Fahrbericht Mercedes S-Class (2017): S loopt super-de-luxe

Als Mercedes introduceert een nieuwe S-Klasse, die altijd iets bijzonders, zelfs als het alleen een uitgebreide facelift zou moeten zijn. Sommige 6.500 onderdelen zijn nieuw te zijn op luxe Mercedes zegt ontwikkeling chief Ola Källenius bij de lancering. we hebben gekeken naar meer in detail een aantal van de wijzigingen: 10 dingen die we hebben gemerkt dat in de nieuwe S-Klasse.

2017/07/19 Heinrich Lingner 5 reacties

1. Een facelift is niet echt nodig de S-Klasse. Sinds de introductie in 2013 zijn er meer dan 300.000 exemplaren wereldwijd verkocht, zodat "S" is veruit de best verkopende luxe sedan in de wereld. Sinds de introductie van de S-klasse meer dan 45 jaar geleden, was de manier waarop meer dan vier miljoen auto's, ook een record, zal de concurrentie waarschijnlijk niet benaderen in de toekomst. En nog een paar nummers: Meer dan de helft van alle S-klassen naar China, en er zijn 15 procent van de first-time kopers, de grote Mercedes S is hun eerste auto op alle.

2. De nieuwe S-Class, Mercedes als 's werelds eerste auto die alleen gebruik maakt van LED als lichtbron voor de belichting. Ongeveer 500 het zou moeten zijn indien aanwezig, 84 van die te wijten zijn aan de twee koplampen wanneer de optionele multi-beam licht van bestuur is 70 tot de twee achterlichten en de rest verlicht het interieur.

3. Energizing Comfort is een nieuwe functie genaamd. Het verbindt verschillende comfortfuncties in het voertuig en omringt de inzittenden met een bijpassende op tijd van de dag en stemming Wellness setup. Zes basisfuncties zijn beschikbaar in elk van de Mercedes mengt de juiste kleurstelling van de LED-array, een bijpassende muziek van de harde schijf, de juiste temperatuur en de temperatuur van de verwarmde oppervlakken en de juiste massage. Voor slechts 238 euro Energizing Comfort is in de prijslijst - de lage kosten veronderstelt echter dat iets duurder extra's zoals omgevingslicht (440 euro) zijn (476 euro) of Air Balance pakket ook inbegrepen. En echt pluizig, het is alleen met de multicontourstoelen met massagefunctie, voor en achter (2.023 en 1.856 euro).

4. Ook nieuw is de motor bereik. Nieuwsgierig meer dan iets anders, de nieuwe zescilinder. Engine ontwerpers Oliver Vollrath probeert niet al te enthousiast te krijgen, toen hij verklaart de nieuwe motor in het geplaatste Model: 48-volt elektrische systeem, draaiend bevestigd aan de krukas gemonteerde elektrische motor, elektrische extra units zonder riemen, elektrische extra compressor en ga zo maar door.

5. Oliver Vollrath heeft te veel beloofd: Mute de grote Mercedes schuift op, ongemerkt de zes-cilinder springt het aan; zacht, soepel en zacht. Hiervoor is hij nauw gas, elektromotor en hulpcompressor ijzer- Turbo deuk in de koppelkromme: Dit kan ook een luxe.

Mercedes S-Klasse FaceliftFahrbericht Mercedes S-Class (2017): S loopt super-de-luxe Fahrbericht Mercedes S-Class (2017): S loopt super-de-luxe Fahrbericht Mercedes S-Class (2017): S loopt super-de-luxe Fahrbericht Mercedes S-Class (2017): S loopt super-de-luxeNieuwe plug-in hybride in 560 e

6. Luxe zijn ook goede zetels, iets beter dan de van airconditioning voorziene multi-contour stoelen met massagefunctie zijn beschikbaar in de vier wielen wereld waarschijnlijk niet. Verwen je met goed gehumeurd zetels, zeer goede grip en wollige comfort die is gewoon briljant.

7. Bij een dergelijke goed uitgeruste auto, is er veel te gebruiken. Misschien trommel die de tiptoetsen op het stuur nu ook bewegen in de Z-stand. Er zijn twee breedbeeldschermen, elk met een 12,3-inch scherm, S-Klasse in Cinemascope, om zo te zeggen. Of dit allemaal niet zal vereenvoudigt de bediening of, kun je twisten over. Deze Mercedes maar we willen op de juiste plaats terug te nemen en te bedienen het infotainmentsysteem met de afstandsbediening.

8. troost allemaal deel uit van de luxe. Wederom heeft de S-Klasse bijgevuld. De Airmatic luchtvering is standaard aan boord. Om soepele rollen en smeer door veren. De nog steeds deelneemt aan de gefacelifte S-Klasse is een beetje beter dan voorheen. Er zijn ook optionele Magic Body Control en het wegdek scan. Systemen die proactief oneffen terrein op te sporen en te gebruiken het overhellen in bochten gericht op het comfort gewin. Ook, niemand anders kan in deze klasse.

Mercedes S-Klasse Facelift 2017 Shanghai stoeltjeDit zijn de nieuwe functies 3:35 min.

Bovendien is de functionaliteit van de DISTRONIC was 9 Advanced (cruise control met de afstand radar Ze gebruikt nu Navidaten aan te passen als de snelheid voor bochten. Dit werkte perfect in de eerste proefrit op smalle zwarte boswegen, zelfs als je soms graag een beetje sneller om de bocht uit te voeren. zou een zeer voorzichtige DISTRONIC zijn - nog steeds een fascinerende technologie, met name in combinatie met de active lane assist.

10. De reeks hulpsystemen is modulair. Standaard bevatten. a. altijd Comand Online, de actieve remassistent, het zijwind assistent en verkeersbord assistent. Op verzoek biedt het MIT DISTRONIC pakket Steering Assist, Lane Assistant of de eerder genoemde afstand gebaseerde snelheidsaanpassing kan worden bevolen om dat te doen. Zo is de S-Klasse aan het juiste autonoom rijprestaties luxe sedan.

conclusie

De Mercedes S-Klasse is de benchmark in de luxe klasse voor tientallen jaren, dat niet anders met de gefacelifte versie van de W222 in de komende jaren zal zijn, "S" is gewoon een geweldige, goed doordacht, modern en zeer luxe auto.

Meer over Mercedes S-Klasse