Den beste kompakte SUV: Åtte pålitelige biler rounders

Du leter etter en brukt kompakt SUV? Da bør du vurdere dette åtte modeller på den korte listen. Ifølge Dekra-rapporten er de blant de mest pålitelige i sin klasse.

02.10.2012 Jana Bronsch, Henning Busse

SUV markedet er booming, ikke bare i den nye bilen sektor. Også som brukte disse bilene er alle raseri. Fra sporty enkelt som ønsker å oppbevare hans utstyr løs, om unge familier på jakt etter en ukonvensjonell, men praktisk form for transport, til forretningsmannen som ønsker å trekke opp kunden - SUV enhver smak tilbudet noe. Derfor er disse bilene er så populære. Spesielt de kompakte modellene kommer på markedet svært godt, som selv sine konsepter er veldig allsidig. Tilsvarende stort forsyningen svikter.

Men hvilken modell skal kundene velge hvilke av disse små off-roader er teknisk modent? En titt på Dekra brukt bil rapport leverer svarene. Det er mindre enn åtte kompakt SUV, som ble klassifisert som særlig pålitelige fordi de vakte oppsikt i hovedtesten med bare noen få svakheter.

Den beste kompakte SUV: Åtte pålitelige biler roundersHonda CR-V 2:16 min.

Ford Kuga er en modell student under kompakte SUV

Elev av disse er Ford Kuga. Tre år gamle eksemplarer med to-liters diesel som omsettes for rundt 19 000 euro og ofte har automatisk klimaanlegg og skinnseter om bord. Driftskostnadene på 2,0 TDCi firehjuls ligge med en årlig kjørelengde på 15.000 km på 360 euro.

Ca 20 euro billigere du går med en tilsvarende utstyrt VW Tiguan, som er litt dyrere enn å kjøpe. Så mye er en utstyrt med automatisk klimaanlegg, navigasjonssystem og Xenon-lykter, om lag tre år gamle prøven med 140-hestekrefter diesel og firehjulsdrift rundt 20 000 euro.

For de samme pengene får du også en omtrent like gamle Nissan Qashqai med 150 hk diesel, panorama glasstak, ryggekamera og om lag 50 000 kilometer på kilometertelleren. Driftskostnadene er på nivå med en Tiguan.

Toyota RAV 4 og Honda CR-V for 330 euro per måned

Men for 330 euro i måneden kan være en Toyota RAV 4 eller hold den under en Honda CR-V. I beste fasilitetene konsern en ca tre år gammel CR-V vil koste 19.000 euro med 140 hk diesel, er bare et navigasjonssystem selv i den øverste versjonen er ikke der, og på den andre hånden heller sjeldne.

En halv klasse om mindre enn gunstig BMW X3 er plassert. For en godt bevart kopiere du må ta hensyn til med 25 000 euro, og blir belønnet med en fire år gammel BMW X3 20d med firehjulsdrift samt ca 100 000 kilometer på kilometertelleren. Noen 430 euro vil koste 177 hk all-wheel drive diesel i måneden. Likevel er han svært populær blant bilistene: Når online auto markedet mobile.de den lille off-roader blant de mest klikket SUV.

For å kjøpe mye billigere er Mitsubishi Outlander, fra 20 000 euro vi gå gamle kopier i tre år. Men når det gjelder vedlikeholdskostnader, kom han for hardt: Rundt 390 euro er tilgjengelig hver måned for 156 hk sterke dieselversjonen gjelder. Det samme gjelder for Subaru Forester, som også er ganske dyrt: En tre år gammel og velutstyrt bil smeller bøk med rundt 20 000 euro. For dette de månedlige vedlikeholdskostnader komme i mengden på ca 370 euro, og bringer de to-liter diesel (147 hp) for ikke å forhandle.

Men pris, fasiliteter eller Dekra bruktbil rapport bør bestemme alene på kjøpet. Først etter en kjøretøykontroll på stedet, er tiden moden for en beslutning. Spesielt når SUV må se nærmere (se boks under). Fordi bilen ble brukt i terrenget eller tilhenger, vil den tekniske slitasjen være høyere. Ut er bare å betale oppmerksomhet som til en komplett sjekkhefte. Dersom selgeren ikke leverer - hands off.

I disse forsamlinger bør de betale

Understell: Hyppig gatebruk setter sitt preg. Derfor er en titt under bilen viktig. Hvis understell forseglingen er skadet, har rust frie tøyler.

Drivlinje ikke bare kjører utenfor vei charge clutch, overføring, drivaksler og aksler, men også hengeren operasjonen. Hvis det i løpet av prøvekjøre juling fra drivverk til å bli hørt eller ikke skille clutch riktig, det er ikke et godt tegn.

Chassis: Rette støtdempere og fjærer jobbe hardt på SUV. Derfor kan de også slites fort ut.

Mer om BMW X3, Ford Kuga, Honda CR-V, Mitsubishi Outlander, Nissan Qashqai, Subaru Forester, Toyota RAV4, VW Tiguan