BMW 120d en de VW Golf GTD in de test: Krachtig vermogen diesels zonder spijt

Tweemaal sportieve compacte diesel, tweemaal 184 pk en 380 Nm. De nieuwe VW Golf GTD en de BMW 120d beloven maximaal rijplezier met een minimaal verbruik zelfs voor iets minder dan 30.000 euro. Wie gaat eerst naar de finish?

22/08/2013 Thiemo Fleck Powered by

Zijn er rijplezier zonder spijt bij het tanken? Een vroege antwoord op deze vraag was VW Golf GTD. Maar succesvolle concepten niet alleen blijven voor lang. Met dezelfde motivatie en identieke prestatie van vandaag nu de achterwielaangedreven BMW 120d voldoet aan de nieuwste generatie van de Wolfsburg olie racer.

Terwijl BMW maakt gebruik van twin-power turbo-opladen van de twee-liter diesel, de nieuw ontwikkelde diesel VW Golf GTD met VTG turbolader, variabele kleptiming en geïntegreerd in het inlaatspruitstuk intercooler houdt het. Ook EUR 6 hij kan al: NOx-katalysator samen met het roetfilter zijn standaard BMW beter emissiebeperking kost 1.190 euro extra.

VW Golf GTD vol vertrouwen op de weg

Als alternatief voor de zes-versnellingsbak, is er een zestraps DSG naar Euro 1925, de BMW komt met de optionele acht-snelheid automatisch tot 2.100 euro voor de VW Golf GTD. En omdat er geen 120d met handgeschakelde transmissie beschikbaar was voor de test, maken we de nood een deugd en zet het in dit geval is de BMW machine tegen de VW-handbediening.

De aanvulling op de basis-120 d is de moeite waard, omdat de Comfort schakelen verloopt zijn nauwelijks merkbaar, ook actief in de sport manier tijden scherpe, snel met gewolltem shift schok, die nauwelijks kan beter. Bovendien, de koppelomvormer gelamineerde, close ratio, hoe kleiner draaimoment plateau van de BMW.

Weer spontaan en punchier de VW Golf GTD krijgt een vanaf 1500 rpm vooruit, draai spanningsvrij fluctuaties en vergezeld van een sonore geluid 4500 / min, en vervolgens laat drogen de stroom voorzichtig. Otto Abregelung bellen met de Wolfsburg ingenieurs. Wie ingeschakeld eerder en efficiënte surfen op het 1750-3250 tours bereiken van 380 Nm golf, maar blijft zuinig.

Terwijl de BMW te verzamelen met een beduidend lager niveau van snelheid en onmerkbare schakelen op de snelweg Soevereiniteit punten, de VW Golf GTD vooral onder de indruk op bochtige landweggetjes. Het chassis overtuigt gevoelige Anfedern met stoten zonder dat daarbij de vering en demping taken op grotere velden en golven. Met weinig body roll en zeer rustig lichaam van VW Golf GTD snelt rond de hoeken.

Neiging tot onderstuur of onverwachte verandering in de belasting reacties? Geen. De variabele-toothed progressieve sturing van VW Golf GTD maakt doelwit nauwkeurige behandeling en direct alleen met toenemende impact. Het maakt niet ergeren in rijweg rijden met permanente angst voor de centrale locatie.

BMW 1-serie ziet er nerveus

Iets minder relaxed BMW prances door de bochten meer kunnen laten inspireren door eenzijdige hobbels aan het wankelen. Ook de sturing van banden met relatief slank 205/55 R16 testauto lijkt minder rechtstreeks. Voor merkbaar langer voorjaar gegenereerd hij het beter comfort, maar heeft de neiging om plus-positie van de DDC veercomfort bij een enigszins galmende staart. Wanneer de schakelaar op de sport, die ook is bedoeld voor BMW zo: Dan is de stemming strak en eerlijk.

Onze VW Golf GTD heeft ook optionele Adaptivdämpfer die overstappen door het indrukken van een knop in de sport-modus, maar hard blijven kruisvoegen en lacunes van de gevangenen, ondanks aanzienlijk hogere demping tarieven. De opzet van de demper kan afzonderlijk worden geconfigureerd en geselecteerd met de stuurreactie gasrespons en tot in het inwendige via geluid actuator motorgeluid. Grote aanslag vlakken op grote touch screen maken zich gemakkelijk tijdens het rijden.

VW Golf GTD scores over de mogelijkheden en prijs

Tot op dit punt de zaak is evenwichtig - twee auto's, twee personages: De VW Golf GTD mimespelers de stevige Kurvenräuber, de BMW profiteert van zijn fijne automatische, gasten van Gran Turismo kwaliteiten. Met weinig overmatige consumptie van 120 d geeft veel plezier om te rijden.

Echter, in vergelijking apparatuur is krap voor de 1-serie: De VW Golf GTD is afkomstig van 29.700 euro die eerder al met 17-inch lichtmetalen velgen, verwarmde sportstoelen met veel zijdelingse steun, lederen stuurwiel, xenon koplampen, parkeren piepers en nog veel meer. Bij vergelijkbare basisprijs een vergelijkbaar uitgeruste 120d zonder automatische en Euro 6-certificering zou - minstens 5.000 euro duurder. Voor deze, de VW Golf GTD te verzamelen met een hogere kwaliteit materialen en een betere verwerking van de punten in de kwaliteit indruk lijkt stijf en biedt geen last meer binnenruimte.

Dat was de VW Golf GTD, 1982, de cutting-edge macht dieselmotoren, niet alleen voor het eerst aan de start, maar in zijn laatste editie ook eerst aan de finish.

conclusie

Hier, de sportieve, pittig en kronkelende gulzige Golf GTD met actieve transmissie bewegen, is er de iets meer comfortabele BMW 120 d economische en toch sportief achttrapsautomaat. Curve koning van de Gran Turismo soeverein. Bij het vergelijken van de functies die aanzienlijk goedkoper GTD is de primaire focus, aan de betere kwaliteit indruk te krijgen - winnaar.

Meer over de BMW 1-serie, BMW 1-serie, VW Golf, VW Golf