VW TDI 4Motion T6 Multivan Driving Report: De multi-culturele box

De VW Bus generatie zes wordt gelanceerd. We waren met de versie voor avontuur en voor het plezier - de T6 vierwielaandrijving Multivan in top-apparatuur.

2015/06/28 Torsten Seibt Powered by

Als het gaat om de VW bus, volwassen mannen krijgen een veranderde kijk springlevende senioren beginnen met een gedetailleerde "weet je nog?" - gesprek en kinderen te beoordelen met een professionele uitstraling, hoeveel Strandpielzeug en XXL pluche dieren kunnen gaan op tournee. De cultus van de zaak VW, de surfer kutschiert 65 jaar op het strand, ambachtslieden naar de site en families op vakantie is heel bijzonder, zo. En op geen enkele wijze beperkt tot zijn vaderland - de Bulli hype is internationaal. Als om een ​​T5 met Litouws kenteken bewijzen stopt tijdens onze afslag bij een koffiepauze in Zweden naast ons, het Engels bezetting, de "as-drives als dure-when" vuren compleet -Breitseite.

VW T6 Multivan 4Motion

Dus het is een echte werk aan de ontwikkelaars om het pictogram in de Volkswagen-programma te maken blijft zonder verdunning van het DNA. Volgens zachtjes vallen van de optische veranderingen in de T6 in vergelijking met de voorganger. Sommigen noemden een "belangrijke facelift", maar dat kan niet bij VW te horen heel veel.

In feite is de VW T6 was inderdaad vrij stevig loopvlak. De gehele voorzijde zoals spatborden volgt een nieuwe styling, de achterzijde met grotere glazen getrapte plaat sleuf en scherpe horizontale lijnen optreedt objectief-moderne. Nieuw chassis, nieuwe motoren, nieuwe kranen board - de generatie van zes is eigenlijk uitgebreid gemoderniseerd. En biedt hun fans voortgezet voor de zwaar op de proef uit te filteren zelfs de droomauto van wat geven de prijslijsten. Alleen al meer dan 500 versies, VW heeft berekend dat verschillende basic series klaar qua motor te houden, besturen en lichaam. Er zijn ook honderden configuratieopties, en hebben niet verminderd met zes generaties. Integendeel.

modelMultivan 4Motion Highline
Lengte / breedte / hoogte4,904 / 1,904 / 1,950 mm
wielbasis3.000 mm
tarra2195 kg
motorR4 turbo diesel
hoedanigheid1968 cc
macht204 hp
torque450 Nm
transmissie7 DSG
standaardverbruik6.6 l D
towable2500 kg
0-100 km / h10,1 s
vmax199 km / h
prijs67,990.65 EUR

Nieuwe TDI-motoren in de Multivan T6

Omdat de T6 van serie momenteel moeten voldoen aan minder strenge emissienormen, dankzij de commerciële goedkeuring voertuig moet blijven maken van de Euro 5-motoren van zijn voorganger. Voor de personenauto varianten Caravelle en Multivan is er echter een geheel nieuwe Euro 6 generatie van de twee-liter TDI, die verder gaat onder de naam van een lege "EA288 nuttig". minute T6 4Motion mono Turbo met 150 en de Biturbo met 204 pk alleen verkrijgbaar: 84-204 pk, het vermogensspectrum, die echter in aanmerking voor voorstanders van de superieure aandrijfconcept voldoende. De "boerderij" in de motor code moet je het letterlijk nemen: de motoren zijn speciaal ontworpen voor een kilometerstand van ten minste 300.000 km, een VW woordvoerder.

Welkom thuis, het is het eerste contact met de nieuwe Multivan. De topfaciliteiten de ultieme draaien en glijden meubilair in het fonds vertrouwd kijkt, zelfs details zoals de verlenging met een druk middentafel is bekend van zijn voorganger. Alles is nieuw, maar de voorste rij: de nieuwe voorstoelen zijn elektrisch verstelbaar, waardoor vooral bij hoog gemonteerde T6 blokkeert een aangename wandeling reliëf dagelijks gebruik voor de eerste keer.

Analoog aan het uitwendige ontwerp heeft ook de montage plaatranden. De verdeling van geometrische handelingen met duidelijke lijnen, wordt het middendeel samensmelten met scherm ventilatiesysteem en schakelen naar een grotere unit. Als een visuele verbetering is beschikbaar in de personenauto varianten glans covers die tijdens de test auto T6 in pianozwarte afwerking werden uitgevoerd.

Nieuwe chassis, meer comfort

Nieuw aan boord is de optionele adaptieve chassis DCC waarvan de dempingskarakteristiek kan in drie fasen worden voorgeselecteerd vanuit de kuip. Het rijcomfort profiteert van vooral de passagiers achterin, die over minder effect dan zijn voorganger hobbels. Vergeleken met T5 eveneens de geluidsdemping aanzienlijk succes. Vooral goed motorisolatie valt hier en het windgeruis afgenomen - in het licht van de grote doos niet eenvoudig. Dit resonantiekamer en die niet kan worden rolgeluid volledig te verbergen ze tijdens het rijden voornaamste ruisbron verschaft.

De 204 pk sterke diesel sets naar verwachting gaan om aandacht wanneer dat nodig is. In combinatie met de geïnstalleerd in de testauto 7 DSG gesorteerd hij de juiste versnelling fase shift soepel is. De transmissie met dubbele koppeling werkt in het dagelijks leven en discreet, heeft in een 4Motion typische toepassingen maar grenzen: zachte run over grotere obstakels slagen met een klassieke converter automatische soeverein. Daarentegen wordt de DSG alleen gebaseerd op snelheid, de T6 dan klimt met een lichte ruk aan grove wortels of hoge stenen randen.

Downhill, echter, zijn de eigenaren van een T6 4Motion toekomst meer ontspannen op de weg, ze krijgen op aanvraag een elektronische afdalingsremregeling geleverd. Die automatisch remt de VW T6 op steile hellingen en geminimaliseerd op gladde oppervlakken de kans glissades met vergrendelde wielen. Wie wil naar beneden te komen op de T6 Multivan 4Motion vaak moeilijk, ook doorgaan met diverse skid platen ontvangen voor transmissies, motoren en differentiëlen individueel of in een pakket geleverd. En de optionele achterste differentieelblokkering VW heeft niet afgezien zelfs met de nieuwe generatie.

Daarnaast geleverd krijg je een scala aan moderne hulpsystemen van de personenauto bereik - van het City Emergency Braking aan het licht afstandsbediening. Dat dit alles niet vrij komen, VW bus fans weten, natuurlijk. En de nieuwe T6 prijslijst daalt dienovereenkomstig. De goedkoopste manier om een ​​T6 4Motion Multivan rijdt, kost 44.848 euro in de Trendline apparatuur met 150 pk en DSG verplicht. De test auto met 204 pk melkleidingen materiaal vormt de laatste fase in de T6 universe. Voor 67,990.65 euro.

conclusie:

De operatie slaagde T6. De gemoderniseerde "Bulli" shows tijdens rijcomfort en met 204 pk diesel meer bite. dat kan, indien nodig, het equivalent van een topklasse personenauto's in de VW Bus investeren, echter, is bekend.

conclusie

De operatie slaagde T6. het gemoderniseerde "Bulli" toont rijcomfort en met 204 pk diesel meer bite. dat kan, indien nodig, het equivalent van een topklasse personenauto's in de VW Bus investeren, echter, is bekend.

Meer over VW, VW Bus (type 2)