève "PROPILOT" systeem kan wachten tot 2018 te zijn. Zodat de Qashqai is kan semi-autonome toekomst te rijden en kan automatisch gelijke tred houden, de afstand en steeg in het verkeer of op lange snelweg stukken.

De motoren en hun aandrijfcomponenten blijven op de populaire niveau, dat is een beetje jammer. Want als er geen toekomst voor de automatische sterkere 163 pk benzinemotor en de krachtige 130 pk diesel met automatische no-wheel drive, de oorzaak hiervan ligt in de duisternis van marketing beslissingen.

Nissan Qashqai 2017: In proefrit met de benzine

Nissan Qashqai Facelift 2017 Fahrbericht Foto: NissanDie afstelling van vering en besturing werd uitgebreid en is duidelijk merkbaar. De nieuwe Qashqai gaat beter.

De eerste testrit met de herziene model, we aangevuld met elektrische ontsteking. De 1.6-liter benzinemotor is altijd een waardige en aangenaam gezelschap voor elke dag, nu hij is gewoon een klein beetje stiller, de nieuwe isolatie goedheid. De prestatiekenmerken van de vier-cilinder turbo niet noodzakelijkerwijs voor hartslag, in het lagere toerentalbereik ontbreekt iets presteert en boven de toeren. Maar hij doet zijn werk goed en voldoende krachtig in het dagelijks leven. echter, zijn duidelijk gezien de aanpassingen in de ophanging en stuurinrichting, die op grote schaal zijn mislukt. De schokdempers en veren zijn retuned herzien het armatuur gemonteerd een stijvere stabilisator. De het rollen en stampen zijn dus aanzienlijk verminderd het ook nieuwe leiding met een verbeterde bepaling voelt nauwkeuriger. Zonder pseudo sportieve hardheid van de Qashqai is zeer gevoelig en nauwkeurig uit te voeren met het oog op energieke rit, de stemming duidelijk behoort tot de beste in deze klasse.

Prijzen beginnen bij 20.490 euro

De markt succes van Qashqai en de familie-vriendelijke prijzen bij te dragen, die nog steeds in het nieuwe model, ondanks de opwaartse bijstelling. De basisversie begint bij 20.490 euro, de verkoop start in augustus.

conclusie

Meestal moet je naar de cosmetica ter gelegenheid van een facelift bestelt geen grote woorden, maar de herziene Qashqai heeft technisch merkbaar beter geworden. De afstemming van het onderstel en de besturing is zeer goed beheerd en kan ook wat meer stroom gebruiken dan het beheersbaar bereik van de motoren houdt. Het goede akoestisch comfort komt tot de Qashqai is een aangename all-rounder, zonder opvallende zwakke punten.

Meer over Nissan Qashqai