BMW X5 M50d de revue: Hartelijke, vurig, aromatische diesel

De BMW X5 M50d kan blazen drie laders en presteert met 381 pk op de individuele test. Het ziet eruit als een enorme diesel SUV.

11/09/2012 Jörn Thomas

Zeer geschikt voor een sport-model als het een honderd procent uitgebalanceerde gewichtsverdeling. Dom maar als ze te betrekken 2.345 kg - per as zoveel als een complete Lotus Exige S weegt. Oke, de vergelijking is een beetje, want met vier deuren, maximaal zeven zitplaatsen en 1.750 liter maximale laadcapaciteit van de BMW X5 M50d essentieel voor dagelijks gebruik toen de Britse mid-engine Hornet.

Hier kan de BMW ook heel goed grommen als M50d; onder de motorkap, de Triturbo variant van de drie-liter straight-zes-cilinder motor werkt. Immers, zelfs de basis blaast niet met wattenstaafjes, omgaat met 540 Nm dagelijkse taken. nog meer vreugde bereidt de BMW X5 M50d. Hij duwt stevig, draait vurige geluiden terwijl diesel aromatisch met een licht geborsteld noot. Een diesel voor kenners die de forse premie ten opzichte van de twin-turbo versie kan, noch af te schrikken, zodat de BMW X5 M50d mist de fabriek specificatie voor de sprint naar 100 km / h: 0,4 seconden.

BMW X5 M50d de revue: Hartelijke, vurig, aromatische dieselBMW 550d M xDrive 5 serie BMW X5 en X6 BMW 1:45 min.

BMW X5 M50d praat te glijden niet lang op

Des te meer indrukwekkend als de grote klopper komt uit de blokken, de voorste tribunes, duurt niet lang leven met slip en klauwen zijn 20-inch, bredere banden all-wheel drive in het asfalt. De relatief nauwkeurige besturing van de BMW X5 M50d vergemakkelijkt nauwkeurige manoeuvres, het hoge gewicht, maar echt gefrustreerd sportieve rijeigenschappen.

Hiervoor kunt u X5 M50d subliem reizen in de BMW - niet alleen vanwege de hoge positie in de beroemde zitplaatsen. De acht-traps automatische houdt het toerental laag, wat de zorgvuldige isolatie voor een comfortabel geluidsniveau in het interieur maakt. En hoewel de veren en Adaptivdämpfer M-typische rijdynamiek scheel richting, voldoende flexibiliteit voor het dagelijks leven blijft. Meer dan twee Exige S toch.

Voors en tegens

  • royale ruimte voor passagiers en bagage
  • krachtiger en hoogtoerige dieselmotor
  • aantrekkelijk Dieselsound
  • goed afgestelde achttrapsautomaat
  • SUV nauwkeurige handling
  • krap, maar nog steeds comfortabel schorsing
  • gezien de prestaties van adequate verbruik
  • hoge prijs
  • miste versnelling fabrieksspecificatie
  • twee jaar garantie
Meer over BMW X5, BMW X5